“Hizmette şeffaflık önceliğimiz”

18 Eylül 2024, Çarşamba 23:13

     


Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, düzenlediği basın toplantısında son günlerde basında yer alan bazı olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Yetişkin, “Hizmette şeffaflık önceliğimiz” dedi.

Efeler Belediyesi’nin meclis üyelerinin bir kısmı ve başkan yardımcıları ile birlikte toplantı düzenleyen Yetişkin, geçen hafta Cuma günü meydana gelen gerilimin iletişimsizlikten kaynaklandığını vurguladı.

Konuşmasına basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Anıl Yetişkin, “Bugün burada olmanızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugünkü toplantımızın amacını kısaca açıklamak istiyorum. Son günlerde basında yer alan bazı olayların gerçekte nasıl geliştiğini ve yanlış yansıtıldığını size doğrudan aktarmak istedik” açıklamasını yaptı.

ÜÇ TEMEL HUSUSUN ALTINI ÇİZDİ

Anıl Yetişkin, seçim sürecinde belediye olarak benimsedikleri üç temel hususun altını çizdi. Yetişkin, ilk hedefin iletişim olduğunu belirterek, “Seçim sürecinde bina yapacağız, park yapacağız gibi söylemlerden ziyade, sevgimizle ve gönlümüzle tüm vatandaşlarımızla iletişim kuracağız dedik. Dünyanın en büyük sorunlarından biri haline gelen iletişim kopukluğunu gidermeyi hedefledik.”

İkinci hedef olarak ortak aklın öne çıkarılacağını vurgulayan Yetişkin, üçüncü hedefin ise Efeler Belediyesi’nin kurumsal bir yapıya kavuşturulması olduğunu belirtti: “Şehrimize hep birlikte neler katabileceğimizi ve bunu ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetinden çıkararak, Efeler Belediyesi’ni kurumsal bir yapıya kavuşturmak üzere yola çıktık.”

“BİREYSEL TALEPLERİN YANLIŞ YANSITILMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ”

Geçtiğimiz hafta yaşanan olaylara değinen Yetişkin, bazı bireysel taleplerin yanlış iletilmesinden dolayı konuların kamuoyuna yanlış yansıtıldığını üzülerek gördüklerini ifade ederek, “Bireysel öngörülere ve ön yargılara dayalı taleplerin yanlış iletilmesi nedeniyle bazı konuların kamuoyuna yanlış yansıtıldığını gördük. Bu kişilerle birebir görüşmeler gerçekleştirmiştim” dedi.

“HUKUKA, AHLAKA VE YASALARA UYGUN DAVRANMAK EN TEMEL PRENSİBİMİZ”

Yetişkin, belediye yönetimindeki temel prensiplerinden bahsetti. Hukuka, ahlaka ve yasalara uygun davranmanın her zaman öncelikleri olduğunu vurguladı: “Bu prensiplerden birincisi hukuka uygunluktu. Avukat kimliğim ve Baro Başkanlığı dönemim bana hukukun her zaman öncelikli olması gerektiğini öğretti. Hayatın her alanında kardeşlik, arkadaşlık, komşuluk ve hemşerilik hukukuna uygun davranmayı benimsedik. İkincisi yasalara uygunluk, üçüncüsü ise ahlaka uygunluk.”

YOL YAPIMI TALEBİ VE YANLIŞ İLETİŞİM

Başkan Yetişkin, bir müteahhitin yol yapımı talebi üzerinden yaşanan yanlış anlaşılmaları da açıkladı: “Müteahhit bir arkadaşımız, daha önce ruhsatını ve iskanını almış, her şeyi tamamlanmış bir projesinin yolunun yapılmasını talep ediyordu. Ancak bu talep, yanlış bir iletişim tarzı nedeniyle başka bir mecraya çekilmek istendi. Oysa bu yol yapım talebi, bir program dahilinde zaten gerçekleştirilecekti.”

“HİZMET, HEMŞEHRİLERİMİZE YAPILACAKTIR”

Yetişkin, Efeler Belediyesi olarak hedeflerinin kurumsal bir yapı oluşturmak olduğunu ve hemşehrilere hizmetin kesintisiz devam edeceğini belirtti: “Efeler Belediyesi olarak bir kurumsal kimlik yaratmaya çalışıyoruz. Belediye Başkanı Anıl Yetişkin veya bir başkası olabilir, önemli olan hemşehrilerimize hizmetin kesintisiz devam etmesidir.”

“SİSTEMATİK SALDIRILARA MARUZ KALDIK”

Anıl Yetişkin, bazı bireylerin taleplerini yerine getirmedikleri için sistematik bir saldırıya maruz kaldıklarını ifade etti: “Bireysel talepleriniz yerine getirilmediği ya da şahsi isteklerinize uygun davranılmadığı için sistematik bir saldırıya uğradığımızı anlamış değiliz. Biz, tüm hemşehrilerimizin hizmetindeyiz.”

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Başkan Yetişkin, hizmet konusunda şeffaf olduklarını ve herkesin taleplerini karşılamaya hazır olduklarını söyledi: “Kapımız her zaman açık, telefonum 24 saat ulaşılabilir durumda. Elinizde bir bilgi veya belge varsa, gelin paylaşın, hukuken gereğini yapmaya her an hazırız.”

“YÖNETMELİK BELEDİYE YETKİSİNDE”

Son olarak, Bakanlığın Ticaret Odası’na yazdığı bir yazı üzerinden açıklamalarda bulunan Yetişkin, yönetmeliğin belediyelere bıraktığını ifade etti: “Bakanlığın Ticaret Odası'na yazdığı yazıda, bizim düşüncemiz dışında hiçbir şey belirtilmemiş; ‘yapın’ ya da ‘yapmayın’ şeklinde bir değerlendirme söz konusu değil. Değerlendirme tamamen belediyelere bırakılmış.” 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler