/>

SON DAKİKA

“Siyaset her kurumun çıkarına göre hizmet ediyor”

19 Aralık 2022, Pazartesi 23:05

     


Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci tvDEN ekranlarında Emin Aydın’ın sunuculuğunu yaptığı Baş Başa programının konuğu olarak Saaadet Partisi’nin genel politikalarından bahsetti.

Nurgül Beytiye Ekinci, Türkiye’de ki mevcut siyasal sistemdeki aksaklıkları şu ifadelerle kaydetti: “Türkiye’de ekonomide, sağlıkta ve eğitimde sıkıntılar var. Ancak son 10 yıldır halka karşı ötekileştirme var. Daha da ötesi inancımızın düşüncelerimizin ve siyasi görüşlerimiz din hale gelmiştir. Bu çok tehlikeli çünkü inanç insanın mantık ile çözebileceği bir şey değildir. Ama bugün Türkiye’de siyasi görüşlerimiz din haline getirildi. Bu toplumu bölmektedir. Siyaset her grubun çıkarlarına hizmet ettiği bir haline geldi. Bizim gibi ülkelerde gelişmekte olan ülke mantığından bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Avrupa’da iş dolayısıyla bulundum. Orada iş ahlakı ve etiğinin yaygınlaştığını gördüm. Kanunlar çerçevesinde insanlar yaşıyor ancak sadece iş etiği değil kamu ahlakı da yaygın. Bizim iş ahlakı konusunda problemimiz var. Biz kalkınmamış ve refah seviyemiz düşük olabilir ama bizim vicdanımız var. Bu vicdanı biz yeraltı, yerüstü ve beşeri kaynaklarla birleştirip dünyanın lideri olup dünyayı batıl noktada sömüren değil hak noktada refahça yönetebilen bir ülke olabiliriz. Bunu da hakça yapabiliriz”

“TEMEL SIKINTI DEVLET BAKİ, İKTİDAR GEÇİCİDİR ANLAYIŞI”

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, Türkiye’nin ekonomik sıkıntılar içerinde olmasını ve bu sıkıntıların ancak milletin bütünlüğünün giderebileceğini vurguladı. Ekinci, ”Ekonomide çok ciddi bir darboğaz içerisindeyiz. Bizim temel sıkıntımız devlet bakidir iktidar geçicidir.

Devletin bekasını millet ve kurumlar sağlar. Kurumsal hafızayı liyakat ile korumak zorundayız. Borç ve çeşitli çalışmalarla büyüyebiliriz ama sürdürülebilir bir proje yoksa bunlar beyhude çalışmalar olarak kalır” dedi.

Nurgül Beytiye Ekinci, Saadet Partisi’nin çözüm önerilerini ise şu ifadelerle dile getirdi: “Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir. Milli görüş hareketinin 5 tane partisi var. Dördü kapatıldı ve beşincisi kuruldu. Bunun içerisinde çeşitli tecrübelerimiz var. Bunlar devlet ve hükümet tecrübesi. Milli Selamet ve Refah’ın iktidar olduğu dönemi var. Yaptıklarımıza bakıldığında yukarıda söylediğim bu kaynakların tam olarak organize edildiği ve bunları yaparken de maddi ve manevi kaynakların esas alındığı özellikle rahmetli Erbakan’ın 5 yıllık kalkınma planlarına koydurduğu en önemli şeydir”

“TÜRKİYE’NİN MENFAATLERİNE GÖRE SİYASET YAPILMALIDIR”

Ekinci, Türkiye siyasetinde kadının daha aktif rol alması gerektiğini ifade ederken genel sorunlardan biri olan işsizlik hakkında şu ifadeleri kaydetti: “Taşıma su politikalarımıza geldiğimizde işsizlik sorununa değineceğim, işsiz olduğunu beyan edenlerin iş bulma imkanı yok, markalaşmamız yok. Siyaset millete hizmet etmektir. Çıkıp kürsüden kavga etmek değil. İşin garip yanı kamera önünde başka arkasında başka olan durumlar görüyoruz. Milli görüş siyasetine kesinlikle hakim olup kişiler üzerinden yürüyen siyaset değil, İdealler ve Türkiye’nin menfaatleri üzerinden yürüyen bir siyaset yapılması gerekiyor. O yüzden kadınların kadınca siyaset yapması gerekiyor. Siyasetçilerin, özellikle kadınların giyimleri hakkında siyaset yapmasından bıktım. ben bunu yaşadım ancak başkasının yaşamasını istemiyorum. LGBT dernekleri yasallaştı ve dizilerde yer alma şartları getirildi. Bizim burada itirazımız aile bir erkek ve bir kadından oluşur. Lgbt dediğiniz şey sapıklıktır. Bu inanç ve kültür gereği böyledir. Bu özgürlük değildir. Biz bu sapıklığı ve çocuklarımıza anlatılmasını kabul etmiyoruz ancak onlara şiddeti de kesinlikle kabul etmiyoruz. Kadınların özlük haklarının birbirlerine eşitlenmesi gerekiyor. Kadını önce finansal sonra mekânsal sonra zamansal özgürlüğe kavuşturmak istiyoruz.” (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler