SON DAKİKA

“CHP’nin ilkelerine savunan da dışlanan da benim”

30 Mart 2024, Cumartesi 17:09

     


Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkelerine savunan tek kişi benim ama dışlanan da benim. CHP'den istifa ettim, yani kurultay öncesi istifa ettim. Çünkü partinin tüzüğü, partinin anayasasıdır ama parti tüzüğü çiğnendi” dedi.

tvDEN ekranlarında yayınlanan ve Gazetesi Emin Aydın’ın sunduğu Başbaşa Programının konuğu, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay oldu.

“BÖYLE UCUBE BİR PROBLEMLE KARŞI KARŞIYAYIM”

Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, 2019 yılında vermiş olduğu vaatleri yüzde 96'sını yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Başkan Atay kentte hayata geçirdiği projelerin diğer belediye başkan adayları tarafından isimleri değiştirilerek vaatte bulunmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Büyükşehir yasası ile birlikte 2014 yılında kurulan Efeler ilçesinin şehrin giriş ve çıkış tabelalarında yazmamasını üzüldüğünü söyleyen Atay, “Bu sorunla ilgili çok uğraştım ama başaramadım. İncirliova'dan gelirken tabelaya gidip bakabilirsiniz ‘Aydın 305 bin nüfus’ yazıyor, Nazilli'den gelirken yine aynı şekilde. Aydın 1 milyon 200 bin nüfusa sahip bir il. Burası Efeler ama yetkililer yönetmelikte böyle bir şey olmadığını söylüyor ve kendilerine bir türlü anlatamadım. En sonunda kendimiz tabela yapmak zorunda kaldık, ‘Efelere hoş geldiniz’ yazan. O tabelaları reklam olsun diye yapmadım, sadece insanlarımızın Efeler ilçemize geldiğini bilmeleri için yaptım. Böyle ucube bir problemle karşı karşıyayım” açıklamasını yaptı.

“TEK SOSYAL DEMOKRAT BENİM”

Efeler ilçesinin öncelikleri arasında kentsel dönüşüm bulunduğunu belirten Atay, bunu yeni dönemde hayata geçireceğini ifade etti. Atatürk'e ve Cumhuriyete olan bağlılığından da söz eden başkan Mehmet Fatih Atay, Cumhuriyet’in 100 Yılına özel Denizli, Muğla, İzmir ve diğer ilçelerde Atatürk Anıtı yapılmadığını belirterek bunun içini acıttığını söyledi. Efelere olan borcunu ödemek için de Türkiye'nin en iyi Kuvayı Milliye Müzesi'ni ilçeye kazandırdığını belirten Atay, “O dönem Efeler olmasaydı biz buralarda yaşıyor olamazdık, onlara da büyük vefa borcumuz var” dedi.

Kendisine fatura kesmek isteyenlerin olduğunu ancak bunu asla müsaade etmediğini belirten Mehmet Fatih Atay, "Ben fatura kesilebilecek bir insan değilim, ben kimseden korkmam. Bakınız bugün Mart’ın son mesai günü, bizim Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin halktan aldığı Şubat ayı katı atık ücretini hala daha göndermedi. Ama kendisi halktan aldı bu parayı, neden göndermiyor biliyor musunuz? ben temizlik işlerini aksatayım, maaşları ödeyemeyeyim diye. Bu parayı sadece katı artık hizmeti için harcamak zorundayız. Sen bu parayı göndereceksin ki ben de temizlik işlerini yerine getirebileyim. Bu para gelmeyince ben başka bir kaynaktan buraya para aktarmak zorundayım. Bunları marifet sayıyorlar. Bunları şikayet etmiyorum ama çok ayıpsıyorum. Özellikle son 3 yıldır zor süreçlerden geçtik. Benim hiçbir açılışımı Büyükşehir Belediye Başkanı gelmedi. Kendisi gelmediği gibi bazen açılışımıza katılan işte Yenipazar Belediye Başkanı veya İncirliova Belediye Başkanı açılışımıza katılıyordu ama kendilerini hemen mobbing uygulanıyor ve bir daha gelmediler. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya bir açılışımızı davet ettiğimizde ‘abi beni affet, tehdit ediyorlar, ‘paranızı göndermem’ diyorlar. Ben tam 3,5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanının mobbingine maruz kaldım. Açılışlarınıza milletvekilleri de gelmedi sadece birkaç tanesini Bülent Tezcan gelmişti o kadar. Genel merkezden de hiçbir gelen olmadı. Fabrika açacağım ve bu fabrikada sadece kadınlar çalışacak, Kadın Kolları il merkezini arıyorum, ‘lütfen bu açılışımıza gelin, siz ittifakın kadın kolları başkanısınız iki çift laf edin diyorum’ ama gelmedi. Ben seçildiğim zaman 3 dönem milletvekilliği yaptım, Belediye Başkanı seçildiğinde ki Fatih Atay aynı ve ben de hiçbir değişiklik yok. Benim beynimdeki İlkelerde hiçbir değişiklik yok. Ben o zaman ne söz verdiysem, aynı Mehmet Fatih Atay’ım ve sözlerimi yerine getiren bir kişiyim. Benim dünya görüşüm ezilenden yana, benim dünya görüşüm emeğin en yüce olan anlayışı ilke edinen bir dünya görüşüne sahibim. Bunları hala daha savunuyorum ve savunmaya da devam edeceğim. Tek sosyal demokrat benim” sözlerine yer verdi.

“DAYANILMAYACAK BİR BOYUTTA VE MOBBİNG UYGULANDIĞI İÇİN İSTİFA ETTİM”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başkalarının dolduruşuna geldiğini dikkat çeken Atay, “Bizim aslında Büyükşehir Belediye başkanıyla çok da büyük bir sorunumuz yok ama aradaki birkaç kişi buna neden oldu ve tüm Efeler halkı bunu biliyor zaten. Kendisi ile de karşılıklı bir sorunum olmadı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkelerine savunan tek kişi benim ama dışlanan da benim Eylül ayında CHP'den istifa ettim, yani kurultay öncesi istifa ettim. Çünkü partinin tüzüğü, partinin anayasasıdır ama parti tüzüğü çiğnendi. Yapmayın dedim belediye başkanları toplantısında, rica ediyorum dedim. Tüm belediye başkanlarım da duydu bunu ve hepsi bana hak verdi. Partinin anayasasının çiğnendiği yerde benim durma şansım olamaz ve ben partiden ayrıldım ve hiçbir yere gitmedim, bekledim. Hiçbir partiye gidip de müracaat edip ‘beni Belediye Başkanı yapın’ demedim. Bu arada CHP kendi adayını belirledi, Cumhur ittifakı adayını belirledi ve diğer partilerin hepsi de adaylarını belirledi. CHP'nin adayı Cumhuriyet Halk partisine kayıtlı değil, ancak kayıt oldu. O yaşına kadar siyasi düşüncesine uygun bir parti bulamadığı için ya da partilere kayıt olma gereği duymadığı için kayıt olmamış. Ben hayatımın mücadelesini verdim ki ben sosyal demokratım, bu üçlü adayın içerisinde. Diğer iki aday sosyal demokrat değil. 1 Mayıs'ta yürüyen tek aday benim. İYİ Parti'nin adayı vazgeçti ve bize gelip ‘beraber hareket edelim’ dediler. Ben daha önce zaten Millet İttifakının, yani CHP ve iyi Parti'nin oyları ile seçilen biriyim. Bana ‘senin kırmızı çizgin nedir?’ diye sordular. Benim kırmızı çizgim Atatürk ve Cumhuriyet dedim, onlar da kendilerinin de kırmızı çizgilerin bu olduğunu söylediler ve bu yolda birlikte olduk ve bu nedenle buradayım. Ben de kabul ettim. Ben birileri beni Belediye Başkanı yapmadı diye parti değiştirmiş değilim, öncelikle herkesin bunu bilmesi lazım. Ben 6 ay önce partinin delege seçimlerinde yapılan haksızlık hukuksuzluk ihlalİ nedeniyle dayanılmayacak bir boyutta ve mobbing uygulandığı için istifa ettim” diye konuştu.

“EFELER HALKININ YAPILAN HİZMETLERİ TAKDİR EDECEĞİNE İNANIYORUM”

Efeler halkının kadirşinas bir yapıya sahip olduğunu belirten Atay, son olarak şunları kaydetti;

“Efeler halkı bilir, yani çalışkan insanı, hizmet eden insanı takdir edeceğini düşünüyorum. O nedenle bütün anketlerde ben öndeyim. Halk beni sevdiği için, yaptıklarıma takdir ettiği için ben önde çıkıyorum. Ben hiçbir şey yapmasaydım kazanabilir miydim? Karşımda iki güçlü parti var ama o 2 bloktan da çok mutlu olan insanlar bana oy vereceğini söyledikleri için ben önde çıkıyorum. Ben o nedenle Efeler insanının mert olduğunu, kadirşinas olduğunu ve yapılan hizmetleri takdir edeceğine inanıyorum.” 







 
Son Eklenen Haberler