SON DAKİKA

“Türkiye sahiplerine teslim edilmeli”

24 Şubat 2022, Perşembe 18:06

     


Gazeteci Mehmet Aydın’ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programına, Türkiye’m Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Taşçı konuk oldu. Henüz yeni kurulan partileri hakkında bilgiler veren ve Aydın’dan söz eden Taşçı, “Aydın bizim için önemli. Buradaki potansiyel başka hiçbir ilimizde yok. Tarım, turistik çevre gibi birçok şey burada. Aydın’ın sadece yönetime ve idareye ihtiyacı var. Bu da umuyoruz ki yakında olacak” dedi.

“HALKIN İÇİNDEN GELİYORUZ”

Taşçı, “Düşüncesi, ideolojisi her ne olursa olsun herkes vatanseverdir. Bu memleket için bir şeyler yapmaya çalışmaktadır. Ortak payda Türkiye’dir. Partimizin adında da bu yoldan çıktık. Bugün memleketimize baktığımız zaman her kesimin, her siyasi partinin bir tarafa daha çok yakınlığı var. Fakat biz bir bütünüz. Ortak paydamız tek. Partimizin en güzel tarafı hepimiz sıfır kilometreyiz. Daha önce bir partiye mensup olup da oradan gelme gibi bir durum yok. Partimiz, kısa bir süre içerisinde güzel bir ilgi gördü. Kendimizi halkın içinden görüyoruz. Halkın içinde kesinlikle böyle bir şeye ihtiyaç vardı. Maalesef şu anda Türkiye ne iktidara güveniyor ne de muhalefete güveniyor. Biz kendimizi muhalefet olarak da iktidar olarak da görmedik. Tamamen halkın içinden gelerek, Türkiye’nin sahiplerine teslim edilmesi düşüncesi ile hareket ediyoruz” dedi.

“İNSANA İNSAN OLDUĞU İÇİN DEĞER VERİLMELİ”

Genel Başkan Yardımcısı Erol Taşçı, “Hem ekonomik hem de ahlaki ve manevi yönden ülkemiz çökmüş durumda. Ülkemiz, her yönüyle dibe vurmuş durumda. Kimse kimseyi kandırmasın. Artık bu iş algılarla yürümüyor. Demokraside çok çeşitlilik güzeldir, kesinlikle bundan yanayız. Herkesin düşüncesi, ideolojisi, siyasi görüşü önemlidir. Herkesi dinlemek lazım. İnsana insan olduğu için değer vermek gerekiyor. Ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan ve bölmeden. Memleketimizde bunlarla ilgili sıkıntılar mevcut. Ekip arkadaşlarımızın hepsi vatan ve memleket sevgisi yönünden son derece inançlı insanlar. Dolayısıyla bu işi başaracağımıza inanıyoruz. Henüz yeni bir partiyiz, evet. Fakat işin güzel yanı da burada. Ayrıca partimizin kuruluşunda Aydın’dan da isimler yer alıyor” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ERKEKLERİ MAĞDUR EDEBİLİYOR”

Parti videolarında kadın vurgusuna dikkat çekmeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Taşçı, “Zonguldak, Bursa ve Isparta İl Başkanlarımız kadınlardan oluşmakta. Parti olarak eşitlikten yanayız. Kadın-erkek gibi ayrımlara takılmayıp işinin ehli insanlar burada olsun diyoruz. Şiddet konusuna da değinmek gerekirse, kadınlarımız bizim başımızın tacıdır. Fakat hukuk sisteminde, İstanbul Sözleşmesi sebebiyle erkeklerin de çok mağdur oldukları noktalar var. İşin hukuk kısmına bakıldığı zaman sözleşmenin bazı kısımlarını düzenlemek gerekiyor. Sözleşme şu an kaldırılmış olarak görülüyor fakat 6284. Maddenin gereğince hükümleri devam ediyor. Kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem. Fakat bu madde kadınları orada savunurken, erkekleri de haklı oldukları çoğu konuda haksız duruma düşürebiliyor. Bundan da çok mağdur olan arkadaşlarımız var” dedi.

“DEİST BİR GENÇLİK YETİŞMEYE BAŞLADI”

Taşçı, “Türkiye’nin tamamında varız. Hatta bizim Almanya’da dahi temsilcimiz var. Gurbette yaşayan birçok kardeşimiz var. Onlar eskiden beri Türkiye siyasetine yön verebiliyor. Almanya’da şu anki iktidarın ana gövdesi yani milli görüş buradan doğmuştur. Yurt dışındaki vatandaşlarımıza biz gurbetçi demiyoruz. Çünkü sonuçta onlar da bu ülkenin vatandaşı ve onlar da oy kullanıyor. Hatta bizler burada ailelerimizi ziyarete gitmeye üşenirken, onlar yurt dışından sıklıkla ziyarete geliyorlar. Fakat son kuşakta bu biraz değişmeye başladı. Genellikle tatil beldelerine gelmek için geliyorlar. Toplumumuzda, bir genetikle oynama durumu oldu. Yani Türkiye’nin tamamen genetiğiyle oynadılar. Şu anki nesil çok farklı. ‘Z kuşağı’ olarak adlandırılıyorlar. Fakat üniversite gençliğine bakıldığı zaman maalesef deist bir gençlik yetişmeye başladı. Vatanına, özüne ve memleketine sadık gençlerden ziyade, tamamen gününü gün eden ve geleceğini düşünmeyen gençler ortaya çıkmaya başladı. Belki de siyasi parti olarak, üzerinde en çok duracağımız konu bu. Çünkü gençlik bizim geleceğimiz. Biz onlara güzel şeyler verelim ki, onlar da gelecek nesillere güzel şeyler verebilsinler” diye konuştu. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler