Motorine dev indirim
4 Ağustos 2026, Salı 18:03| Tweet | ||
|
||
Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamların ardından bu kez sevindiren haber geldi. Motorin fiyatlarında bu gece yarısından geçerli olmak üzere 6 lira 60 kuruş indirim bekleniyor.
Akaryakıt fiyatlarında sürücüleri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Uluslararası petrol piyasalarında yaşanan düşüşün ardından motorin fiyatlarında önemli bir indirimin kapıda olduğu belirtiliyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, mevcut fiyatlama korunması halinde 5 Ağustos gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında yaklaşık 6 lira 60 kuruşluk indirim yapılması bekleniyor.
MOTORİNE 6 LİRA 60 KURUŞ İNDİRİM GELİYOR
Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, mevcut fiyatlama korunması halinde 5 Ağustos gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında yaklaşık 6 lira 60 kuruşluk indirim yapılması bekleniyor.
Akaryakıt sektörü temsilcilerinin hesaplamalarına göre, Brent petrol fiyatlarındaki gerileme ve uluslararası ürün fiyatlarındaki düşüş, motorin fiyatlarına indirim olarak yansıyacak. Beklenen düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde sürücüler, 5 Ağustos'tan itibaren motorini daha düşük fiyatla satın alabilecek.
Söz konusu indirimin, son dönemde akaryakıt fiyatlarında görülen en yüksek tek seferlik düşüşlerden biri olabileceği ifade ediliyor.
BENZİN FİYATLARINDA İNDİRİM VAR MI?
Motorin grubunda önemli bir fiyat indirimi gündemdeyken, benzin fiyatlarında ise şu aşamada herhangi bir zam ya da indirim beklentisi bulunmuyor. Sektör kaynakları, benzinin uluslararası fiyatlamasında motorin kadar belirgin bir düşüş yaşanmadığını, bu nedenle pompaya yansıyacak bir değişiklik öngörülmediğini aktarıyor.
Öte yandan LPG fiyatlarında ise kısa süre önce yapılan artışın ardından yeni bir fiyat değişikliği beklenmiyor.
İNDİRİMİN NEDENİ NE?
Uzmanlar, motorin fiyatlarında beklenen gerilemenin temel nedenleri arasında küresel petrol piyasalarındaki fiyat düşüşü ile rafineri çıkış fiyatlarının aşağı yönlü seyretmesini gösteriyor.
Türkiye'de akaryakıt fiyatları belirlenirken Akdeniz piyasasında oluşan günlük ürün fiyatları ile döviz kuru dikkate alınıyor. Bu iki kalemde yaşanan değişimler, dağıtım şirketlerinin pompa fiyatlarını güncellemesine neden oluyor.
ARAÇ SAHİPLERİ RAHAT NEFES ALACAK
Beklenen 6,60 TL'lik indirim özellikle kamyon, otobüs, minibüs, servis aracı ve ticari taksi işletmecileri açısından önemli bir maliyet avantajı sağlayacak. Motorin kullanan ağır vasıtaların yakıt giderlerinde oluşacak düşüşün, taşımacılık sektörüne de olumlu yansıması bekleniyor.
Uzun yol yapan bireysel sürücüler de indirim sayesinde yakıt masraflarında hissedilir bir tasarruf elde edebilecek.
Dağıtım şirketlerinin nihai fiyat güncellemesini yapmasının ardından indirimin kesin tutarı ve illere göre uygulanacak yeni pompa fiyatlarının netleşmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın'daki Tralleis Antik

Türk Tarih Kurumu (TTK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS)

Aydın'ın Çine ilçesinde çalınan motosiklet JASAT ekiplerinin

İzmir'in Ödemiş ilçesinde eski sevgilisi Fatma Kara'yı (27) sokak

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamların ardından bu kez sevindiren haber geldi.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin hızlı

Aydın’ın Karacasu ilçesinde tarım işçilerini taşıyan pikabın kontrolden

Antalya’da ağaçlık alanda elleri arkadan bağlı halde bulunan 25 yaşındaki

Bir markette meydana gelen bıçaklı saldırıda ağır yaralanan 22 yaşındaki genç

Muğla'nın Yatağan ilçesinde zirai alanda başlayıp ormanlık alana sıçrayan

Denizli’nin Bekilli ilçesinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde jandarma ekiplerince aranan şahıslara yönelik

tvDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın, Denge Medya Grubu Genel Koordinatörü

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde hakkında 25 yıl 3 ay 25 gün kesinleşmiş

Aydın Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında

Aydın'ın Söke ilçesinde hakkında 5 yıl 2 ay 15 gün kesinleşmiş

Aydın'ın Söke ilçesinde hakkında 25 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası

İzmir’de babasının pompalı tüfekle vurduğu oğlu hayatını kaybetti. Olay

Aydın'ın Karacasu ilçesinde tarım işçilerini taşıyan pikabın takla

Aydın Valisi Dr. Osman Varol, bundan sonra her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek

Aydın Valisi Dr. Osman Varol, kentte faaliyet gösteren Muşlu sivil toplum kuruluşlarının

Aydın Gençlik Merkezi Yaz Kulübü öğrencileri, aileleriyle birlikte

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk TBMM Grup Toplantısı'nda

Aydın Valisi Dr. Osman Varol, Temmuz ayı Asayiş ve Güvenlik Basın Toplantısı'nda

İzmir’de babasının pompalı tüfekle vurduğu oğlu hayatını kaybetti. Olay

Aydın Valisi Dr. Osman Varol, Çine ilçesinde geçtiğimiz günlerde

Efeler Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü yol yenileme çalışmalarına

Kayseri’nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi

Aydın Valisi Dr. Osman Varol, Çine ilçesinde çıkan orman yangınıyla

Ankara'dan 10 gün önce Kocaeli'ye annesinin yanına gelen 50 yaşındaki

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, S.E. (62), kızı M.T. (30) ve oğlu H.T. (34),

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP'li Menderes Belediyesi'ne yönelik

Aydın'ın Didim ilçesinde karadan ulaşımın bulunmadığı Cumburlop Koyu'nda

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde bir evden altın ve para çalan 2 şüpheli,

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), ekonomik zorluklarla mücadele

Afyonkarahisar'da son bir hafta içerisinde polis tarafından gerçekleştirilen

Aydın'ın İncirliova ilçesinde hırsızlık suçundan aranan şahıs, yapılan

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde balya makinesinden çıkan







