Kardeşköy Spor Zorlu Koşullara Rağmen Ayakta
11 Eylül 2025, Perşembe 19:13| Tweet | ||
|
||
Kardeşköy Spor, 2000 yılından bu yana başkanlığını yürüten Hüseyin Alvan ve Genel Sekreter Mehmet Başkurt’un özverili çalışmalarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Aydın Süper Amatör Lig’de mücadele eden kulüp, maddi sıkıntılar ve altyapı eksikliği ile boğuşuyor.
Kulüp Başkanı Hüseyin Alvan, “Zor şartlar altında kulübümüzü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Rakiplerimizin profesyonel kaynakları var; biz ise elimizdeki oyuncularla mücadele ediyoruz. Altyapıdan yetenekli oyuncular yetiştirmeye çalışıyoruz ve Kardeşköy’ü en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.
AMATÖRLÜKTEN PROFESYONEL MÜCADELEYE
Alvan, amatör ligde gönül işinin neredeyse kalmadığını belirterek, “Maalesef artık amatörlükten çok uzaklaştık; çoğu oyuncu transferleri parayla yapıyor. Önceden altyapı eksikliğimiz yüzünden yeterince oyuncu yetiştiremedik. Şimdi altyapıyı kuruyoruz ve gençlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sürecin sonuç vermesi için en az 5 yıl sabırlı olunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Sezonun 25-26 Ekim’de başlayacağını belirten Alvan, “Maddi ve malzeme anlamında çok desteğe ihtiyacımız var. Şu anda belediyelerden veya başka kurumlardan herhangi bir destek alamıyoruz. Nakliyeyi ve diğer giderleri tamamen kendi imkanlarımızla karşılıyoruz. Kulübümüzü yaşatmak için herkesten katkı bekliyoruz” dedi.
"ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİN SPORA KAZANDIRILMASI"
Kulübün Genel Sekreteri Mehmet Başkurt, amaçlarının Kardeşköy Spor’un kapanmasını önlemek ve gençleri spora kazandırmak olduğunu söyledi.
Altyapı konusunda geçmişte önemli eksiklikler yaşadıklarını ifade eden Başkurt, “Uzun süre altyapı oyuncusu yetiştiremedik çünkü sahamız yoktu. Ancak iki yıl önce kendi sahamızı açtık ve o günden beri altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. İleride Kardeşköy Spor’da forma giyecek oyuncuların büyük kısmının mahallemizden çıkacağına inanıyoruz” dedi.
"GELİRİMİZ SINIRLI"
Amatör kulüplerin yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Başkurt, özellikle maddi destek ve ulaşım konularında ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarını belirtti. “Kurumsal takımlar, bütçelerini kullanarak oyuncu transferi yapabiliyor. Bizde ise böyle bir imkan yok. Gelirimiz sınırlı. Kulübü kendi imkanlarımızla ve çevremizden aldığımız destekle ayakta tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Sporun, özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutma noktasında büyük bir rol oynadığını vurgulayan Başkurt, ailelerin ve gönül verenlerin desteği olmadan kulüplerin ayakta kalmasının çok zor olduğunu ifade etti.
"ARAÇ DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"
Deplasman masraflarının da büyük bir yük oluşturduğunu dile getiren Başkurt, “Süper Amatör Lig’de Didim, Sultanhisar, Kuyucak gibi uzak ilçelere gitmek zorundayız. Araç tahsisi için daha önce belediyeye başvuruda bulunduk, ancak şu an için olumlu bir dönüş alamadık. Bu tür lojistik destekler bizim için hayati önem taşıyor” dedi.
Yeni sezonun başlamasından duydukları heyecanı da paylaşan Başkurt, kulüp yönetimi olarak gençlerin ve Kardeşköy halkının desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. “Fikstürümüz dün çekildi. Tüm spor camiasına başarılı ve sakatlıksız bir sezon diliyoruz. Biz de sahaya çıkıp mücadelemizi vereceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
HABER VİDEOLARI

Aydın’da uzun yıllardır baklava ve tatlı sektöründe faaliyet gösteren

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül,

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Efeler’de Cumartesi Pazarı’nı

Aydın’da ticari araçlar otomobile dönüşüyor: Mazaka Otomobil

Yaklaşık 2 yıl önce yürürlüğe giren Katliam Yasası’nın ardından

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan cuma pazarında vatandaşlara Ramazan

Türkiye’de ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmaması konusu yeniden gündeme

Aydın’ın Efeler ilçesinde berberlik yapan Nazmi Aksoy, çocuk yaşta

Aydın’da Yeni Dörtyol projesi kapsamında başlatılan yol yapım çalışmaları,

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ömer İşgüzar, hem kendi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun,

Trafikte sahte plaka kullanımı, vatandaşları hem maddi hem hukuki olarak tehdit ediyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşlara “Nazilli’nin en büyük

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde vatandaşlar, kadınların

Son yıllarda doğal ürünlere olan ilgi artarken, halk arasında harnup olarak

Aydın’ın Efeler ilçesinde artan araç sayısı ve şehir merkezindeki

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in “Emekli ikramiyesi teklifimizde

Dünya, ABD ve İsrail ile İran arasındaki çatışmalarla sarsılıyor. Karşılıklı

Türkiye’de emeklilerin ekonomik koşulları giderek zorlaşırken, Aydın’da

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Silivri Cezaevi’nde bulunan İstanbul

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

tvDEN ekranlarında yayınlanan ve Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın

Küresel jeopolitik gerilim ve dövizdeki baskı, Türkiye’de akaryakıt

Ege Bölgesi’nin sesi, Aydın’ın kalbi tvDEN ekranlarında yayın hayatına

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir lisede yaşanan kavga okulda gerginliğe

fiyatlar ve düşen alım gücü oldu. Tezgâhlarda sebze ve meyve

Altın fiyatları, küresel gerilimlerin artmasıyla birlikte yeniden yükseliş

Türkiye genelinde bazı belediyelerin 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan

1–7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Aydın Valiliği önünde düzenlenen

Aydın’ın Efeler ilçesinin en kalabalık mahallelerinden Adnan Menderes

Koçarlı Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumu sert tartışmalara sahne

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kemer Mahallesi’nde yalnız yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan aile hekimi uzmanı Dr. Süleyman

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’a kazandırılan 15’i yeni, 1’i

Aydın’da 30 yıla yaklaşan esnaflık deneyimine sahip manav Turhan Vedat Terim,

Uluslararası çalışmalar, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yaklaşık

Ramazan ayının vazgeçilmez geleneklerinden biri olan davul geleneği, Aydın’ın







