Yat turizminde Ramazan ve Kurban bayramları rezervasyonu yüzde 70'e ulaştı
23 Mart 2021, Salı 12:44| Tweet | ||
|
||
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başladığı 2020'de, izolasyonu mümkün kılması nedeniyle mavi tur pazarına ilgi arttı. Yat turizminin, bu yaz sezonunda da ilgi görmesi bekleniyor.
Viravira.co firmasının kurucusu ve üst yöneticisi (CEO) Baran Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yaz yüksek doluluk oranlarıyla çalıştıklarını ve sezonunun kasım ortalarına kadar devam ettiğini söyledi.
Yıldırım, bu seneye, geçen yıldan aktarılan rezervasyonlarla yüzde 15 civarında dolulukla başladıklarını belirterek, "Ocak, şubat ve bu ay rezervasyonlarımız arttı. Sektörün doluluk oranı yüzde 40'ın üzerinde." diye konuştu.
Deniz Ticaret Örgütü verilerine göre, Türkiye'de 2 bin mavi tur teknesi bulunduğunu, bunların 1300'ünün sistemlerinde kayıtlı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Mayıstaki Ramazan Bayramı ve temmuzdaki Kurban Bayramı için rezervasyon oranı şu an yüzde 70'in üzerinde. Sektörümüz nevi şahsına münhasır. Her tekne kendi içinde baktığımızda özel. Popüler teknelerin yaz aylarındaki çoğu haftası şimdiden doldu." dedi.
Yıldırım, geçen yıl tekne bulmakta zorlananların, bu sene erkenden tatil planlaması yaptığını dile getirdi.
Yurt dışından da rezervasyon aldıklarını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son aylarda yurt dışından rezervasyon aldığımız ülkeler Ukrayna, Rusya, İngiltere ve Kanada. Oradan yoğun talep alıyoruz. Aşılanmanın hızlanması ve yaygınlaşmasıyla Avrupa pazarının da rahatlayacağını düşünüyoruz. 2022'de Avrupa pazarından daha çok rezervasyon alacağız. 2021 yazı geçiş sezonu olacak. Yurt içi rezervasyon artışı, Avrupa'dan gelen rezervasyon zayıflığını telafi ediyor. Haziran, temmuz, ağustosta yüzde 100'lere yakın doluluk bekliyoruz, şu anki resim bize bunu gösteriyor. Yurt içi talep, yurt dışı talepten daha fazla. Sektörü yerli turist dolduruyor."
"YÜKSEK KAPASİTELİ TEKNELER DAHA HIZLI DOLDU"
Geçen sene 6-8 kişilik arkadaş grupları veya ailelerin tatile çıktığını, yüksek kapasiteli teknelerin çok fazla talep edilmediğini, bu teknelerde küçük grupları ağırladıklarını anlatan Yıldırım, "Bu sene beklentimizin dışında yüksek kapasiteli yani 20-25 kişilik tekneler, düşük kapasiteli 6-10 kişilik teknelere göre daha hızlı doldu. Bu şaşırtıcı bir şey. Tekneler bu sene kapasitesine göre misafir ağırlayacak. Kapasite kullanım oranı yüksek olacak. Sezondan çok umutluyuz. Kasıma kadar sezonun devam edeceğini umuyoruz." dedi.
"TEKNELERİN MÜSAİTLİĞİ VE FİYAT BİLGİSİNİ GÖSTEREN SİSTEM ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"
"Gerçek zamanlı müsaitlik" ve "fiyat bilgisinin" yer aldığı bir platformun eksikliğinin sektörün en büyük sorunları arasında yer aldığını ifade eden Yıldırım, böyle bir uygulamanın üzerinde çalıştıklarını, tekne sahiplerine teknelerin tüm bilgilerini kaydedebilecekleri bir altyapı sunacaklarını söyledi.
Yıldırım, "Tekne rezervasyonu yapacak bir kişi, bir teknenin müsait olup olmadığını, teknenin özelliklerini, fiyatının ne olduğunu görebilecek. Bu sistemi acenteler ve tüm pazar kullanabilecek." bilgisini verdi. (AA)

Aydın’ın efeler ilçesinde 1977’den beri terzilik yapan metin altıntaş,

Aydın’da 36 yıldır Milli Piyango ve kazı kazan satışı yapan Muhammet Soymaç’ın

Aydın’da balık fiyatlarındaki artış, hem balıkçıları hem de vatandaşları

Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Girne Bulvarı üzerinde

Aydın’da her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı toplu ulaşım, son

Aydın’da Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkılmasının

Aydın’ın Germencik ilçesinde Perşembe pazarında fiyatları vatandaşlar

Aydınlı saat ustası Veysel Aydoğdu, 13 yaşında başladığı mesleğinde 35 yıldır hem

Aydın’da yaşayan Muğla Kavaklıdere kökenli usta Aydın Alkış, babasından

Aydın’da giderek ağırlaşan su krizi, hem günlük yaşamı hem de vatandaşların

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Çarşamba Pazarı’nda fiyatlar

Aydın’da kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı. Aydın’ın

Isparta’da düzenlenen Türkiye Binicilik Federasyonu Kategori Belgesi

Aydın’da yıllardır ayakkabı tamirciliği yapan Sinan Pala, baba mesleğini sürdüren

Artan gıda zehirlenmelerinin ardından Aydınlılara sokak lezzetleri konusundaki güvenlerini

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Aydın

Aydın’ın Efeler ilçesinde Klinik Psikolog Hatice Özçelik

Aydın’ın Çine ilçesinde Saliha Duran ile Bahadır Kara, düzenlenen

Aydın’da siyasetin ve yargının sıcak başlıkları “Gündem Özel”de

Aydın’da bir vatandaş, kendini Türk Telekom çalışanı olarak tanıtan

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde düzenlenen fide

Türkiye’de hemen her gün bir kadın cinayeti haberi geliyor. Artan

Aydın’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında kent genelinde

Aydın’ın Efeler ilçesinde oto tamir ve bakım servisi işletmeciliği yapan

Aydın’da okulların ara tatile girmesiyle birlikte öğrenciler, hem dinlenmek

E-ticaret her geçen gün büyüyor, ama vatandaşların güven

Bazı vatandaşlar, aileleri ve arkadaşlarından aldıkları destekle stresle başa çıktıklarını

Aydın’da kamu sendikacılığının öncü isimlerinden biri olan Türk

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programında bu hafta

Aydın’da aylar süren heyecan sona erdi. Zoroğlu Alışveriş Merkezi’nin

Aydın’da kaldırım işgalleri her geçen gün artarken vatandaşlar,

Aydın’da 18 Yaş Sorusu Duygulandırdı! “O YAŞA GELMEK SERVETE MAL OLSA

Aydın sokaklarında kimine göre hayal, kimine göre acı bir gerçek.

Aydın sokaklarında “Bir günlüğüne bir şeyi yasaklama hakkınız

Aydın Valisi Yakup Canbolat, yapımı tamamlanma aşamasına gelen Aydın Şehir Hastanesi’ni

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın insanlar üzerindeki









