Aydın halkı poşete gelen zammı değerlenirdi
3 Ocak 2026, Cumartesi 20:00| Tweet | ||
|
||
Marketlerde 25 kuruştan satılan plastik poşetlerin fiyatı 1 liraya yükseldi. Yapılan artış Aydın’da alışveriş yapan vatandaşların tepkisini çekti. Mikrofon uzattığımız Aydınlılar, poşet zammını bütçe, çevre ve günlük yaşam açısından değerlendirdi.
Marketlerde plastik poşet fiyatının 1 liraya yükselmesi Aydın’da farklı tepkilere yol açtı. Vatandaşlar artışın özellikle dar gelirliyi zorladığını, her zaman çanta taşımanın mümkün olmadığı durumlarda poşet almanın zorunlu hale geldiğini dile getirdi. Kimi Aydınlılar zammı çevre açısından olumlu bulurken, kimi ise uygulamayı fırsatçılık olarak değerlendirdi. Bazı vatandaşlar fiyat artışını önemsemezken, plastik yerine kağıt poşet kullanımının yaygınlaştırılması gerektiği görüşü de öne çıktı.
DAR GELİRLİYİ ZORLADI
Poşet fiyatlarındaki artışın özellikle dar gelirli vatandaşları zorladığı görüldü. Bazı Aydınlılar, kendilerinin bez çanta kullandığını ancak asgari ücretle geçinenler için 1 liranın dahi önemli olduğunu ifade etti. Bir vatandaş, poşet kullanmadığını belirterek, “Beni doğrudan etkilemiyor ama asgari ücretle geçinen biri için 1 lira bile ciddi bir rakam” sözleriyle durumu değerlendirdi.
Günlük hayatta her zaman çanta taşımanın mümkün olmadığını söyleyen vatandaşlar, poşet alımının çoğu zaman zorunluluktan kaynaklandığını dile getirdi. Bir yurttaş, “Büyük alışverişlerde evden çanta getiriyoruz ama ani alışverişlerde poşet almak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.
ÇEVRE AÇISINDAN DOĞRU BULANLAR OLDU
Bazı vatandaşlar ise poşet zammını çevre açısından olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Poşetlerin daha pahalı olmasının kullanımını azaltacağını savunan bir Aydınlı, “Çevreyi korumak için poşetlerin pahalı olması gerekiyor, böylece insanlar daha az kullanıyor” dedi.
FİYAT ARTIŞINA SERT TEPKİ
Zamma tepki gösteren vatandaşlar da dikkat çekti. Bazı Aydınlılar artışı fırsatçılık olarak değerlendirdi. Bir vatandaş, “Bu çevre için yapılmış bir uygulama değil, tamamen soygunculuk” diyerek tepkisini dile getirdi. Poşet kullanımının marketlerde hâlâ yaygın olduğu ve israfın önüne geçilmediği de vurgulandı.
“25 KURUŞLA 1 LİRA ARASINDA FARK YOK”
Poşet zammını normal karşılayan vatandaşlar da oldu. Poşetin artık temel bir ihtiyaç haline geldiğini söyleyen bir Aydınlı, “25 kuruş ya da 1 lira olması çok fark etmiyor, sonuçta poşet her zaman lazım oluyor” şeklinde konuştu.
KAĞIT POŞET ÖNERİSİ GÜNDEME GELDİ
Bazı vatandaşlar ise çözümün plastik poşet yerine kağıt poşet kullanımında olduğunu dile getirdi. Çevreciliğin fiyat artışıyla değil, alternatif ürünlerle sağlanacağını savunan Aydınlılar, “Plastik yerine kağıt poşet kullanılması gerekiyor” görüşünü paylaştı.
Poşet fiyatlarındaki artışın alışveriş alışkanlıklarını nasıl etkileyeceği önümüzdeki günlerde daha net görülecek. Aydınlı vatandaşlar ise art arda gelen zamların, günlük yaşamda bütçeleri giderek daha fazla zorladığını ifade etti.
HABER VİDEOLARI

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Aydın İl Temsilciliği tarafından Efeler

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sürücüler için

Aydın’da yaklaşık 20 yıldır mobilya sektöründe faaliyet gösteren

GOP Kuruyemiş İşletme Sahibi Ümmet Akın, Germencik Organik üretim tesislerinde

Kuşadası’nda hizmet veren Yenipazar Pidecisi tarafından hazırlanan kısa film

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna ait Didim Eğitim ve Dinlenme

CHP Aydın İl Başkanlığı'nda görev değişimi tartışmaları yeni bir boyut kazandı.

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte aşure hazırlıkları hız kazanırken, Aydın'ın

Germencik Organik Pazarı'nın kuruluşu GOP Kuruyemiş, düğün, nişan ve

Aydın Elektrik, Elektronik ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Muhsin İnce, yaz

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 şube ile İncirliova ve Nazilli’de hizmet

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil planları yeniden gündeme geldi. Ancak

Trafik güvenliğini artırmayı amaçlayan kanun teklifi, aday sürücüler

Yaz aylarında etkisini artıran aşırı sıcaklar, araç içinde unutulan

Aydın'da yaz mevsimiyle birlikte etkisini artıran kavurucu sıcaklar, sadece günlük

Yaz aylarında serinlemek için sıkça tercih edilen buzlu içecekler,

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Aydın İl Temsilcisi Umut Özcan,

Son dönemde gerileyen altın fiyatları, hem yatırımcıların hem de düğün

Aydın’da yarım asrı aşan tecrübesiyle hizmet veren Bakış Ev Mobilya, Efeler’de

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Aydın'ın Efeler ilçesinde, depozitolu ambalajların geri dönüşümünü

Son yıllarda hızla yayılan ve "zayıflama iğnesi" olarak bilinen ilaçlar,

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde Muharrem Ayı

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Yağcılar İçi'nde bulunan Vardar İş

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelin adaylarını tatlı bir telaş sararken,

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelinler kadar damatlar da en özel

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Cincin Mahallesi ile özdeşleşen,

Aydın'ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren 4Gen Eğitim Kurumları

AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Katılım ve Rozet Takma Töreni'nde

Kulaklık kullanımının özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşması,

Teknolojinin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte

Aydın'ın Efeler ilçesinde dedesinden miras kalan çadırcılık mesleğini

Aydın 4GEN Anadolu Lisesi 2025-2026 eğitim öğretim yılı mezunları, Kızılcaköy’de

Boşanma süreci yalnızca eşlerin hayatını değil, çocukların ruhsal gelişimini

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Leylant Ova Demirtaş, TVDEN ekranlarında








