Aydınlılar kültür ve sanata doyacak

3 Ağustos 2024, Cumartesi 19:23

     


Aydın’ın Efeler ilçesi Kızılcaköy Mahallesi’nde bulunan Hüseyin Kolay Kültür ve Sanat Evi, Aydınlıları birbirinden güzel ve ücretsiz etkinliklerle buluşturuyor.

 

 

Sanatseverlerin uğrak noktası haline gelen Hüseyin Kolay Kültür ve Sanat Evi, Aydınlı sanatseverleri farklı birçok etkinlik ile buluşturmaya devam ediyor. Doğa ile iç içe huzurlu bir ortamda sanata dair birçok etkinliğin yer aldığı Sanat Evi’nde, birbirinden özel sanatçılar Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri etkinliklere imza atacak.

 

 

TÜM ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu ve bütün sanatseverleri Kızılcaköy’e beklediklerini ifade eden Hüseyin Kolay Kültür ve Sanat Evi sahibi, öğretmen Hüseyin Kolay şunları söyledi: "Yapacağımız tiyatro şenliği ile Aydın’da Kızılcaköy’de ilk defa bir tiyatro etkinliği düzenleyeceğiz ve bunu çok önemsiyoruz. Tiyatro sanatçısı arkadaşlarım, hiçbir ücret talep etmeden bu sıcak havalarda gelip köy meydanında sanatseverlere bu güzel hizmeti sunacaklar. Cuma günü Kızılcaköy’deki kadınların imece usulü yaptığı yemeklerle, gelen sanatçılarımızı kendi evimde ağırlamak üzere bir etkinlik yapacağız. Cuma günü olan etkinliğimiz saat 21:00’de Yüksel Ünal’ın güzel bir gösterisiyle başlayacak. Cumartesi ve Pazar günü ise çocuklarımıza yönelik çocuk tiyatroları, pandemi gösterisi, Hacivat Karagöz gösterisi, atölye çalışmaları, Meda ve diğer sanatçı arkadaşımız Filiz Bozkuş’un dans performansı olacak. Ayrıca çocuklarımıza yönelik 'Seyyah' adlı oyunumuz da etkinliklerimiz arasında yer alacak. Bütün çocukları ve yetişkinleri bu etkinliklere katılımlarıyla sanatçı dostlarımıza ve bize destek olmaya davet ediyoruz."

 

 

 

"AMACIMIZ KÜLTÜR VE SANATIN HALKA ULAŞMASI"

Etkinliklerin tamamen dayanışma kültürü ve imece usulü ile oluştuğunu belirten Kolay, "Şu günümüz koşullarında hava ve suyun bedava olmadığı yerde biz buradaki etkinliklerimizi ücretsiz gerçekleştireceğiz. Buradaki amacımız kültür ve sanatın halka ulaşması, insanlarımızın gelip burada en azından bir nefes almasını, kültür ve sanata dair beslenmesini sağlamak. Çocuklarımızın bu aktivitelerden ve etkinliklerden faydalanarak yaşamlarına farklı bir pencereden bakmalarını istiyoruz. Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştireceğimiz etkinlikler tamamen ücretsizdir. Bütün sanatseverleri buraya davet ediyoruz."

 

 

Cuma günü saat 21:00’de Yüksel Ünal’ın gösterisiyle başlayacak olan etkinlikler, Cumartesi ve Pazar günleri saat 16:00, 19:00 ve 21:00’de farklı birçok etkinlikle devam edecek. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler