/>

SON DAKİKA

Rektör hasat yaptı

10 Eylül 2019, Salı 17:58

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi’nde Hasat Şenliği düzenlendi. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, biçerdöverle mısır hasadı yaptı.

Bölgede gerçekleştiren ilk ‘Hasat Şenliği’ olma özelliğini taşıyan etkinliğe Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kılıçkan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ali Kaptan, öğretim üyeleri, fakülte personeli ve işçiler katıldı.

“ADÜ MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Biçerdövere binerek ilk hasadı gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Ziraat Fakültemizin bölgenin tarım potansiyelinin işlenmesi noktasında son derece önemli bir rol üstlendiğini belirtti ve “Başta işçi arkadaşlarımız olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese minnettarım. Yapılan bu çalışmalarla ADÜ marka olma yolunda ilerliyor. Bu da bizim için gurur kaynağı. Üniversitemizi en iyi noktalara taşımak için çalışıyoruz” dedi.

“BU SENEKİ KAYITLARLA DAHA DA GÜÇLENDİK”

ADÜ ailesinin bu seneki öğrenci kayıtlarıyla daha da güçlendiğini ve büyüdüğünü vurgulayan Rektör Aldemir; “17 bin öğrenci kaydı ile Türkiye’de en fazla öğrenci kabul eden üniversitelerden biriyiz. Bu sene itibari ile toplam 63 bin öğrencimizle güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Bunların paralelinde düzenlenen bu tür aktivasyonlar başarı grafiğimizi yükseltiyor” şeklinde konuştu.

“DEKAR BAŞINA OLAN VERİM REKORUNU KIRACAĞIZ”

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “Göreve 17 Mart’ta başlamamıza rağmen hızlı bir şekilde Nisan’ın ilk 2– 3 haftalık zaman diliminde tüm hazırlıklarımızı yaparak üretimimizi gerçekleştirdik ve buna bağlı olarak bölgenin ilk hasadını geçen hafta itibariyle yapmaya başladık. Dolu yağışına rağmen üretim bakımından, bu yıl Fakülte tarihindeki dekar başına olan verim rekorunu kıracağımızı şu an itibari ile görebiliyoruz” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZİN KAŞAR İHTİYACINI DA KARŞILAYACAĞIZ”

Ziraat Fakültesinin 1.130 dekar alanda; dane, mısır ve 300 dekar da slajlık mısır ile bölgenin önemli bir üretim potansiyelini oluşturduğunu geçen yıllara göre buğdayda 2 kat, mısırda yaklaşık yüze 50, slajlık mısırda ise yüzde 80 daha fazla bir verim beklediklerini aktaran Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “İnşallah önümüzdeki yıllarda eğitimin yanında ekonomik olarak da fakültemizin ne kadar güçlü olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bizler bitkisel üretimin yanında sizlerin de desteği ile kaşar üretimine geçerek Üniversitemizin kaşar ihtiyacını da karşılayacağız. Fakültemize yakın zamanda kazandırdığımız besi hayvancılığıyla hayvansal üretimde de önemli bir yerde olacağımızı vurgulamak istiyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler