/>

SON DAKİKA

Bakan Ersoy da Akçaova'da yangın alanında

8 Ağustos 2021, Pazar 17:14

     


Aydın'ın Çine İlçesi Akçaova Mahallesi'ni tehdit eden Gökbel Dağı'ndaki yangın kontrol altına alınırken, Kültür ve Turiz Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Akçaova'da yetkililerden bilgi aldı. Bakan Ersoy ve beraberindekiler daha sonra Gökbel Dağı'ndaki soğutma alanındaki çalışmaları yerinde inceledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Muğla Yatağağan Hacıveliler Mevkii'nde Cuma günü öğle saatlerinde başlayan yangın, hızla Gökbel Dağı'na aşarak Çine'nin Akçaova Mahallesi'ne ulaştı. 500 hektardan fazla alanın yandığı belirtilirken, kontrol altına alınan yangın alanında soğutma çalışmaları devam ettiği ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pajkdemirli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Akçaova'ya gelerek çalışmaları yakından takip ettiği yangın bölgesine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da geldi. 3 gündür yangın bölgesinden ayrılmayan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen tarafından karşılanan Bakan Ersoy, ilk olarak yangın koordinasyon merkezinde yetkililerden bilgi aldı. Bir süre burada istişarelerde bulunan Bakan Ersoy, daha sonra yanan alanlardaki çalışmaları inceledi. Akçaova ve Çine halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Ersoy, vatandaşlarla sohbet etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler