Didim'de başkanın cinsel saldırı soruşturmasında yeni karar
11 Haziran 2021, Cuma 13:42| Tweet | ||
|
||
Aydın’da kendisine iş istemeye gelen S.T.'ye, meclis üyesi arkadaşının çiftliğinde alkol ve uyuşturucu verip cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile ilgili ‘kovuşturmaya yer yoktur’ kararı itiraz üzerine kaldırılarak, soruşturmanın genişletilmesine karar verildi.
Didim ilçesinde S.T. isimli bir kadın, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın 2016 yılında önce iş vaadiyle kendisiyle zorla birlikte olduğunu ileri sürerek, 14 Eylül 2020'de savcılığa şikayette bulundu. Şikayet üzerine Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile belediye meclis üyeleri A.Ç. ve Ö.Ç. adliyeye çağrılıp Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verdi. Didim Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 Mart 2021 tarihli 2020/5438 'soruşturma' ve 2021/873 karar sayılı kararı ile 'kovuşturmaya yer olmadığına' dair karar verildi. S.T.’nin avukatı Murat Sultansu, bu kez Söke Sulh Ceza Hakimliği’ne, karara itirazda bulundu. Söke Sulh Ceza Hakimliği, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 'kovuşturmaya yer yoktur' kararını bozarak soruşturmanın genişletilmesine karar verdi.
İFADE VERECEKLER
Söke Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında, delillerin yeniden toplanmasına, müşteki S.T.'ye
tekrar çağrı yapılarak Cumhuriyet Savcısı huzurunda alınacak beyanında iddia edilen olayın ilk yaşandığı tarihin gün, ay, yıl olarak tekrar ifadesine başvurulacak. İddia edilen olayların yaşandığı tarihler aralığında müşteki ve şüphelilerden herhangi birinin kullandığı numaraların sinyal aldığı baz istasyonlarının ve yerlerinin belirlenmesi ve müştekilerle şüphelilerin aynı yerlerde bulunup bulunmadığının tespiti yapılacak. Müştekinin olayların yaşandığını iddia edilen ev ve civarından müşteki ve şüphelilere ait olay tarihinde kullandıkları numaraların sinyal aldığı baz istasyonlarının belirlenecek.
Şüpheli A.Ç.'nin olay tarihinde kullanmış olduğu cep telefonuna el konulup, CMK 134 maddesi kapsamında inceleme yapılarak müştekinin iddia ettiği görüntüleri çekip çekmediğinin belirlenmesi istendi. İl Sağlık Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak şüphelinin Atatürk Devlet Hastanesi’nde ya da başka bir hastanede olayın iddia olduğu 2016 yılında psikolojik tedavi gördüğüne ilişkin kayıtların çıkarılarak söz konusu hekimlerin tanık sıfatıyla beyanlarının alınması istendi. Psikolog A.G.'nin Cumhuriyet Savcısı tarafından tanık sıfatıyla beyanları alınacak. (DHA)

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Emirdoğan Mahallesi’nde yaklaşık

Aydın’da deprem riski yüksek olmasına rağmen 25-30 yıllık konutların fahiş

Radyo ve Televizyon Yayıncılığı alanında Türkiye’nin en önemli meslek

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Türkiye Selamlaşıyor”

Aydın’da kendi imkânlarıyla üretime başlayan 32 yaşındaki kadın girişimci

Aydın Salı Pazarı’nda incir, ceviz ve kestane satarak geçimini sağlayan

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, emlak

Radyo ve televizyon yayıncıları meslek birliği Başkanı Vedat Gündoğan ve yönetim

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç mayıs

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, tvDEN ekranlarında yayınlanan

tvDEN ekranlarından Gündem Özel programında konuşan Altınsen Genel Başkanı

Aydın’ın Efeler ilçesinde eğitim veren Özel Dörtgen Anadolu

Gündem Özel programında bu hafta eski İçişleri Bakan Danışmanı Haşmet

Aydın’da şehir hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte sağlıkta yeni bir döneme

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Aydın Büyükşehir Belediyesi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının ardından CHP Grubu basın

Aydın Demir Madeni Eşya Torna Tesviye ve Sıhhi Tesisatçılar Odası’nın

Yaklaşık 100 yıllık köklü geçmişe sahip Otogönül, edindiği

Yapay zekâ teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte kişisel verilerin izinsiz

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan yılın ilk salı pazarında vatandaşlar

Aydınlılar, yeni belirlenen maaşı eleştirdi.. Bir vatandaş, “Vallah alsınlar

Marketlerde 25 kuruştan satılan plastik poşetlerin fiyatı 1 liraya yükseldi.

Aydın’ın Çine ilçesinde, 1950 yılında kurulan ve 76 yıldır Çine’nin

Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM)’in resmî web sitesi www.ratem.org,

800 milyon liralık büyük ikramiyenin talihlilerini bulmasının ardından mikrofonlarımızı

2026 yılına girerken akaryakıt fiyatlarında beklenen artış resmileşti. Özel Tüketim

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans










