SON DAKİKA

Pakdemirli, Menderes Ailesinin yadigarını Demokrasi Müzesi’ne bağışlayacak

8 Şubat 2021, Pazartesi 15:37

     


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın ziyaretine, yapımı devam eden Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nden başladı. Bakan Pakdemirli, “Aydın Menderes’in eşi Berrin hanımın anneme hediye ettiği gümüş bir şekerlik var. Bu gümüş şekerlik annemin en kıymetli hatıralarından bir tanesi. İnşallah bu müze açılır açılmaz biz de aile olarak buraya hediye edeceğiz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı’nın Çakırbeyli Mahallesi’ndeki demokrasi şehidi Merhum Başbakan Adnan Menderes’in hatıralarının yaşatılacağı Aydın Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde incelemelerde bulunarak Aydın ziyaretine başlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı eşlik etti. Vali Aksoy, Demokrasi Müzesi’nin çalışmaları hakkında Bakan Pakdemirli’ye bilgiler verdi.

“ANCAK İDEALİST İNSANLAR, İDEALİST GENÇLER BUNLARI YAPABİLİYOR”

Müze’deki incelemelerin ardından kısa bir değerlendirme yapan Bakan Pakdemirli, “Merhum Adnan Menderes’in burada tekrar anılıyor olması oldukça güzel olacak. Müzemizi inceledik, kısa süre içerisinde de hazır hale gelecek. Tabi ki 61 yıl önce rahmetli Menderes’in katledilmiş olması ve bunu tekrar hatırlıyor olmamız acı verici. Ülkemizde birçok konudan ders almamız ve ders çıkartmamız gerekiyor. Ders çıkartmamız gerek 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 17-25 Aralık ve son olarak 15 Temmuz var. Ama geleceğe pozitif bakacağız ve bunların hepsinden mutlaka ders çıkartmamız gerekiyor. Bunları devletin Bakanı olarak değil, demokrasiye inanmış bir ailenin ferdi olarak söylüyorum. Rahmetli babam da çok Aydın Menderes’in kolejden güvenliğini sağlayamamak gerekçesiyle atıldığı dönemde, kendisinin veliliğini üstlenmiş. Ortaokul ve lise dönemini de dışarıdan bitirmesini sağlamış bir kimseydi. Bugünkü şartlarda çok rahat konuşuyoruz ama o gün darbenin ağırlığının hissedildiği, Demokrat Partililere ‘Düşükler’ diye çağrıldığı dönemde yaşamak çok kolay değil. Ancak idealist insanlar, idealist gençler bunları yapabiliyor. Rahmetli babam nerdeyse kimsenin kalmadığı Menderes Ailesinin yanında yer alabilmişti. Nasıl ki 15 Temmuz’da herkes iktidarın yanında yer aldıysa, o dönem idealist olan babamda yanlarında yer almış” açıklamasını yaptı.

“EBEDİYETE KADAR BURADA SERGİLENSİN DİYE BAĞIŞLAYACAĞIZ”

Adnan Menderes Ailesi’nin yadigarını Demokrasi Müzesi’ne bağışlayacaklarını dile getiren Pakdemirli, “Aydın Menderes’in eşi Berrin hanımın anneme hediye ettiği gümüş bir şekerlik var. Bu gümüş şekerlik annemin en kıymetli hatıralarından bir tanesi. İnşallah bu müze açılır açılmaz biz de aile olarak buraya hediye edeceğiz. Bu hediyenin maksadı da Aydın Menderes’e yaptığı abiliğin, öğretmenliği karşılığı olarak ve ebediyete kadar burada sergilensin diye bağışlayacağız. Demokrasilerin sahip çıkılması önemli, bu nedenle burada Adnan Menderes’in hatıralarının canlanacağı müzenin yapımı için büyük destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler