Başkan Sakalar: Söke için üretiyoruz
18 Ekim 2025, Cumartesi 17:13| Tweet | ||
|
||
Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar, üç yıllık görev sürecini değerlendirerek, yürüttükleri projeler, üyelerle kurdukları yakın iletişim, yeni hizmet binası hedefi ve ilçenin tarımsal sorunlarına yönelik çözüm önerileri hakkında kapsamlı açıklamalarda bulundu. Sakalar, “Söke’yi daha güçlü bir ekonomik merkez haline getirmek için hem tasarruflu hem de vizyoner bir anlayışla çalışıyoruz” dedi.
“ÜÇ YILI DOLU DOLU GEÇİRDİK”
Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar, göreve geldikleri günden bu yana geçen üç yılın yoğun bir çalışma temposu içinde geçtiğini belirterek, “Yaklaşık 20 kişilik genç bir ekiple, verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Odamızı aktif, aksiyonel ve sürekli üreten bir kurum haline getirmeyi hedefledik. Bugün geldiğimiz noktada belli bir seviyeye ulaştık ama ben hâlâ yeterli görmüyorum. Her zaman daha iyisini yapmanın peşindeyiz” ifadelerini kullandı.
Başarının en büyük sırrının “hedef koymak ve vizyoner olmak” olduğunu vurgulayan Sakalar, bu vizyonun en somut örneklerinden birinin de yeni hizmet binası projesi olduğunu söyledi.
“SÖKE’YE AKILLI BİR HİZMET BİNASI KAZANDIRIYORUZ”
Sakalar, Söke Ticaret Odası’nın kendi öz kaynaklarını koruyarak önemli bir yatırım sürecine girdiğini belirtti:
“Sayın Bakanımız Mustafa Varank’ın ziyaretiyle başlayan süreçte, OSB anayolu üzerinde 2 bin 400 metrekarelik bir arsa kazandırdık. Bu arsa üzerine akıllı, modern, 50-60 hatta 100 yıl hizmet edebilecek bir hizmet binası inşa etmeyi planlıyoruz. Proje çalışmaları başladı, kısa zamanda temel atmayı hedefliyoruz.”
Sakalar, binanın sadece modern bir yapı değil, aynı zamanda Söke ekonomisine kalıcı katkı sağlayacak bir merkez olacağını ifade etti.
“ÜYELERİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Oda üyeleriyle sürekli temas halinde olduklarını vurgulayan Sakalar, “Tüm personelimizi sahaya indirerek işletmeleri ziyaret ettirdik. Yönetim kurulumuz ve meclis üyelerimizle de birebir görüşmeler gerçekleştirdik. Üyelerimizin taleplerini dinledik, eksiklerini yerinde gördük” dedi.
Sakalar, iş dünyasının en büyük sıkıntılarından birinin finansmana erişim olduğunu dile getirerek, bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde önemli girişimlerde bulunduklarını hatırlattı.
“Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki toplantılarda finansal ihtiyaçlarımızı ilettik. Bunun sonucunda Nefes Kredisi devreye alındı. İlk dilimde 25 milyar TL sağlanmıştı, şimdi ikinci dilimi de açıldı. Bu, üyelerimiz için ciddi bir destek oldu” diye konuştu.
“TASARRUFLA BÜYÜK İŞLER BAŞARIYORUZ”
Odanın bütçesini dikkatle yönettiklerini belirten Sakalar, “Seçildiğimiz günden bu yana hiçbir yönetim kurulu üyemiz huzur hakkı, maaş veya yol harcırahı almadı. Tüm kaynaklarımızı tasarruf ederek oda hizmet binamızın yapımına yönlendirdik. Böylece hem Söke’ye değer katıyoruz hem de gelecek 50-100 yıllık ekonomik yapıyı güçlendiriyoruz” dedi.

Aydın Merkez’de faaliyet gösteren Garaj 09 Oto Kuaför’ün

Aydın’da yaşayan 72 yaşındaki maket ustası İsmail Erzurumluoğlu, yarım asrı

Erzincan Barosu avukatlarından Av. Tolga Aydemir, Aydın’ın kanayan yarası haline

tvDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programının konuğu, Türkiye

tvDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programına konuk olan

Aydın’da uzun yıllardır kırtasiye ve şemsiye satışı yapan esnaf Fatih Aydemir,

Aydın Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yerini alan Ser-Sed Römork, hem üretim

Aydın’ın İncirliova ilçesi Acarlar Mahallesi’nde 17 yıldır havut

Aydın’ın önemli tarım makineleri firmalarından Tuğra Tarım, 13. Uluslararası

Aydın’ın kalbinde yer alan ve yaklaşık 100 yıllık geçmişiyle kentin hafızasını

Aydın Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yerini alan Aydın Enginar Kooperatifi,

Aydın’da tarım ve hayvancılık sektörünün en önemli buluşmalarından

Geçtiğimiz günlerde Çin’de çocuk istismarcılarına

Aydın’da mantar tüketimine olan ilgi her geçen gün artarken,

Çine Madran Anadolu Lisesi öğrencileri, unutulmaya yüz tutmuş üç

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan salı pazarında vatandaşın ortak gündemi

Son dönemde altın ve gümüş piyasalarında yaşanan hızlı fiyat hareketleri,

Aydın siyasetinde son günlerde dikkat çeken bir isim kulislerde konuşulmaya

Zincir marketlerin hızla çoğaldığı ve küçük esnafın her geçen

Dilge Klinik’in sahibi, medikal estetik ve cilt sağlığı alanında 15 yıllık deneyime

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğinin en yoğun noktalarından biri

Aydın Emek ve Demokrasi Platformu, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve “asrın

Aydın’da lezzeti, esnaflığı ve güler yüzüyle yemek sektöründe

Aydın’ın Çine ilçesinde sebze üretimi yapan çiftçiler,

Tüketici Hakem Heyetlerine yapılan başvurular 2025 yılında rekor seviyeye ulaştı.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın seçimli Olağan Genel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocukları dijital dünyanın

Koçarlı Belediyesi’nin 2026 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı,

Aydın Marangozlar Keresteciler Kutu ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda

Aydın’da çocukları oyun yoluyla İngilizceyle buluşturmayı amaçlayan

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Pınardere Mahallesi’nde yaşayan














