SON DAKİKA

Azap Gölü'nde ekoturizm incelemesi

17 Mart 2021, Çarşamba 12:44

     


Aydın'ın Söke ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce tespit edilen Azap Gölü Sulak Alanı, 2018 yılında Ulusal Sulak Alan Komisyonu toplantısında, Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan olarak kabul edilmişti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Azap Gölü’nün koruma-kullanma dengesi ve çevresinde yaşayan yöre insanlarının da menfaatleri gözetilerek, gelecek nesillere ulaştırılması için tüm katılımcıların ortak katkılarıyla Yönetim Planı hazırlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürü Egemen İşcan ve uzmanlar, Avşar Muhtarı Erdoğan Bakan, Yeşilköy Muhtarı Ahdettin Topan ve EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü’yle birlikte, Azap Gölü ve çevresinde, ekoturizm planlamalarıyla ilgili bir inceleme gezisi yaptı.

Avşar ve Yeşilköy arasında kalan Azap Gölü; başta nesli küresel ölçekte tehlike altında bulunan tepeli pelikanlar ve su kuşları olmak üzere, yaz göçmeni leylekler, yırtıcı kuşlar, saz kedisi gibi nadir canlı türlerini bünyesinde barındıran, doğal peyzajı, çevresinde Myus antik kenti, nekropol alanları, şapeller ve antik yollarıyla ekoturizm faaliyetleri için bölgenin en güzel alanlarından biri olarak görülüyor. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler