SON DAKİKA

AK Partili Şengül, Zeybekci’nin ‘ithal aday’ eleştirilerini yanıtladı

30 Kasım 2018, Cuma 09:03

     


AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin ‘İthal aday’ söylemlerine, CHP’li Aziz Kocaoğlu örneğini vererek tepki gösterdi. Şengül, "Kocaoğlu İzmir’de mi doğdu? Nihat Zeybekci, hem bürokrasiyi iyi biliyor hem de devleti iyi tanıyor" dedi. Başkan Şengül ayrıca, görevdeki ilçe belediye başkanlarının genel durumuna baktıklarını, oyu partinin oyunun altına düşenlerle yolları ayıracaklarını açıkladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ile birlikte seçim çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Zeybekci’nin, seçim bölgesi İzmir’de yapacağı çalışmalar öncesi, kendisine İzmir ile ilgili kapsamlı bir brifing vereceklerini ifade eden Şengül, "İzmir ile ilgili bilgilendirmeler, brifingler hazırladık. İzmir’in ne tür sorunları var, çözüm önerileri neler? TBMM Başkanımız Binali Yıldırım ile başlattığımız ve hükümet olarak bizim yürüttüğümüz projeler var. Bu konuda bilgilendirmeler yapacağız" dedi. İlçe belediye başkan adaylarının 15 Aralık gibi belli olacağını, sonrasında da meclis üyelerini belirleyeceklerini kaydeden Aydın Şengül, Nihat Zeybekci ile birlikte sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine gideceklerini, 15 Şubat’a kadar düşük yoğunluklu bir seçim kampanyası yürüteceklerini söyledi.

'İLÇE ADAYLARINI ZEYBEKCİ Mİ BELİRLEYECEK?'

İl Başkan Aydın Şengül, AK Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceğini şöyle anlattı:

"Biz de kişisel olarak ‘O belirledi bu belirledi’ olmaz. 'O bunun adamı bu onun adamı’ diye bir şey olmaz. Bu olay daha çok CHP’de yaşanıyor. 30 ilçe adayımız mutabakat ile belirlenecek. İl başkanlığı, ilçe başkanları, mahalle yönetimlerine kadar tüm teşkilat üyelerinin görüşleri alınıyor. Genel merkez, ve milletvekilleri gibi her alanda görüş alıyoruz. ‘Bu bana yakındı. İşte bu şunun adamı’ yok. Birikimine bakıyoruz. Nasıl katkı koyar, kamuoyunda karşılığı ne, birikimi ne, nasıl algılanabilir, belediyeyi yönetebilir mi? Vasıflarına ve birikimlerine bakıyoruz. Geçmişte bir sıkıntısı, defosu var mı? Bunlara bakıyoruz. Bunların hepsi masaya geliyor. Bazı ilçelerde tek aday, bazılarında 3- 4 kişi. Onları tek tek tartışıyoruz, konuşuyoruz, kendi aramızda mutabakata varıyoruz. Çoğunluk birine karar verdiğinde, belirliyoruz. ‘Çıktım ben belirledim, ben dedim’ olmaz. Geçmişte Binali Bey de kendisi belirlemedi. O da istişare etti, konuştu, herkesin fikrini aldı. Burada da böyle olacak. Süreç sıkıntılı değil zaten."

'OYU PARTİNİN ALTINA DÜŞENLERLE YOLLARI AYIRACAĞIZ'

AK Parti'nin İzmir'de mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği soruna da yanıt veren Şengül, "Onların durumuna bakıyoruz. Oy oranları partinin altında olanlar ile yolumuz ayıracağız ama partinin oyunun altına oyu düşmeyenler ile yolumuza devam edeceğiz. Onlarla ilgili elimizde kamuoyu yoklamaları, anketler var" dedi.

‘İTHAL ADAY’ TARTIŞMASI

İl Başkanı Şengül, CHP'nin Nihat Zeybekci’nin adaylığı ile ilgili olarak 'ithal' eleştirisinde bulunmasını değerlendirirken, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 15 yıl belediye başkanlığı yaptı. İzmir’de mi doğup büyüdü? İzmir’e gelen herkes İzmirli'dir. CHP’nin İzmir milletvekillerinden kaçı İzmir’de oturuyor? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nerede? Belediye başkan adayının bilgisi, birikimi, tecrübesi olmalı. Belediye başkanlığını öğrenene kadar 5 yıl kaybetmemeli. Biri geldi, belediyecilik ile ilgisi, alakası yok. O kişi burada belediyeciliği, bürokrasiyi öğrenene kadar zaman geçecek. Zaten bir sürü sorun var, gelen kişi belediyeciliği öğrenene kadar var olan sorunların üzerine yeni sorunlar eklenecek. Nihat Bey'in en büyük şansı, belediye başkanlığı ile bakanlık deneyimi var. Hem bürokrasiyi iyi biliyor hem de devleti iyi tanıyor. Buraya geldiğinde kısa sürede İzmir’in birikmiş sorunlarına ciddi katkı sunacak bilgi ve yeteneğe sahip. Bir de bu açıdan bakmak lazım. Fotoğrafın bir bölümüne değil, bütününe bakmak lazım. İzmirli olmuş ama yönetememiş, ne anlamı var? O kadar çok İzmirli var ki, burada doğup büyüdüğü halde İzmir’in arka sokağını bilmiyor. O mu İzmirli? Konuya ne kadar hakim olduğuna bakmak lazım. Nihat Bey'in tüm bu artı özellikleri taşıdığını düşünüyorum. Binali Yıldırım’ın projelerini sahiplenerek, onların takibini yapacağız. İzmir’in ihtiyacına göre de yeni projeler ortaya koyacağız. İzmir’e gelip insanlarla iç içe olduğunda Nihat Bey'in de sevileceğine inanıyorum. İzmir’i almaya değil, kente bilgi ve birikimlerimizi vermeye, katkı sunmaya geliyoruz."

AZİZ KOCAOĞLU’NA ‘ANKARA’ YANITI

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, meclis toplantısında “Şengül ile Ankara’ya gittik ama bir şey olmadı" açıklamasına da yanıt vererek "Ankara’ya gittik ve verilen dosyadaki sorunların birçoğu çözüldü. Birkaç tanesi ile ilgili süreç devam ediyor. Çözülenleri neden söylemiyor? Halkapınar Otogar Metro hattı, İnciraltı planları yapılıyor. 100 binlik planlar ile ilgili sorunlar vardı, onlar çözülüyor. Milli Emlak ile ilgili sorunlar vardı, çözülüyor. Buca Metrosu konusu var. O da  hükümetin tasarruf tedbirleri adı altında sadece İzmir’de değil Türkiye’nin her yerinde, kısıtlandı" dedi.  Yine İZDENİZ’in Bayraklı’daki vapur iskelesi projesinin de biraz geciktiğini, bunun nedeninin ise o bölgede balıkçı teknelerinin bağladığı yerin başka bir yere taşınma sürecinin zaman alması olduğunu söyledi.

‘YETER ARTIK BAŞKA ŞEYLER SÖYLEYİN’

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’in trafik, otopark, arıtma, kanalizasyon sorunlarını çözmesi gerektiğini söyleyen Şengül, şöyle dedi:

"Kocaoğlu, Körfez Geçişi’ne dava açtırmasın. 1 bölü 100 binlik Çevre Düzeni Planı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’in planlarını yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de itirazlar oldu. O itirazlar için bir çok konuda oturup mutabakata vardılar. Mutabakat doğrultusunda da bakanlık sorunları çözdü ama ona rağmen gidip bir çok yere itiraz etti. Bu ettik de değil, doğru da değil. Sen masada anlaşıyorsun, sonra itiraz ediyorsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hükümetle çözüm üretmekle gibi bir derdi yok. Çözümü ürettiğinde söyleyecek lafı kalmaz. Kendisi sorunları çözdürmek istemiyor. Sorunları çözdürmemek için her türlü yolu deniyor. Ortak noktayı bulmak istemiyor. Çünkü çözdürdüğünde söyleyecek sözü kalmayacak. Yarın sokağa çıktığında ne söyleyecek. 3-4 argümanı var. İzmir’i cezalandırılıyorlar, yaşam tarzı, Atatürk, Cumhuriyet. 15 senedir bunları söylüyorlar. Yeter artık, başka şeyler söyleyin. Yeni bir şeyler üretmeleri lazım. İzmirli artık bunu yemiyor. Kendilerini de yenilesinler. Eğer söylemde sıkıntı çekiyorlarsa, bizden yardım istesinler. Hükümet olarak destek verelim." (DHA)







 
Son Eklenen Haberler