/>

SON DAKİKA

Encümen kararıyla insan kaçakçılığı

27 Nisan 2021, Salı 19:34

     


Bir süredir Türkiye’nin gündemini meşgul eden gri pasaportlu insan kaçakçılığı olayının benzerinin, 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi Aydın’ın Koçarlı Belediyesi’nde de encümen kararıyla gerçekleştiği iddia edildi.

Gazeteci Sevilay Yılman’ın gündeme getirdiği, Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nde ortaya çıkan ve daha sonra birçok belediyeye sıçrayan gri pasaportla insan kaçakçılığının, Aydın’ın Koçarlı Belediyesi’nde de yaşandığı iddia edildi.

AYNI YÖNTEM KULLANILMIŞ

19 Nisan 2016 tarihinde, dönemin Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ile Didim Karadeniz Gücü Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü adına Arif Çolak tarafından imzalanan protokole istinaden, 46 kişi Belediye Encümeni kararıyla, 26-30 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslar Arası Folklor Festivali için Makedonya’nın Ohrid kentine dansçı olarak gönderilmiş.

15 Haziran 2016’da yine aynı kişiler arasında imzalanan ikinci protokol ve yine Belediye Encümeni kararıyla bu kez 56 kişi, 26-30 Haziran’da yine Makedonya’nın aynı şehrine ve aynı amaçla gri pasaportla gitmiş. İkinci kafilede dansçı grubunun dışında Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve muhtarlar da yer almış.

DANSÇILARI GÖREN VE TANIYAN YOK

15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen öncesinde iki ayrı kafile halinde gri pasaportla Makedonya’ya giden 102 kişiden, aralarında Mutlu Öztürk’ün de bulunduğu 6 kişi geri dönerken, diğer 96 kişinin akıbeti bilinmiyor. İki ay arayla aynı şehirde yapıldığı öne sürülen Uluslar Arası Folklor Festivali’ne Koçarlı Belediyesi’ni temsilen katılan dansçıları gören de yok, ilçede bu kişileri tanıyan da. Hatta ikinci kafilede yer alan bazı meclis üyeleri ve belediye bürokratları da Makedonya gezilerinde böyle bir folklor ekibiyle karşılaşmadıklarını da ifade ediyor. İki ay arayla yapıldığı öne sürülen folklor festivallerine katılan dans ekibindeki kişilerin her iki kafilede de farklı isimlerden oluşması ve giden kişilerin akıbetinin bilinmemesi, encümen kararıyla ve gri pasaportla insan kaçakçılığı iddialarını doğrular nitelikte.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve dönemin Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk’ün iddialara ilişkin açıklama yapması beklenirken, adli ve idari yönden soruşturma başlatılıp başlatılmadığı merak ediliyor. (MEHMET AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler