SON DAKİKA

Pehlivan, Tıp Fakültesi derslerine Cuma namazı düzenlemesi istedi

5 Nisan 2022, Salı 16:29

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesinde Cuma namazı saatine ders konması nedeniyle öğrencilerin namaza gidememesi sorununu gündeme taşıyan MHP’nin MKYK Üyesi Burak Pehlivan, Rektör Aldemir’in bu sorunun çözümü için uygulayacağı tasarrufa destek vereceklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Burak Pehlivan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören genç arkadaşlarımızın Cuma namazı vaktinde namaza gidemediklerini Dekanlığa ilettikleri halde çözüme kavuşmadığı haberleri hem bizleri derinden üzmüş hem de şaşırtmıştır.

Öğrenci kardeşlerimizin yaşadığı bu süreci yakından takip ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Anlayamadığımız durum Cuma namazından hemen sonraya dersleri düzenlemek bu kadar mı zor? Üstelik bu konuda YÖK Başkanlığının talebiyle Resmi Gazete’de yayınlanan bir karar olmasına rağmen bu tür tavırları tasvip etmemiz mümkün değil.

ADÜ Rektörü Sn. Prof Dr. Osman Selçuk Aldemir’in konuyu hassasiyetle çözeceğine ve sorumlularla alakalı uygulayacağı tasarrufuna destek verdiğimizi şimdiden belirtmek isterim.” (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler