/>

SON DAKİKA

Hatalı basım 50 lirayı koleksiyonculara satmak istiyor

23 Ağustos 2021, Pazartesi 12:32

     


Aydın’ın Nazilli ilçesinde hatalı basım 50 TL’yi para koleksiyoncularına vermek istiyor. Nazilli’de çay ocağı çalıştıran Cesim Kocaman elinde bulunan hatalı basım 50 TL’yı ciddi olan para koleksiyoncularına vermek istediğini belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazilli’de bir bankanın bankamatiğinden para çeken Cesim Kocaman paraları sayarken içlerinde bulunan 50 TL’de bir farklılık buldu. Parayı yakından inceleyen Cesim Kocaman, 50 TL’lik banknotun sağ üst köşesinde ‘50’ yazması gerekirken, basımda yapılan hatadan dolayı sadece ‘5’ yazdığını fark etti. İlk olarak sahte olarak düşündüğü parayı para sayma makinasından geçirttiren Cesim Kocaman, paranın sahte olmadığını gördü.

Paranın basım hatası olduğu kanıtlayan ve internetten araştırma yapan Kocaman, bu paraların meraklıları tarafından yüksek değerlere alıcı bulduğunu gördü. Cesim Kocaman elindeki hatalı basım 50 TL’yi para koleksiyoncularına vermek istediğini belirtti.

Bankamatikten para çektikten sonra hatalı basım parayı fark ettiğini belirten Cesim Kocaman, “Ben Nazilli’de Uzun Çarşıda bulunan pasaj içerisinde çay ocağı çalıştırmaktayım. Bir yere para ödemek için bankamatikten para çektim. Çektiğim paraları sayarken bir 50 TL’lik farklı geldi. Sahte olduğunu düşündüm. Para sayma makinasından kontrol ettirdim, geçti. Sonra internetten bir araştırma yaptım. Hatalı basım paraların koleksiyoncular tarafından alındığını görünce ben de elimde bulunan 50 TL. hatalı basım parayı ciddi koleksiyonculara vermeye karar verdim. Hatalı basım 50 TL.yı yanımda gezdirmiyorum. Evde saklıyorum ve gözüm gibi koruyorum” dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler