SON DAKİKA

Çine’nin 18 mahallesi için 200 milyon TL’lik yatırım

7 Mayıs 2021, Cuma 09:21

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’nin 18 mahallesinin faydalanacağı “Çine Sulaması 2. Kısım” çalışmalarının başladığını belirerek, “Yaklaşık maliyeti 200 milyon lira olan projenin ihalesi, 30 Nisan 2021 tarihinde DSİ 21 Aydın Bölge Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiştir” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yapımına başladığı çalışma ile Çine’de 70 bin dekar arazinin su ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

“TARIMSAL ÜRÜN VE VERİM ARTIŞI İLE EKONOMİK GELİR ARTIŞI HEDEFLENMEKTEDİR”

Çine’nin Eskiçine, Yağcılar, Kuruköy, Evciler, Camızağılı, Çöğürlük, Esentepe, Gökyaka, Kahraman, Kargı, Kabataş, Karakollar, Saraçlar, Sarıoğlu, Çaltı, Doğanyurt, Umurköy, Yörükler mahallelerinin projeden faydalanacağını dile getiren Savaş, “DSİ Genel Müdürlüğümüzün 2021 Yılı Yatırım Programının tarım sektöründeki Büyük Su İşleri Projelerinden Çine Projesi altında yer alan ‘Çine Sulaması 2. Kısım’ için çalışmalar sürmektedir. Yaklaşık maliyeti 200 Milyon lira olan projenin ihalesi, 30 Nisan 2021 tarihinde DSİ 21 Aydın Bölge Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiştir. İhale değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Proje ile yaklaşık 70 bin dekar alanın sulanması sağlanarak, tarımsal ürün ve verim artışı ile ekonomik gelir artışı hedeflenmektedir. Yapılan çalışmalar, aşamalar tamamlandıkça hemşehrilerimizle paylaşılacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aydın’ımız ve Çine’miz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler