Aydın’da lezzetin adresi: Keşkekçi Hülya

21 Mayıs 2024, Salı 20:13
Son güncelleme: 21 Mayıs 2024, Salı 20:40

     


Aydın’ın Kuyulu ilçesinde ‘Keşkekçi Hülya’ olarak hizmet veren Hülya Yardımcı, lezzetli keşkeğinin sırrını paylaştı.

Yaptığı işte her zaman en kaliteli ve en iyi hizmeti sunan Keşkekçi Hülya, başarı hikayesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Göçmen bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Hülya Yardımcı hayat hikayesini anlattı; “Aslında yol kendiliğinden çizildi geldi. Zor bir çocukluk vardı, biz uç bir köyden geldik. Okuması yazması olmayan, suyu ve yolu olmayan bir köydü. Sonra evlendim evlendiğimde hayata bir sıfır başladım çünkü okuma yazmam yoktu. İlk olarak bunu hallettim ikinci keşkeği öğrendim. Keşkek yapan birini görünce merak sarmıştı bana o kişiye ‘Bana keşkek yapmayı öğretir misin’ dedim teyze mesleği öğretti.

 

 

Altı sene çıraklık yaptım, bu arada boş durmadım mesleği öğrendim, kendimi geliştirmeye başladım, uçağa bindim Arabistan‘a gittim, ehliyetimi aldım. Artık haz almaya başlamıştım, haz aldıkça bir şeyler yapmak istiyorsun, insanlar seni övdükçe daha iyi yol buluyorsun, benim yolum bunlardan oluştu. İnsan yaptığı şeyden zevk aldıkça iyi bir yol çizer, bu da başarı öyküsü getirdi. Bazen ‘Hülya teyze işine aşıksın’ derler, düşünürüm ‘ben işimin neyine aşığım’ , bu iş çok zor, dünyanın en zor işindeyim, sabaha kadar uykusu yok, akşama kadar servisi var, iki gün boyunca ama ‘evet ben işime aşığım’. Çünkü bana kazandırıyor, bu haz veriyor bana. Sana kazandıran bir şeye aşık olursun. O yüzden talep arttıkça iyi yere geldim, övüldükçe iyi yere geldim, hayallerim arttı, ufkum arttı, bu iyi iş yapman demek” dedi.

Yaptığı keşkeğin lezzet sırrını aktaran Keşkekçi Hülya, “Gelen misafirlerim bir kaşık keşkek alınca yüzerinde gerçekten o mutluluğu görüyorum, onların nasıl bir zevk aldığını görüyorum. Bu işin esas sırrı burası. Hülya teyzenin girdiği ev burası, parayla hiçbir şey yok, çeyizlerim de burada gelenleri de misafir gibi görüyorum. Haftada üç gün Cuma, cumartesi, pazar keşkek yapıyoruz. Keşkek özel bir yemek, günü özel olmalı. Akşamdan hazırlamaya başlıyoruz keşkekleri. Keşkekte beş ürün kullanıyoruz buğday, et, tereyağı, su ve tuz. Etler ayrı haşlanır, buğday ayrı haşlanır. Bunlar beş 6 saat kaynıyor. Etleri tiftilerek buğdayın içine birleştiriliyoruz, 4 saat boyunca hamur kıvamına gelene kadar gençlerimiz keşkeği dövüyor. İçerisine tuz ve tereyağı ekleyerek dövmeye devam ediyoruz.

 

Son olarak üzerine kendi yaptığımız özel tereyağında kırmızı sosunuzu dökerek sunuma hazır hale getiriyoruz. 10 saat sadece pişme süresi hazırlığını da düşünürsek iki günü alıyor. 6 saati haşlama ile geçiyor, geriye kalanı dövmekle hazırlıklı geçiyor, zor bir yemek ama çok güzel bir yemek. Keskin püf noktası tuz ayarı. Keşkeğin lezzeti tuzdan gelir, ikincisi ise et oranı, birebir et buğday da asla lezzet vermez illa et oranı üstü olacak, üçüncüsü de çok çok güzel dövmek gerekiyor, asla diri buğday kalmamalı sakız gibi olmalı” ifadelerini kullandı.

Genç girişimcilere de tavsiyelerde bulunun Keşkekçi Hülya, “Gençler ne iş yaparlarsa yapsınlar bu meslekten de ziyade kişiliklerini oturtsunlar. Dürüst bir birey olsunlar, iyi insan olacaksın. Yerine göre ‘evet’, yerine göre ‘hayır’ demeyi bileceksin, geçmişini unutmayacaksın, nereden geldiğini unutmayacaksın” dedi. 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler