/>

SON DAKİKA

“Çine’yi yatırımlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

2 Ocak 2023, Pazartesi 14:30

     


75 Yataklı Çine Devlet Hastanesi’nin inşaat alanında incelemelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Çine’yi yatırımlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsler (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Karakollar Mahallesi Çine Meslek Yüksekokulu karşısında yapımına başlanan yeni hastane inşaat alanını ziyaret etti.

“YENİ HASTANEMİZ 21 BİN METREKARE ALANA TEKABÜL EDİYOR”

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Çine Belediye Meclis üyeleri ve partilileri ile birlikte 75 Yataklı Çine Devlet Hastanesi inşaat alanında inceleme yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı karşılayan Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Zafer Alkaya ve şantiye sorumluları, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yeni hastane yatırımı hakkında değerlendirmede bulunan ve Çine’yi yatırımlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Mustafa Savaş, “Çine‘de yapacağımız ve inşaatı devam eden Devlet Hastanesi inşaatındayız. Çineli hemşehrilerimizin şifa bulacağı güzel, modern, fiziki koşulları gayet iyi olacak olan hastanemiz ile ilgili incelemeler yapıyoruz. Yaklaşık 15 ay sonra hizmete açılacak hastanemiz 75 yataklı ve ihtiyaç olduğunda 150 yatağa kadar çıkabilecek kapasiteye sahip. Mevcut hastanemizin bulunduğu alan toplam 2 bin metrekare iken yeni hastanemiz 21 bin metrekare alana tekabül ediyor. Modern bir hastanede, güzel bir hizmet binasında Çineli vatandaşlar hizmet bulacaklar, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yatırıma vesile olan Sağlık Bakanlığımıza, Cumhurbaşkanımıza, milletvekili arkadaşlarımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Hastanemizin durumuna göre yeni branşlarda bütün ihtiyaçlar karşılanacaktır. Kardiyoloji bölümü ile ilgili olan talebimizi yeniledik, yeni atama döneminde doktorlarımız gelecek. Şuan bin ila bin 200 arası hastanemize gelerek şifa buluyor ama burada nüfusa göre 2 bin kişiye kadar günlük hasta kapasitesine sahip hastanemiz cevap verecek. Burada oturan vatandaşlarımız başka illerdeki hastaneye gitmeyecek, buradaki hastanede şifa bulacağını düşünüyorum. Çine’mize, memleketimize, ilimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Üç ayrı bloktan oluşacak olan 75 Yataklı Çine Devlet Hastanesi’nin toplam maliyetinin ise 210 milyon lira olacağı ifade edildi. (ORKİDE ÜLKER







 
Son Eklenen Haberler