SON DAKİKA

"Susarak Aydın'ı kokuttuğunuzu kabul ediyorsunuz"

13 Mayıs 2021, Perşembe 12:32

     


Gazeteci Emin Aydın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na canlı yayından seslendi. Aydın, "Aydın Büyükşehir Belediyesi susarak çevreyi kanalizasyon atıklarıyla katlettiğini, Aydın'ı kokuttuğunu bu vesileyle kabul etmiş oldu. Öyle olmadığını çıkıp ortaya koyamıyor. Özlem Hanım 12 yıldır Aydın'ın kanalizasyon atıkları problemini çözememişse o koltukta ne yapıyor? Paraları nereye harcıyor" dedi.

tvDEN ekranlarında haftaiçi her gün yayınlanan Emin Aydın'la Günaydın programında Aydın, "Günlerdir Efeler ilçesinin kanalizasyon atıklarının doğaya bırakıldığını fotoğraf ve görüntülerle sizlere aktarıyoruz. Hatta bölgeden yaptığımız canlı yayınlarla aktardık. ASKİ'den yalanlama geldi. 'Yok böyle bir şey' demişlerdi. ASKİ Genel Müdürü 'Ehil olmayan insanların açıklamaları bunlar' demekle yetinmişti. ASKİ Genel Müdürüne ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na dün bir çağrı yaptık. 'Eğer bizim söylediğimiz gibi değil, sizin söylediğiniz gibiyse gelin bizi alın gezdirin, öyle olmadığını gösterin' dedik. Dün bütün gün kimseden ses soluk çıkmadı. Doğaya atıklar akıtılmaya devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi çevreyi kanalizasyon atıklarıyla katlettiğini, Aydın'ı kokuttuğunu bu vesileyle kabul etmiş oldu. Öyle olmadığını çıkıp ortaya koyamıyor. Özlem Hanım 12 yıldır Aydın'ın kanalizasyon atıkları problemini çözememişse o koltukta ne yapıyor? Paraları nereye harcıyor? Biz bunları soruyoruz diye farklı işlere tevessül etmesi, bizimle ilgili kendi kalemlerine farklı iddialar ortaya attırması durumlarını meşrulaştırmıyor. Aydın kokuyor. Aydın'ı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kokutuyor. Aydın BŞB'nin kifayetsiz muhterisler ordusu olarak niteleyebileceğimiz gereksiz yöneticileri kokutuyor. Bir kanalizasyon atıklarını bile doğru tahliye etmeyi beceremiyorlar. Ama çamur atmayı ve insanlara saldırmayı çok iyi biliyorlar. Artık sosyal medya trolleri yani onların çamur çetesi eskisi kadar etkin değil. Çünkü deşifre oldular. Bakalım bu yaz bu kokuya nasıl katlanacağız? İmkanı olan yazlıklarına kaçıyor" dedi.

Bazı iddialardan söz eden Aydın, "Eroin kokain partileri verdikleri iddiaları da var. Sadece Halil Yıldırım'dan ibaret olmadığını duyuyoruz. Kuşadası'nda şırıngacılar diye tabir edilen bir elit zümrenin de bu işlerin içinde olduğunu duyuyoruz. En son Halil Yıldırım olayı patlamıştı. Özlem Çerçioğlu'na yakın isimlerden bir tanesi, Söke İlçe Başkan Yardımcısı Halil Yıldırım, eroin ve kokain ile yakalanmıştı. Belediyenin kaynaklarını ve paralarını çarçur edenler, Aydın'a hizmet edilmesi gereken paralarla zevk-ü sefa içinde gezenler tel tel dökülüyorlar. Bakalım biz bu kokulara daha ne kadar maruz kalacağız" diye konuştu.

Aydın Valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne seslenen Aydın, "Çevre Şehircilik İl Müdürü bunları görmüyor mu? Aydın Valiliği bu durumu görmüyor mu? Bu konuyla ilgili kamoyunu bilgilendirmek görevi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde de var. Çevre Şehircilik İl Müdürü çıkıp 'Hayır, Aydın'da kanalizasyon atıkları çevreye bırakılmıyor. Böyle bir şey yok usule uygun yapılıyor' da diyebilir. Geçtiğimiz günler AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı 'Büyükşehir Belediyesinin yapamadığı işleri Çevre Şehircilik Bakanı ve Devlet Su İşleri yapmak zorunda kalıyor' demişti. Söyleyecek sözü olmayanların, çıkıp cevap verme durumu da olmaz. Gösterecek hizmeti olmayanlar da ancak boş algıyla ve boş işlerle insanları oyalar. Tek bildikleri var; rüşvet dağıtmak, sosyal yardım adı altında seçmene rüşvet dağıtıyorlar. Başka yerlere rüşvet dağıttığı iddiaları da var. Bakalım onlarla ilgili gelecekte neler göreceğiz" ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler