SON DAKİKA

"Suyun siyaseti olmaz"

28 Ekim 2020, Çarşamba 13:27

     


AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu. Arslan, "Koçarlı'da halk günleri yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Genç yaşta siyasete atılan İlyas Arslan, "Siyasetçi olmam babamdan geliyor. Babam Refah Partisi, ardından da Fazilet Partisi, sonra da AK Parti'nin kurulumunda yer almış. Aklımda siyaset yapmak yoktu. Büyüklerimiz teklif etti. Biz de kabul ettik. Siyaset kolay bir şey değil. Bekar ve genç olarak siyasete başlamıştım. Seçimden sonra evlendim. Eşimden de Allah razı olsun. Benle birlikte o da yükün altında girdi. Genel Merkez bekarlara genel olarak ilçe başkanlığı vermiyor. Seçimden sonra evlendik" dedi.

Uçak Mühendisi olan İlyas Arslan, "Havadaki her hangi bir makine yeni dünya düzeninde etkili olacak. Havacılık ve savunma sanayisinde yapacağımız tüm hamleler gelecek dünya düzenine etki edecek. İHA'lar ürettik, SİHA'lar ürettik. 2007'den sonra Milli Teknoloji hamlesini yapmaya başladık. Ciddi bir yükün altına girdik. Bir İngiliz Generali, 'SİHA'ların girmesiyle 16 trilyon dolarlık bir savunma sanayi yok oldu' dedi" diye konuştu.

"SUYUN SİYASETİ OLMAZ"

"Adnan Menderes'in memleketinde siyaset yapmak farklı bir sorumluluk daha veriyor bize" diyen Arslan, "Kolay olmuyor. Attığınız adım diğer ilçelere göre daha fazla dikkat çekiyor. Koçarlı'da siyaset hep hareketli olmuş. Hep sıcak kalmış siyaset. AK Parti'nin ilk kurulduğu zamanlarda Koçarlı'da Cumhuriyet Halk Partisi kazanmış. CHP Koçarlı'yı 15 yıl yönetti. Koçarlı'nın kanalizasyonu hala daha yok. Bu Koçarlı için dert. Sorun devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Koçarlı'nın kanalizasyon sorununu çözeceğiz diyor. Bu açıklamayı ciddiye almıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı, Büyükşehir Belediyesi yapmazsa bakanlık olarak yapacaklarını belirtti. Her seferinde vidanjör parası ödeniyor. Önce para yatırılıyor. Sonra geliyorlar. 17 ilçede sadece Koçarlı'da kanalizasyon yok. Büyükşehir Belediyesi iki sokak kazacak, bekleyecek ve bunu seçim yatırımı olarak görecek. AK Parti hükümetinin gelmesi hazımsızlığa neden oldu. Koçarlı'da Ege Et kapandı. Koçarlı halkını cezalandırıyorlar. Büyükşehir'in sorumlu olduğu caddelerde ışıklandırmalar vardı, onları dahi söktüler. Bin 161 farkla AK Parti kazandı Koçarlı'da. Tarihi fark atıldı. Koçarlı'nın 52 mahallesi var. Koçarlı'da su sorunu var. Pandemi dönemi yaşıyoruz. Suyun siyaseti olmaz. CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan ağabeye gittim, 'Suyun siyaseti olmaz sorunu çözelim' dedim. Su deposunun içinden kurbağa çıktı. Büyük Menderes Nehri kanayan yara. Büyükşehir Belediyesi foseptiği Büyük Menderes Nehri'ne bırakıyor" dedi.

"HALK GÜNLERİ YAPIYORUZ"

Arslan, "Koçarlı küçük bir ilçe. İnsanlar birbirini tanır. Vatandaşın gönlüne girmek gerekiyor. Daha önce başlayan halk günleri var. Ben de buna devam ediyorum. Vatandaşların sorunlarını dinliyoruz. O anda çözüm bulabiliyorsak, çözüyoruz. Muhtarlar gününü de kutladık geçen hafta. Muhtarlarımız geliyor. 52 mahallenin sorunlarını haftanın bir günü uzun uzun istişare yapma fırsatı buluyoruz. Telefonla bize ulaşıyorlar. 52 mahallenin bir çoğu pazar alışverişi için Pazartesi günü Koçarlı'ya gelir. Parti binamızı açık tutuyoruz, halk günlerini de Pazartesi günü yapıyoruz. Koçarlı'da mevcut yurt depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkılacak. Yeni bir yurt yapılması planlanıyor. Önceliğimiz KYK yurdu. Stadyum yenileniyor. Koçarlı Belediyespor ve Koçarlı Menderesspor kulüplerinin kullandığı stadımız yenileniyor. Stadın etrafına yürüyüş yolu yapılacak. Yürüyüş yapmak isteyen vatandaş da kullanabilecek. Soyunma odası dahi yoktu, onlar da yapılıyor. Güzel bir alan olacak. Halısahalarımız mahallelerimizde var, ilçe merkezimizde yok. Koçarlı bereketli bir coğrafya. İnsanlarımız tarımsal anlamda bir sulama istiyor. Hep göletle sorun çözülüyor. Kızılcabölük göletimizin onayı aldı. Mersinbelen ve Bağarcık göletleri için de projelerimiz olacak. Koçarlı Belediye binasının olduğu alanı CHP'li Koçarlı Belediyesi, CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ne vermiş. Büyükşehir Belediyesi binayı yapmış, Koçarlı Belediyesi kiracı olarak duruyor. Yeni jandarma binası yapılacak. Hastaneyi de yenilemek istiyoruz" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler