Kurban Bayramı'nın değişen yüzü

15 Haziran 2024, Cumartesi 06:32

     


30 yıldır aynı yerde hizmet veren Abdullah Denktaşlı, Kurban Bayramı öncesi işlerin eski yoğunluğunu kaybettiğini belirtti. Denktaşlı, Kıbrıs Caddesi'nde, eski 14. caddede Saray Market yanında bulunan dükkanında kurban kesimi ve kıyma yapımı hizmeti sunmaya devam ediyor.

ESKİ YOĞUNLUK KALMADI

Abdullah Denktaşlı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Eskiden on gün öncesinden başlıyorduk ama şimdi sadece iki gündür yoğunuz ve bir de yarın yoğunluk olur. Eski zamanlarda on gün öncesinden başlayarak basımı kaldırmadan çalışırdım. Fiyatlarımız da çok uygun, tanesi 20 TL."

BAYRAMDA HİZMET DEVAM EDİYOR

Denktaşlı, bayram boyunca da hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek, "Kıyma da yapıyoruz ve bayramda da açığız. Dört gün boyunca bayramda hizmet vereceğiz, müşterilerimizi bekleriz" dedi.

MESLEĞİN SON TEMSİLCİLERİNDEN

Abdullah Denktaşlı, bu işi yapan son kişilerden biri olduğunu ve mesleğin devam etmemesinden duyduğu üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi: "Benimle beraber bu iş bitiyor çünkü yetişen eleman yok. Ben kasap olduğum için bu mesleğin içinde bulundum. Kendi kendime öğrendim; bir makine aldım, başına geçtim ve yapmaya başladım. 30 senedir bu işi yapıyorum ama benden sonra yapan yok. Üzücü tarafı da bu zaten."

Abdullah Denktaşlı, 30 yıllık deneyimi ve mesleğine olan bağlılığıyla Kurban Bayramı'nda hizmet sunmaya devam ediyor. Ancak, mesleğin geleceği konusunda endişeli ve bu kültürel mirasın devamı için genç nesillerin bu işe ilgi göstermesini umut ediyor. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler