SON DAKİKA

Üç proje ile Köşk’ün gururu oldular

8 Haziran 2021, Salı 19:32

     


Köşk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bir dönemde TÜBİTAK tarafından kabul olan üç proje ile ilçenin gururu oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TÜBİTAK desteğiyle hazırlanan ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ sergisi, Köşk Anadolu İmam Hatip Lisesi okul bahçesinde gerçekleştirildi. Okulun Biyoloji Öğretmeni Canan Acar’ın koordinatörlüğünde toplam 25 projeden oluşan projenin yer aldığı sergiye, Köşk İlçe Kaymakamı Önder Can, Belediye Başkanı Nuri Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş ile diğer daire amirleri, Köşk Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Fahrettin Dağ, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

“PROJE ÇALIŞMALARINIZ ATILACAK BÜYÜK İMZALARIN İLK BASAMAĞIDIR”

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Fahrettin Dağ, bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından birisi olduğunu dile getirerek, “Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu bağlamda öğrencilerimizi yarınlara hazırlamak için tüm gayretlerimizi sarf ediyoruz. Bunun neticesi olarak ta bir dönemde üç projesi kabul olan bir okul olarak öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum dedi. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından protokol üyeleri proje stantlarını gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler