Aydın’da lezzetin adresi: Keşkekçi Hülya
21 Mayıs 2024, Salı 20:13Son güncelleme: 21 Mayıs 2024, Salı 20:40
Tweet | ||
|
Aydın’ın Kuyulu ilçesinde ‘Keşkekçi Hülya’ olarak hizmet veren Hülya Yardımcı, lezzetli keşkeğinin sırrını paylaştı.
Yaptığı işte her zaman en kaliteli ve en iyi hizmeti sunan Keşkekçi Hülya, başarı hikayesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Göçmen bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Hülya Yardımcı hayat hikayesini anlattı; “Aslında yol kendiliğinden çizildi geldi. Zor bir çocukluk vardı, biz uç bir köyden geldik. Okuması yazması olmayan, suyu ve yolu olmayan bir köydü. Sonra evlendim evlendiğimde hayata bir sıfır başladım çünkü okuma yazmam yoktu. İlk olarak bunu hallettim ikinci keşkeği öğrendim. Keşkek yapan birini görünce merak sarmıştı bana o kişiye ‘Bana keşkek yapmayı öğretir misin’ dedim teyze mesleği öğretti.
Altı sene çıraklık yaptım, bu arada boş durmadım mesleği öğrendim, kendimi geliştirmeye başladım, uçağa bindim Arabistan‘a gittim, ehliyetimi aldım. Artık haz almaya başlamıştım, haz aldıkça bir şeyler yapmak istiyorsun, insanlar seni övdükçe daha iyi yol buluyorsun, benim yolum bunlardan oluştu. İnsan yaptığı şeyden zevk aldıkça iyi bir yol çizer, bu da başarı öyküsü getirdi. Bazen ‘Hülya teyze işine aşıksın’ derler, düşünürüm ‘ben işimin neyine aşığım’ , bu iş çok zor, dünyanın en zor işindeyim, sabaha kadar uykusu yok, akşama kadar servisi var, iki gün boyunca ama ‘evet ben işime aşığım’. Çünkü bana kazandırıyor, bu haz veriyor bana. Sana kazandıran bir şeye aşık olursun. O yüzden talep arttıkça iyi yere geldim, övüldükçe iyi yere geldim, hayallerim arttı, ufkum arttı, bu iyi iş yapman demek” dedi.
Yaptığı keşkeğin lezzet sırrını aktaran Keşkekçi Hülya, “Gelen misafirlerim bir kaşık keşkek alınca yüzerinde gerçekten o mutluluğu görüyorum, onların nasıl bir zevk aldığını görüyorum. Bu işin esas sırrı burası. Hülya teyzenin girdiği ev burası, parayla hiçbir şey yok, çeyizlerim de burada gelenleri de misafir gibi görüyorum. Haftada üç gün Cuma, cumartesi, pazar keşkek yapıyoruz. Keşkek özel bir yemek, günü özel olmalı. Akşamdan hazırlamaya başlıyoruz keşkekleri. Keşkekte beş ürün kullanıyoruz buğday, et, tereyağı, su ve tuz. Etler ayrı haşlanır, buğday ayrı haşlanır. Bunlar beş 6 saat kaynıyor. Etleri tiftilerek buğdayın içine birleştiriliyoruz, 4 saat boyunca hamur kıvamına gelene kadar gençlerimiz keşkeği dövüyor. İçerisine tuz ve tereyağı ekleyerek dövmeye devam ediyoruz.
Son olarak üzerine kendi yaptığımız özel tereyağında kırmızı sosunuzu dökerek sunuma hazır hale getiriyoruz. 10 saat sadece pişme süresi hazırlığını da düşünürsek iki günü alıyor. 6 saati haşlama ile geçiyor, geriye kalanı dövmekle hazırlıklı geçiyor, zor bir yemek ama çok güzel bir yemek. Keskin püf noktası tuz ayarı. Keşkeğin lezzeti tuzdan gelir, ikincisi ise et oranı, birebir et buğday da asla lezzet vermez illa et oranı üstü olacak, üçüncüsü de çok çok güzel dövmek gerekiyor, asla diri buğday kalmamalı sakız gibi olmalı” ifadelerini kullandı.
Genç girişimcilere de tavsiyelerde bulunun Keşkekçi Hülya, “Gençler ne iş yaparlarsa yapsınlar bu meslekten de ziyade kişiliklerini oturtsunlar. Dürüst bir birey olsunlar, iyi insan olacaksın. Yerine göre ‘evet’, yerine göre ‘hayır’ demeyi bileceksin, geçmişini unutmayacaksın, nereden geldiğini unutmayacaksın” dedi.
HABER VİDEOLARI
Aydın’ın Efeler ilçesinde market işletmeciliği yapan 41 yaşındaki Tevfik
Kaanbey Kır Düğün Bahçesi, işletme sahibi Nahit Yetim'in doğduğu
Aydın’da rekor sıcaklık seviyelerine ulaşılmasıyla birlikte, sıcaktan bunalan
Aydın’ın Çine ilçesinde yaşayan saz ustası Halil Kafes, el oymacılığı
30 yıldır aynı yerde hizmet veren Abdullah Denktaşlı, Kurban Bayramı öncesi işlerin
10 yıllık bir marka olan ve Aydın’a değer katan Altındiş Gayrimenkul işletme
Aydın’da 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren Erna Proje, ülkemizin
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Aydın’da kurulan hayvan pazarlarında
CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Aydın’ın Koçarlı ilçesinde
Aydın’ın Yenipazar ilçesinde emekli parası ile aldığı arsaya ev yapması
Aydın’ın Çine İlçesi’nde 3 Bozyörük cinsi yılanın
Aydın Muğla Karayolunun 1. Kilometresinde yıllardır hizmet veren Uşaklı Petrol, Kaliteli
Selime Aydemir’in sunduğu tvDEN Ana Haber’in konuğu, Diyetisyen Ceyda
Aydın’ın Efeler ilçesiden yaklaşık 12 yıldır hizmet veren Gazim Medikal,
Aydın’ın Efeler İlçesi’nde güne başlayan vatandaşlar, korkunç
Omega 3 ve E vitamini açısından oldukça zengin, yaşlanma karşıtı olan
Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, gazeteci Emin Aydın’ın
Aydın’ın Efeler İlçesi Kardeşköy Mahallesi esnafları ve vatandaşlar,
LÖSEV İzmir Koordinatörü Gamze Berçin Tatar Edirne, tvDEN Anahaber’e
Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetimi, düzenlenen toplantıda basın mensupları
Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren ve mutfak grubu, çeyiz
Aydın 1. Sanayi Sitesi’nde hizmet veren Nil Ahşap, ahşabın tüm sıcaklığını
Aydın’ın Çine ilçesinde hizmet veren Güler Bisiklet firması,
2011 yılında açtığı lokantasıyla bu işe gönül veren ve geçmişten
Aydın’da üç faklı firma ile hizmet veren Fibar Hotel Zincirlihan
Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Ahmet Salış, 25 yıldır pidecilik yapıyor.
Aydın’ın İncirliova ilçesi Sanayi Sitesi’nde eşi ile birlikte LPG
Aydın'ın tanınmış iş insanlarından Abdullah Yılmaz’ın oğlu Rasim Yılmaz
Aydın’ın İncirliova ilçesi sandıklı Mahallesi’nde hizmet veren
tvDEN ekranlarında Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Doktor Rabia Eser’in
Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Kerem Kuaför kadınların güzelliklerine
Aydın'ın Efeler ilçesi ASTİS Sanayi Sitesi’nde bulunan Egesay firması
Aydın Galatasaray Taraftarı Derneği, Galatasaray’ın 24. Şampiyonluğunu düzenledikleri
Aydın’da yerli üretim yaparak araç ve motosikletlere özel ürünler
Aydın'a değer katan firmaların, isimlerin ve markaların yer aldığı 'Değer
Aydın’da buğday haşatına başlayan üreticiler, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden
Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu, tvDEN’in sevilen programı “Baş
Gazeteci Emin Aydın ve Hukukçu-Sosyolog Zekai Savaşlar’ın birlikte hazırladığı,
Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Nida Gelincik Kaçar, saçlı
Aydın’ın ilk ve tek uydu televizyonu tvDEN ekranlarında yepyeni bir program