Kanser tedavisinde doğal tedavilere dikkat

1 Haziran 2024, Cumartesi 00:41

     


tvDEN ekranlarında Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Doktor Rabia Eser’in sunduğu “ Rabia Eser’le Önce Sağlık” programının konuğu Profesör Doktor Tıbbi Onkolog ve Fitoterapist Canfeza Sezgin oldu.

Profesör Doktor Tıbbi Onkolog Canfeza Sezgin, kanser hastalarının tedavi aşamasında hekim kontrolünün önemine dikkat çekerek, kanser tedavisi sürecinde destekleyici tedavi türlerinin önemini vurguladı.

DOĞRU YAŞAM TARZI İLE KANSERDEN KORUNMAK MÜMKÜN

Kanser hastalığında merak edilenlerin konuşulduğu programda, Genel sağlığı desteklemek ve hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapma alışkanlıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Canfeza Sezgin, doğal ve düzenli yaşam tarzı ile kanserden korunmanın mümkün olduğunu belirtti. Sezgin “ Kanserden korunmak mümkün. Her canlının bir doğası var. İnsanların kendi doğasına uygun bir şekilde yaşamaları gerekiyor. On binlerce yıldır doğal faktörlerle beslenen insanların yeni son endüstriyel hayatta çevresel veya endüstriyel gıdalarla vücutlarını kirletmelerinin engellenmesi, şişelenmiş veya paketlenmiş bütün gıdalardan uzak durmak, şekerli veya Fruktoz şuruplu gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmeye uymak kırmızı eti biraz azaltmak, mümkünse beyaz et tüketimi, balık, tavuk, hindi eti gibi beyaz et tüketiminin arttırılması, kuru yemişlerin tüketilmesi, günde 10.000 adım atmak kanserden ölüm riskimiz azaltıyor” diye konuştu.

TAMAMLAYICI TEDAVİLER HEKİM KONRTOLÜNDE UYGULANMALI

Kanser hastalığında erken tanının önemine vurgu yapan Sezgin, kanser hastalarının vitamin ve tamamlayıcı ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiğini söyledi. Herhangi bir tamamlayıcı tedavi yönteminin kullanılmadan önce onkologa danışılması gerektiğini belirten Sezgin, bu tedavilerin genellikle güvenli olmasına rağmen bazı durumlarda riskli olabileceğini ifade etti.

DOĞAL OLMASI DOĞRU TEDAVİ ANLAMINA GELMİYOR

Kanser tedavisi sırasında ortaya çıkabilen fiziksel ve psikolojik yan etkileri hafifletmek amacıyla tamamlayıcı yöntemlerin kullanılabileceğini belirten, Prof. Dr. Tıbbi Onkolog Canfeza Sezgin, özellikle kanser tedavisinde kullanılan ilaçlarla etkileşime girebilecek doğal ürünlerin dikkatle kullanılması gerektiğini ve hekim kontrolü dışında hiçbir ürünün kullanılmaması gerektiğini vurguladı.


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler