SON DAKİKA

Aydınlı kadın kurduğu serada terapi yapıyor

16 Şubat 2024, Cuma 22:16
Son güncelleme: 16 Şubat 2024, Cuma 22:37

     


Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan Emine Kaman kurduğu çiçek serasıyla hem ruhunu dinlendiriyor hem de geçimini sağlıyor.

Evli ve 1 çocuk annesi olan Emine Kaman, bu işe nasıl başladığını anlatarak, “Hobi olarak başlamıştım ve devam ediyorum. Ben çiçekleri çok seviyorum daha sonra da ticarete dökmek istedim böyle devam ediyorum. Köyde sera kurdum soğukta don olursa çiçekler ölür o yüzden serada bakmak zorundayım. Elyaflarla örtüyoruz, çocuk gibi örtüp sarığ sarmalıyorum çiçekleri. Budamasını, sulamasını ve temizliğini yapıyorum” dedi.

“ÇİÇEKLER BENİM İÇİN TERAPİ”

Yetiştirdiği çiçeklerin türlerinden bahseden Kaman, “Dikenler tacı, yağlı sardunya, iç mekan begonvil atlas çiçeği, sarı kılıç, begonvil çeşitlerim çok ama şu an elimde iki çeşidi kaldı . Sukulent ve kaktüsler sayabildiklerim bu kadar daha çok çiçeğim var aslında. Kaktüs sıcağı pek sevmez. Onu dışarda bakıyorum. Marul görünümlü sukulentlerim var hepsine çocuğum gibi bakıyorum. Çiçekler benim için huzur ve terapi. Bütün kadınlar için böyledir bu. Bu işi sevmeyen yapamaz. Bakım ister çiçekler. Eğer seviyorsan çiçek serasına girdiğinde dertlerini unutursun” diye konuştu.







 
Son Eklenen Haberler