“İzmir’e yeni sağlık kampüsü geliyor”
17 Temmuz 2020, Cuma 11:47| Tweet | ||
|
||
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Karşıyaka’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait bir arazinin, yeni bir kampüs oluşturmak üzere Bakırçay Üniversitesine devredildiğini duyurdu. Yazılı bir açıklama yayınlayan Dağ, “Üniversitelerimiz ile kurumlarımız arasındaki dayanışma her zaman olduğu gibi sürüyor. İzmir’imize hem yeni bir Sağlık Kampüsü hem de yeni bir Sağlık Teknoparkı geliyor. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
İzmir’in Karşıyaka ilçesi Örnekköy Mahallesi’nde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait arazi, bakanlık kararıyla Bakırçay Üniversitesine devredildi. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Bakırçay Üniversitesi, 4 sene önce İzmir’imize ve ülkemize kazandırdığımız bir üniversite olmasına rağmen, hızla büyüyerek ve gelişerek hem akademideki yerini almış hem de tercih edilen bir üniversite hüviyeti kazanmıştır. Geçtiğimiz ay Bakırçay Üniversitesi ile Çiğli Devlet Hastanesinin afiliye olduğunun ve artık Çiğli Devlet Hastanesinin üniversite hastanesi olarak hizmet vereceğinin müjdesini vermiştik. Bilindiği üzere Bakırçay Üniversitesi, çok geniş bir kampüs arazisine sahip olan bir üniversitemiz değildir. Fakat kısa zamanda yapılan ve bizim de takip ettiğimiz çalışmalar ile son dönemde çeşitli kurumlarla gerçekleşen protokoller, üniversite arazisinin genişlemesini gerekli kılmıştır. Bu ihtiyacın giderilmesi için, İzmir’i ilgilendiren her meselede olduğu gibi süreci başından itibaren takip ettik ve neticesinde bir sağlık kampüsünün kurulması için ilk adım atılmış oldu. Üniversitemiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız arasında gerçekleşen bu protokol ile şehrimiz yeni bir sağlık kampüsüne kavuşmuş olacaktır” diye konuştu.
Karşıyaka’da kurulacak ilk üniversite yerleşkesi olan bu kampüsün yaklaşık 70 dönümlük bir araziye kurulacağını ifade eden Dağ, "İçerisinde Bakırçay Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin yanı sıra, yeni kurulacak olan sağlık temalı bir teknokent de bulunacaktır. Tüm dünyanın, engellenemez bir şekilde içine sürüklendiği pandemi döneminde, hem ülkemizdeki salgın sürecini başarılı bir şekilde yönetmenin hem de 80’den fazla ülkeye tıbbi malzeme desteği göndermenin arka planında yatan hikaye; AK Parti olarak hastanelere, sağlık sektörüne yaptığımız yatırımlar ve sağladığımız kolaylıkların hikayesidir. Milletimizin hayatını kolaylaştıracak, akademimizin kalitesini artıracak ve ülkemizin her alanda standartlarını yükseltecek çalışmaları yürütmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. (İHA)

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ve küresel piyasalardaki dalgalanmalar

Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin ardından akaryakıta gelen yeni zamlar sürücülerin

Bayramın ikinci gününde akaryakıt almak için istasyonlara yönelen

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Hasan Haşimoğlu, bayram günü

Aydın’da uzun yıllardır görev yapan Üroloji Uzmanı Operatör Doktor

Aydın’ın Böcek Mahallesi’nde Ramazan Bayramı’nın ilk günü

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Aydın’ın Efeler ilçesinde

Aydın’da diyetisyen Büşra Uçar, bayram öncesinde vatandaşların

Aydın’da görev yapan Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı

Aydın’ın iş dünyası, AY-SİAD’ın geleneksel iftarında bir araya gelerek

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Aydın’da şehirlerarası otobüs

Aydın’da uzun yıllardır baklava ve tatlı sektöründe faaliyet gösteren

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül,

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Efeler’de Cumartesi Pazarı’nı

Aydın’da ticari araçlar otomobile dönüşüyor: Mazaka Otomobil

Yaklaşık 2 yıl önce yürürlüğe giren Katliam Yasası’nın ardından

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan cuma pazarında vatandaşlara Ramazan

Türkiye’de ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmaması konusu yeniden gündeme

Aydın’ın Efeler ilçesinde berberlik yapan Nazmi Aksoy, çocuk yaşta

Aydın’da Yeni Dörtyol projesi kapsamında başlatılan yol yapım çalışmaları,

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ömer İşgüzar, hem kendi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun,

Trafikte sahte plaka kullanımı, vatandaşları hem maddi hem hukuki olarak tehdit ediyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşlara “Nazilli’nin en büyük

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde vatandaşlar, kadınların

Son yıllarda doğal ürünlere olan ilgi artarken, halk arasında harnup olarak

Aydın’ın Efeler ilçesinde artan araç sayısı ve şehir merkezindeki

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in “Emekli ikramiyesi teklifimizde

Dünya, ABD ve İsrail ile İran arasındaki çatışmalarla sarsılıyor. Karşılıklı

Türkiye’de emeklilerin ekonomik koşulları giderek zorlaşırken, Aydın’da

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Silivri Cezaevi’nde bulunan İstanbul

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

tvDEN ekranlarında yayınlanan ve Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın

Küresel jeopolitik gerilim ve dövizdeki baskı, Türkiye’de akaryakıt

Ege Bölgesi’nin sesi, Aydın’ın kalbi tvDEN ekranlarında yayın hayatına

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir lisede yaşanan kavga okulda gerginliğe

fiyatlar ve düşen alım gücü oldu. Tezgâhlarda sebze ve meyve

Altın fiyatları, küresel gerilimlerin artmasıyla birlikte yeniden yükseliş

Türkiye genelinde bazı belediyelerin 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan





