Aydın’da asgari ücret tepki topladı
25 Aralık 2025, Perşembe 18:49| Tweet | ||
|
||
2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar, ortak bir noktada buluştu: “Bu ücretle geçinmek mümkün değil.” Hayat pahalılığı, kira fiyatları ve temel ihtiyaçlardaki artış karşısında asgari ücretin yetersiz kaldığını dile getiren yurttaşlar, belirlenen rakamı “sefalet ücreti” olarak nitelendirdi.
“YETMEZ, PİYASA ÇOK PAHALI”
Asgari ücretin açıklanmasının ardından konuşan vatandaşlar, ilk olarak artan fiyatlara dikkat çekti. Pazardan kiraya, faturalardan eğitime kadar her kalemde ciddi bir yük olduğunu vurgulayan bir vatandaş, durumu şu sözlerle özetledi: “Yetmez maalesef, piyasa çok pahalı. Her şey pahalı. Bir çorap bile 100 liradan başlıyor.” Bir başka yurttaş ise özellikle kira fiyatlarının altını çizerek, “25 bin lira ev kirası olan yerde bu parayla nasıl geçinecek bu vatandaş?” ifadelerini kullandı.
“AÇLIK SINIRININ ALTINDAYIZ”
Vatandaşların en çok dile getirdiği konulardan biri de asgari ücretin açlık sınırının altında kalması oldu. Bir yurttaş, “Çok düşük bir rakam, açlık sınırının bayağı altında. Geçen seneye göre alım gücü daha da düştü” diyerek tepkisini dile getirdi.
Başka bir vatandaş ise net konuştu: “Açlık sınırı 30 bin lira. Asgari ücret bunun altında. Bu bize layık görülen sefalet ücreti.”
Dikkat çeken bir diğer başlık ise maaşlar arasındaki fark oldu. Vatandaşlar, asgari ücret ile milletvekili ve üst düzey kamu maaşlarını kıyasladı. Tepkili bir yurttaş, “Milletvekillerinin maaşı 70-75 bin lira, memurlar 60 bin lira alıyor. Asgari ücretliye gelince 28 bin lira. Bu adalet mi?” diye sordu.
“GELSİNLER HALKIN HALİNİ GÖRSÜNLER”
Siyasetçilere çağrıda bulunan Aydınlılar, karar vericilerin sahaya inmesini istedi. Bir vatandaş, “Koltukta oturmayı biliyorlar ama halkın nasıl geçindiğini bilmiyorlar. Gelsinler, bir kira nasıl ödeniyor, çocuk okula nasıl gönderiliyor görsünler” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
“EN AZ 35 BİN OLMALIYDI”
Asgari ücretin ne kadar olması gerektiği sorusuna ise vatandaşların büyük bölümü benzer yanıtlar verdi. “50-60 demiyoruz ama en az 35 bin lira olmalıydı” diyen yurttaşlar, mevcut rakamın temel ihtiyaçları bile karşılamadığını savundu.
Röportajların sonunda ise umutsuzluk hâkimdi. Bir vatandaş, “Bozdur bozdur harca diyeceğim. Hayırlı olsun diyecek bir şey yok” diyerek sözlerini tamamladı.
GENEL KANAAT: YETERSİZ
Aydınlı vatandaşların ortak görüşü net: 2026 yılı için belirlenen 28.075 TL’lik asgari ücret, mevcut ekonomik şartlarda geçim sağlamaya yetmiyor. Artan hayat pahalılığı karşısında yurttaşlar, yetkililerden daha gerçekçi ve halkın yaşam koşullarını dikkate alan adımlar bekliyor.
HABER VİDEOLARI

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç mayıs

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, tvDEN ekranlarında yayınlanan

tvDEN ekranlarından Gündem Özel programında konuşan Altınsen Genel Başkanı

Aydın’ın Efeler ilçesinde eğitim veren Özel Dörtgen Anadolu

Gündem Özel programında bu hafta eski İçişleri Bakan Danışmanı Haşmet

Aydın’da şehir hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte sağlıkta yeni bir döneme

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Aydın Büyükşehir Belediyesi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının ardından CHP Grubu basın

Aydın Demir Madeni Eşya Torna Tesviye ve Sıhhi Tesisatçılar Odası’nın

Yaklaşık 100 yıllık köklü geçmişe sahip Otogönül, edindiği

Yapay zekâ teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte kişisel verilerin izinsiz

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan yılın ilk salı pazarında vatandaşlar

Aydınlılar, yeni belirlenen maaşı eleştirdi.. Bir vatandaş, “Vallah alsınlar

Marketlerde 25 kuruştan satılan plastik poşetlerin fiyatı 1 liraya yükseldi.

Aydın’ın Çine ilçesinde, 1950 yılında kurulan ve 76 yıldır Çine’nin

Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM)’in resmî web sitesi www.ratem.org,

800 milyon liralık büyük ikramiyenin talihlilerini bulmasının ardından mikrofonlarımızı

2026 yılına girerken akaryakıt fiyatlarında beklenen artış resmileşti. Özel Tüketim

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı













