SON DAKİKA

'Hastalık saçan dereye artık çare bulun'

21 Aralık 2019, Cumartesi 14:25

     


Çine Karakollar Mahallesi içinden geçen derenin, dereden çok ormanı andıran görüntüsü ve yaydığı pis kokunun önlenmesi için vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti. Mikrop ve sinek yuvası haline gelmesi halkı canından bezdirirken, muhtar dere ıslahı için DSİ'nin Büyükşehir'i, Büyükşehir'in ise DSİ'yi sorumlu tuttuğunu söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kireççi Deresi, 2013 Temmuz ayı içerisinde DSİ 211 Aydın Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yatak ıslahı çalışmaları ile ormanlık bir alan görüntüsünden kurtarılmaya başlanmıştı. Ancak bu çalışmanın derenin tamamında gerçekleştirilmediği ifade edildi. Yapılan çalışma yarım kalınca, dere bu kez daha da ormanlık bir görüntüye büründü. Mikrop saçan derenin bir an önce temizlenmesini isteyen vatandaşlar, sorunun kesin çözümü için dere yatağının taban ve kenarlarının beton kaplama yapılmasını istedi. Tabanı toprak olan dere kenarındaki evlerin tabanlarında rutubetli bölgeler oluştu. Binalarda ortaya çıkan rutubetin önlem alınmadı için kanserden, romatizmaya, alerjiden, astıma kadar bir dizi rahatsızlığa neden olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.

"SİZ BURADA NASIL YAŞIYORSUNUZ?"

Raziye Keser, "Sağlık her şeyden önce gelir. Yetkililer başka işlerle uğraşmasın, burası bizim sağlığımız için acilen temizlenmeli. Bize gelen misafirler ‘siz burada nasıl yaşıyorsunuz?’ diye soruyorlar. Evimizde ekmek biter, sinek ilacı bitmez. Dere adeta sivrisinek yuvası. Misafirlerimize kolonyadan önce sinek ilacı ikram ediyoruz. Gece kapı, pencereleri açarak uyuyamıyoruz. Dereden gelen pis koku insanı uyutmuyor. Akşamları bahçemizde oturuyoruz, ayaklarımız sivrisinek ısırıklarıyla şişiyor. Derede yaşayan kaplumbağa, yengeç, yılan, çıyan ve koca koca fareler bahçelerimize saldırıyor. Çocuklarımızı oynamaları için içimiz rahat bahçeye çıkartamıyoruz” diyerek çektikleri sıkıntıları dile getirdi.

DSİ BÜYÜKŞEHİR'E, BÜYÜKŞEHİR DSİ'YE GÖNDERİYOR

Derenin ıslahı, taban ve kenarlarına beton kaplama ve bir kısmının üzerinin kapatılması için yetkili kurumlara defalarca dilekçe sunduğunu ifade eden Karakollar Mahalle Muhtarı Gültekin Celep, çalışma için muhatap bir kurum bulamamaktan yakındı. Muhtar Celep, "Derenin ıslah çalışması için Devlet Su İşleri'ne dilekçe verdik, Devlet Su İşleri'nden bize verilen cevapta dere ıslah çalışmalarının Büyükşehir'e aktarıldığı söylendi. Biz, ardından Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe gönderdik. Büyükşehir'den gelen cevapta dere ıslah çalışmalarının Ankara'da meclis kararı ile Devlet Su İşleri'ne ait olduğu söylendi. Biz kime başvuracağız, bu halk hizmet bekliyor. Burada ciddi sağlık sorunları yaşanıyor. Evler çürümeye başladı. Biz hizmet için kime başvuracağız. Bize bu hizmeti çok gören yetkililer gelip şu dere kenarında yaşayabilir mi? Hastalık saçan dereye artık çare bulun. Lütfen acilen bu sorunumuza çare bulunsun" şeklinde konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler