SON DAKİKA

Çine'de gündem jeotermal

29 Temmuz 2019, Pazartesi 17:50

     


Çine'de jeotermal için ihale süreci Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından jeotermal ilçe gündeminin ilk sıralarına oturdu. İlçede farklı kuruluşları ve toplulukları temsil eden yetkililer jeotermal için bir araya geldi.

Çine'de Jeotermal sahası için ihale süreci Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen başladı. Jeotermal, ilçe gündeminin bir numaralı konusu haline geldi. Çine'de farklı kurum ve kuruluş, sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve dernek temsilcileri ile birlikte muhtarlar Çine Düğün Salonunda bir araya gelerek jeotermal konusunu görüştü. Ekonomisinin büyük bir kısmını tarımın oluşturduğu ilçede jeotermalin fayda yada zararlarının anlatıldığı toplantıda jeotermal konusunda halkın daha çok aydınlatılması gerektiği konusunda hemfikire varan temsilciler ortak akıl ve birlikte hareket ederek bu sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi gerektiği görüşünde birleşti. Jeotermal konusunun fayda ve zararları ele alınarak ilçenin ortak paydası noktasında hareket edilmesini ifade eden temsilciler önümüzdeki günlerde bu konuda jeotermal sahalarını da inceleyerek jeotermal konusu için çalışmalarını sürdürecek.

ÇİNE'DE JEOTERMAL VE DOĞAL MİNERAL SUYU ARANACAK

Aydın Yatırım ve Koordinasyon Başkanlığının ihale beyanında Çaltı ve Kahramanköy'de 3.605 ha, Kargı Mahallesi'nde 3.127 ha ve Ovaköy'den 3.127 ha jeotermal arama sahası ihaleye çıkacak iken Çine Merkez, Topçam, Alabayır, Kırsakallar, Akçaova, Seferler ve Soğukoluk Mahallesindeki sahalar ise doğal mineral suyu arama olarak ihaleye çıkacak. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler