SON DAKİKA

“Kaybettiklerimizi yerine koymaya çalışacağız”

15 Mart 2022, Salı 11:28

     


Babası merhum gazeteci Mehmet Küçük ve dostları adına Marmaris’te yanan alanlarda hatıra ormanı kurma gayesi ile yola çıkan Fotoğraf Sanatçısı Fulya Küçük, 23 Mart’ta açacağı sergi ile fotoğraflarını Aydınlılarla buluşturacak. Büyük bir heyecan yaşadığını belirten Küçük, “Kaybettiklerimizi yerine koymaya çalışacağız” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gazeteci Mehmet Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programına konuk olan Fotoğraf Sanatçısı Fulya Küçük, babası merhum gazeteci Mehmet Küçük ile ilgili hatıralarını paylaşıp, 23 Mart’ta açacak olduğu fotoğraf sergisi hakkında bilgiler verdi.

Aydın’da uzun yıllar gazetecilik yapan ve aynı zamanda Aydın Belediyesi’nden emekli olan ve 23 Aralık 2016’ta geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden kimya mühendisi ve orman aşığı babası Mehmet Küçük’ün vefatını uzun süre kabullenemediklerini dile getiren Fulya Küçük, “Babam çok şakacı bir adamdı. Dolaysıyla onun ölümünü bir süre kabullenemedik, şaka yapıyor gibi geliyordu. Her zaman derdi ki ‘Mehmet Küçük, Allah büyük’. Ben de babamın mezar taşına bu sözünü yazdırdım. Gerçekten Aydın’da çok fazla insanın hayatına dokunmuş. Serginin davetiyesini dağıttığım zaman ‘Sen Mehmet Küçük’ün kızı mısın?’ deyip boynuma sarılan pek çok kişi oldu. Bana gerçekten çok güzel bir soyadı bıraktı. Zaten farkındaydım. Fakat bu süreçte çok daha fazla farkında oldum. Bu durumdan dolayı çok onurluyum” dedi.

“ÖLDÜĞÜNDE BİLE ÜZERİNDEN TOHUMLAR ÇIKTI”

Gazeteci bir babanın kızı olarak fotoğrafla iç içe büyüdüğünü ve fotoğrafa olan ilgisinin her geçen yıl arttığını dile getiren Küçük, “23-24-25 Mart’ta Aydın İlk Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün sergi salonunda fotoğraf sergim olacak. 57 adet fotoğraf sergileyeceğiz. Bu fotoğraflar gezdiğim ve gördüğüm yerlerle ilgili. Sergiden elde edeceğimiz geliri Marmaris’te yanan ormanlarımız için değerlendirmek istedik. Hem şahsi hem de ailem adına böyle bir karar aldık. Mehmet Küçük ve dostları adına bir hatıra ormanı oluşturmak istedik. Marmaris bölgesi yazın çıkan yangınlarda çok ciddi yaralar aldı. Babam da bir orman sevdalısıydı. Öldüğünde bile üzerinden toprağa ekmek üzere tohumlar çıktı. Bizleri de çocukluğumuzdan beri doğaya çok alıştırdı. Bu yangın sonrasında o bölgeyi görünce bir şeyler yapmak istedim. Neler yapabileceğimi hep sorguladım. Yanan evler vardı, hayvanlar telef oldu, güzelim Marmaris’in doğası mahvoldu. Babamın ölümünün 5. yılı geride kalırken, onu hatırlatacak bir şeyler yapmak istedim” diye konuştu.

“DOĞAYI TEKRAR CANLANDIRACAĞIZ”

Projede iş birliği yaptığı kurumların olduğunu da söyleyen Fulya Küçük, “Orman İşletme Müdürü Akın Ünler sağ olsun çok destek oldu. İlk başta bunu yapmalı mıyız yapmamalı mıyız çok düşündük. Çünkü gerçekten uzun bir süreç. Çektiğim fotoğraflar, yalnızca bu sergi amacıyla çekilmiş fotoğraflar değiller. Bugüne kadar benim yurt içinde ve yurt dışında gezip gördüğüm yerleri ifade etmekteler. Kimi insan manzaralarını, kimisi ise benim gibi eski yapıların fotoğraflarını sever. Fakat sergimize gelecek kişiler öncelikle fidan için gelmeliler. Çünkü beraber bir orman oluşturuyoruz. Bu fotoğraflar sergide satışa çıkacaklar. Evet, biz babam ve dostları adına bir hatıra ormanı yapıyoruz. Fakat amacım biraz da babamı yâd etmek. Yani burada manevi yönü çok daha fazla ağır basıyor. Bu çok güzel bir süreç. Fidanları ekerek tekrar doğayı canlandırıyoruz, kaybettiklerimizi yerine koymaya çalışıyoruz. Mutlaka bunun devamı olacaktır. Çünkü ben fotoğraf çekmeyi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

“FOTOĞRAFÇILIKTA USTAM BABAMDI”

Küçük, “Ben de fotoğraf çekerken genelde babamın çektiği fotoğrafları örnek aldım. Onun çektiği fotoğraflar genellikle olay bazlı. Ancak manzara olarak çok güzel bir an yakaladığı zaman da çekerdi. Ayrıca çok fazla da eleştirirdi. Fakat bunlar olumsuz eleştiriler değillerdi. Ben bunları sıklıkla not alırdım. Babamın gazeteciliğe bakış açısı da öyleydi. Üst kademeden insanlarla birlikte olmaktan ziyade, çevresinde çaycı, fırıncı, şoför gibi kim varsa onlarla daha çok vakit geçirirdi. Benim fotoğraflarım, genellikle kültür yerlerini ifade etmekte. Ben ören yerlerini gezmeyi çok severim. Yurt dışından gelen arkadaşlarım oluyor ve onları hep gezdiriyorum. Normal şartlarda Aydın ve çevresinde gezilecek yerler denilince akla direkt Didim Apollon Tapınağı, Efes ve Meryemana gelir. Fakat esasında Aydın ve çevresinde gezilecek pek çok yer var. Bunları kaçırmamak gerekiyor. Nitekim ben de bu konuda birçok çalışma yaptım, hala da yapıyorum. Benim amacım iyi tanıtım yapabilmek. Çevremizde çok fazla tarihi yer var. Hepsini görmek ve incelemek gerekiyor. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Doç. Dr. Umut Tuncer’in bu konudaki çabalarını da takdirle izliyorum” dedi.

Fotoğraf Sanatçısı Fulya Küçük, 23 Mart Çarşamba günü saat: 14.00’de Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu’ndaki fotoğraf sergisinin açılışına tüm Aydınlıları davet ederken, serginin üç gün açık kalacağını ifade etti. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler