Atabay, skandal iddiaları yanıtladı
11 Eylül 2020, Cuma 10:54Tweet | ||
![]() |
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, hakkında ortaya atılan iddialara yanıt vererek, yaşananların tamamen FETÖ taktiği ile yapılmış bir kumpas olduğunu belirtti.
Aydın’ın Didim ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, gazetecilerle bir araya gelerek hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Kendisi hakkındaki iddiaları ortaya atan kişilere “Hodri meydan” diyerek seslenen Başkan Atabay “Bir takım yerlerde daha önceden senaryosu hazırlanmış görüntüler ve daha evvelden ne konuşacağı kendisine yazılmış insanların konuşmasını değil, kendilerinin benim gibi gelip gazetecilerin önünde konuşmalarını beklerdim. Bunu da yapmak mecburiyetinde kalacaklar bundan eminim” dedi. İddialı açıklamalarda bulunan Başkan Atabay; “Ben bunlara asla pabuç bırakmayacağım. Eğer ben böyle bir suç işlediysem devletin ilgili kurumları benimle ilgili işlemi yapsın” dedi.
“FETÖ TAKTİĞİ İLE YAPILAN BİR KUMPASTIR”
Ortaya atılan iddiaların 2014 yılında başlayan rant savaşının devamı olduğunun altını çizen Başkan Atabay; “Halk arasında ikiz kuleler olarak adlandırılan bir inşaatın ruhsatının iptal edilmesi ile başlayan bir mücadeledir bu. Çeşitli şekillere büründürülerek bugüne kadar gelmiştir. Niye bu zaman zaman pişirilip pişirilip toplum önüne getiriliyor. Acaba burada bir baskı kurma çabası mı var, bir sindirme çabası mı var. Asla ben bu görev yaptığım sürece bu tip hareketlerle beni sindiremeyeceklerdir. Daha önce de bu işin içerisinde bulunan arkadaşlar emekli olanlar bunu gördüler ve vazgeçtiler. Didim halkının hakkını koruma görevi bendedir ve ben bu görevimi de kanunlar çerçevesinde yapacağım ve devam edeceğim. 6 senedir onların istediği şekilde gayri ahlaki bir biçimde uzlaşmadığımız için ortaya bu senaryo konmuştur. Aynı sindirme, yıldırma ve susturma politikasıdır bu ve çok açık söylüyorum, bu tamamen FETÖ taktiği ile yapılmış bir kumpastır” dedi.
“ASLA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIM”
Ortaya atılan iddialar ile ilgili hiçbir suç duyurusu olmadığına ve mağdur olan kişinin de ortada olmadığına dikkat çeken Başkan Atabay; “Eşimle beraber savcılığa gittim eşimin adını da karıştırdıkları için ve işin failleri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ben orada sordum avukatlarım da soruşturuyor. Bu veya başka bir konu ile ilgili olarak benim hakkımda savcılığa intikal etmiş bir suç duyurusu var mı, yok. Karakolda var mı, yok. Peki mağdur nerede o da yok. 5 senedir ağlıyorum ızdırap çekiyorum deniyor korktuğum için gitmedim diyor. Sen korktuğun için savcıya gidemiyorsun polise gidemiyorsun ama hiç tanımadığın gazeteciyim diyen bir insana gidip beyanat veriyorsun. Acaba orada konuşan ile o görüntüde ki kişi aynı mı, zamanı aynı mı, şahıs aynı mı. Sizce buralarda bir eksiklik yok mu. Benim çekindiğim falan yok. Nerede bu mağdur nerede, Cumhuriyet Savcılığında karakolda benimle ilgili bir suç duyurusu veya belge. Bunlar yanlış işler ve bunlara prim vermemiz gerekiyor. Eğer ben böyle bir suç işlediysem devletin ilgili kurumları benimle ilgili işlemi yapsın. Ama eğer benim böyle bir suçun yok ise bana bu suç isnadında bulunan insanların yakasına yapışılsın. Ben bunlara asla pabuç bırakmayacağım. Ne bu tip çirkin olaylara ne de fiziki saldırılara asla boyun eğmeyeceğim. Halkımız da bizi oylarıyla bu göreve getirdiği sürece ben göreve devam edeceğim” dedi. (İHA)

Aydın’ın en işlek noktalarından biri olan Adnan Menderes Bulvarı’nda yol

Selime Aydemir ve Ukraynalı Victoria Sağdıç'ın sunduğu eğlence dolu program

TVDEN ekibi olarak Aydın’da yaşayan vatandaşlara kentte yaşamın avantaj mı yoksa

tvDEN ekibi olarak Aydın'da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, toplumsal değerlerin

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Eğrikavak Mahallesi’nde incir üreticisi

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Bıyıklı Mahallesi’nde, geçmişin

Aydın’ın 1. Sanayi Sitesi'nde yarım asırdır jiplerle ilgilenen İhsan Akdeniz,

Aydın’da ikinci el otomobil piyasası, son faiz indirimine rağmen hâlâ

Aydın'daki ulaşım imkanlarının yeterliliği, son zamanlarda vatandaşların sıkça

Aydın Efeler’de kurulan pazarda meyve ve sebze fiyatları son dönemde ciddi

Aydın’da ikinci sanayi bölgesinde hizmet veren Kavak’s Oto Bakım

Çerçioğlu’nun ilk oturuma katılmaması ve mecliste yaşanan gerginlik

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş, ilçedeki bamya üreticilerinin

Aydın Yıldızspor Teknik Direktörü Samet Albayrak, kulübün yeni

Aydın’ın İncirliova ilçesinde hizmet veren Nova Mobilya, uygun fiyatlı,

Kardeşköy Spor, 2000 yılından bu yana başkanlığını yürüten Hüseyin

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Ramazanpaşa Sarraflar Çarşısı’nda

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş, yaklaşan pamuk hasadı öncesinde

Aydın’ın merkezi noktalarından Sevgi Yolu’nda faaliyet gösteren Sevgi

Hazır giyimin yükselişiyle yok olmaya yüz tutan manifatura kültürü,

Aydın İsabet Okulları, 2025–2026 eğitim öğretim dönemine yeni bir

Bir zamanlar kapı önlerinde çay eşliğinde edilen sohbetler, çocukların

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Eğrikavak Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’da eğitim ve toplumsal dayanışmayı bir arada yürüten Aydın İsabet

Bakan Tekin’in zorunlu eğitim süresinin kısaltılmasına yönelik açıklamaları

Aydın’ın eğitimde öncü kurumlarından Aydın Bil Koleji, 2025-2026 eğitim

Aydın sokaklarında mikrofonumuzu “Bir erkeği en iyi kim tanır, annesi mi yoksa

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3, Nazilli’de 2 şubesi bulunan Güldeste

Selime Aydemir ve Ukraynalı Victoria Sağdıç'ın sunduğu eğlence dolu program

Aydın’ın Çine ilçesinde yaşayan Cihan Akkurt, Aydın’ın düşman

Aydın’da vatandaşlara sosyal hayatta kendilerini ne kadar güvenli hissettikleri

35 yıllık deneyimiyle Türkiye’nin en büyük mobilya üretim

2025-2026 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala, üniversite öğrencilerinin

SD İşitme Cihazları Kurucusu Sedanur Koç Kayhan, kulak sağlığı konusunda toplumda

CHP'den istifa edip 14 Ağustos'ta AK Parti'ye katılan Aydın Büyükşehir

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda, okullarda serbest kıyafet

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden emekli bürokrat İbrahim Gürdal,

Türkiye Yangın Söndürme Cihazları İmalatçı ve İthalatçı