Buharkent’te 1 ton incir dağıtıldı

10 Ağustos 2025, Pazar 18:45

     


Aydın’ın Buharkent ilçesinde bu yıl 18.’si düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında gerçekleştirilen Taze İncir Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri ise Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un vatandaşlara ücretsiz incir dağıtımı oldu.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda konser öncesi gerçekleşen dağıtımda yaklaşık 1 ton taze incir, festivale katılanlara ikram edildi. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Erol, Buharkent’in eşsiz lezzetini konuklara tattırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

 

Festivalde her yıl incirin eksikliğine dair gelen eleştirileri hatırlatan Erol, “Genelde şöyle derler: ‘Biz incir festivaline geldik ama incir göremiyoruz.’ Üreticilerimiz eğlenmeyi tercih ediyor, satış yapılmıyor. Bu noktada belediye olarak biz devreye giriyoruz. Herkese ücretsiz incir dağıtımı yapıyoruz. Bu yıl yaklaşık 1 ton inciri misafirlerimize sunduk. Hem sohbet etme imkânı buluyoruz hem de Buharkent’in en kaliteli incirlerini tattırıyoruz” dedi.

 

Yoğun ilgi gören dağıtım, festivalin unutulmaz anlarından biri oldu. Başkan Erol, bu geleneği önceki yıllarda da sürdürdüklerini hatırlatarak, festivale gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler