SON DAKİKA

Gaziemir'den Milli Takım'a

17 Kasım 2018, Cumartesi 17:29

     


Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo Takımı’nın kardeş sporcuları Rahmi Çelik ile Zafer Çelik, Milli Takım’da Gaziemir’i başarıyla temsil ediyor. Eğitim hayatlarında ki başarıyla da adlarından söz ettiren kardeş sporcular milli formayla dünya ve Avrupa şampiyonluğu hedefliyor.

Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo Takımı sporcuları başarılarına her gün bir yenisini ekliyor. Ulusal ve uluslar arası turnuvalarda birçok derece kazanan belediye sporcuları Rahmi Çelik ile Zafer Çelik Milli Takım’da Gaziemir’i başarıyla temsil ediyor. Sporda olduğu kadar eğitim hayatlarındaki başarılarıyla da isimlerinden söz ettiren kardeş sporcular Antrenörleri Volkan Yalçınkaya ve Filiz Yalçınkaya ile birlikte Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’la bir araya geldi. “Gaziemir’in gurur kaynağı oldunuz” diyerek tekvandocuları kutlayan Başkan Şenol, “Azminiz, yeteneğiniz, sporun yanında eğitim hayatınızdaki başarı öykünüz de gerçekten takdire şayan. Başarınızla göğsümüzü kabarttınız, gurur kaynağımız oldunuz. Ay yıldızlı forma ile çok büyük başarılar elde edeceğinize yürekten inanıyorum. Sonuna kadar yanınızdayım” diye konuştu.

Ayyıldızlı formayı giymenin gururunu yaşayan şampiyon sporcular eğitim hayatlarındaki başarıyla da takdir ediliyor. 20 yaşındaki Rahmi Çelik Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi. Ulusal ve uluslararası bir çok şampiyonada derece kazanan Rahmi Çelik sporsuz bir yaşam düşünemediğini dile getirdi. 16 yaşındaki Zafer Çelik ise 9 Eylül Koleji Fen Lisesi’nde tam burslu olarak okuyor. Hem şampiyon, hem sınıf birincisi olan Zafer Çelik, bu sporun özgüvenini geliştirdiğini söyledi. Taekwondonun kendilerine özgüven, disiplin, hayata karşı güçlü bir duruş ve yeni arkadaşlıklar kazandırdığını söyleyen kardeş sporcular, gençlerin bilinçli bir şekilde spor yapmaları, taekwondoya yönelmeleri önerisinde bulunuyor. Olimpiyatta Türkiye’yi başarıyla temsil eden Servet Tazegül’ü örnek aldıklarını dile getire Rahmi Çelik ile Zafer Çelik haftanın her günü çalışmalarına Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda devam ediyor. (ÖZLEM YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler