/>

SON DAKİKA

“Demek ki bu kişiler darbeyi biliyormuş”

27 Nisan 2021, Salı 10:17

     


Hain FETÖ darbesi öncesi ve hemen sonrasında Koçarlı Belediyesi Encümen Kararı ile Balkan ülkelerine düzenlenen organizasyonu tekrar gündeme getiren Gazeteci Şener Alevci, “İlçede baktığımızda 25 Haziran ile 10 Temmuz tarihleri arasında balkan ülkelerine yurt dışına gidilmiş. 60-70 kişi gidiyor, 10 kişi geri dönüyor, demek ki bu kişiler darbeyi biliyormuş” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gazeteci Şener Alevci, tvDEN ekranlarında her Pazartesi akşamı izleyiciyle buluşan, moderatörlüğünü Gazeteci Erdal Aydın’ın yaptığı ‘5G1K’ programının konuğu oldu. Alevci, FETÖ darbe girişiminden önce Koçarlı halk oyunları ekibi olarak balkanlara giden ve dönmeyen ekibin darbeden haberdar olabileceğini belirterek, adli makamların gereğini yapması gerektiğini söyledi.

“KOÇARLI’DA GAZETECİLİK YAPMAKTAN MEMNUNUM”

Alevci,” Küçük bir ilçede gazetecilik yapmak çok güzel. Bir haber yapsanız bir gün biri diğer gün başka biri küsüyor. Bu tür zorlukları da var. Zevkli bir meslek. Koçarlı güzel, Koçarlı’da gazetecilik yapmaktan gayet mutluyum ve olmaya da devam edeceğim. Koçarlı gazeteciyi hep desteklemiştir bugüne kadar. Koçarlı esnafı olsun, sivil toplum kuruluşları olsun bunların destekleriyle hep buralara geldik biz. Yaklaşık 18 yıldır Koçarlı’da gazetemiz var ve 18 yıldır da devam ediyor. Hep sivil toplum kuruluşları ve halkımızın vermiş oldukları destekler ile buralara geldik. Pandemi döneminde bazı maddi sıkıntılarda yaşadık. Aldığımız desteklerle geçiniyoruz ama pandemi de zor günler geçiriyoruz hem Koçarlı esnafı hem de gazete olarak ta durumumuz zor. Çoğu esnafımız kapalı, paket servis ile çalışıyorlar” dedi.

“DARBEDEN ÖNCE YURT DIŞINA GİTMİŞLER”

2016 yılında FETÖ darbe girişiminden önce halk oyunları ekibi olarak iki ayrı kafilenin balkanlara gittiğini söyleyen Alevci, “Hain FETÖ darbesi 15 Temmuz 2016 yılında yaşandı. İlçede baktığımızda 25 Haziran ile 10 Temmuz tarihleri arasında balkan ülkelerine yurt dışına gidilmiş. Bu organizasyon Belediye Encümen kararıyla düzenlenmiş. O gün için yaklaşık olarak 60 kişi gitmiş ve kaç kişinin geri döndüğü ise bilinmiyor. Tabi biz bunu haberleştirdik, bu saatten sonra artık yargı yolu mu olur, başka bir şey mi olur bilmiyoruz. Böyle bir durum yaşandı bizde bunu tekrar gündeme getirdik. Bence bu ilk defa Koçarlı’da yaşandı. Darbe yapılmadan önce olmuş bir olay bu. Yani darbeden 10-15 gün önce yurt dışına çıkılmış. 60-70 kişi gidiyor, 10 kişi geri dönüyor, demek ki bu kişiler darbeyi biliyormuş. Koçarlı halk ekibi olarak çıkmışlar dışarıya. Kafilede yer alanların hiçbiri Koçarlılı değil. Türkiye’de gündem de olan konular FETÖ darbesinden sonra olanlar, bizde ise darbeden önce gitmişler. Zaten bu kafilenin darbeden 10-15 gün önce gitmiş olması çok tuhaf. İlk kafilede belediyeden bir isim yok ama ikinci kafilede belediyeden isimler var. Bu durum biraz tuhaf tabi. Bildiğim kadarıyla kafilenin gidişini Vali yardımcısı onaylamış. Büyük ihtimalle yurt dışında böyle bir proje var, biz de gidelim Koçarlı Belediyesi olarak bir ekip kuralım, Koçarlı Halk Oyunları ekibi olarak gidelim demiş olabilirler. Biz fotoğraflara batığımızda özellikle Hüseyin Çetin ve Mutlu Öztürk’ün sosyal medya hesaplarına baktığımızda halk oyunları ekibinden hiçbirinin fotoğrafı yok. Sadece gezilere giden 6-7 kişinin fotoğrafları var. Halk oyunları ekibinin hiç fotoğrafı yok” diye konuştu.

“KOÇARLI ÇİFTÇİSİ İLK DEFA SESİNİ DUYURDU”

Tariş Koçarlı Kooperatifi’ndeki sorunlara yönelik değerlendirmelerde bulunan Alevci, Koçarlı çiftçisinin ilk defa hakkını aradığını söyledi. Tariş Koçarlı Kooperatifi’nin kapanmasının iyi olmayacağını belirten Alevci, “Tabi Tariş’te sıkıntılı bir süreç yaşanıyor, kimse kapanmasını istemez. Tariş yıllardır var. Tabi hiçbir ortak bu durumların olmasını istemedi, kongrede bunu gördük. Kongreyi ibra etmediler, ibra edilmeyince de yönetim düştü. İlk defa Koçarlı’da hakkını arayan insanlar var. Ben gazetecilik gözüyle şimdiye kadar kimsenin hakkını aradığını görmedim. Bütün kongrelere gidilip sessizce dönüldüğünü gördüm. Koçarlı çiftçileri ilk defa seslerini duyurdular. İbra etmeyerek te yönetimi düşürdüler. Tekrar seçime gidilecek, pandemiden dolayı seçimler iptal edildi, pandemiden sonra seçimlere gidilecek. Biz gazetecilik gözüyle bakıyoruz, Tariş’in borcu çok. 2019-2020 yılları arasında 16 milyon lira borcu var. Çiftçinin de 3,5 milyon lira alacağı var. Tabi kongreden geçilseydi ibra olsaydı, Tariş’in tesisi satılacaktı. Tesis satıldıktan sonra çiftçi ne yapacak? Yani bu durumda kapısına kilidi vurun gidin” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 







 
Son Eklenen Haberler