SON DAKİKA

Seikilos'un Bestesi projesi Aydın’a ödül getirdi

23 Ekim 2020, Cuma 13:45

     


TÜBİTAK tarafından düzenlenen “14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na” Aydın'ın Kültürel Mirası Seikilos'un Bestesi projesi ile katılan Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ikincilik ödülüne layık görüldü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

2204-B TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İzmir bölge değerlendirmeleri sonuçlandırıldı. 20 bin 960 öğrencinin hazırladığı bin 5661 proje ile başvuru yapıldı. Proje başvuruları alanında uzman akademisyenler tarafından bilimsel kriterlere göre incelenirken, ön değerlendirmelerin sonucunda yarışmanın bölge aşamasına bin 200 proje davet edildi.Bu yıl Kovid-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında bölge sergisi değerlendirmeleri 12-14 Ekim 2020 tarihleri arasında çevrim içi ortamda gerçekleştirildi ve bölge sergisine Aydın’dan 6 proje yer aldı.

Çevrim içi ortamda yapılan değerlendirmeler sonucunda yarışmaya katılan Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi’nden Ayşegül Durak ve Ulaş Aydın isimli öğrencilerin hazırladığı Kültürel Miras teması ile ‘Aydın'ın Kültürel Mirası Seikilos'un Bestesi’ projesi ikinciliğe layık görüldü. Yine aynı okul öğrencilerinden Aysima Kızıltaş ve Eylül Nisa Ural’ın hazırlamış olduğu Tarım Teknolojileri ve Seracılık alanındaki ‘Nohut Ekstresinin Organik Yaprak Gübresi Olarak Fındık Turpu’ projesi de üçüncülük ödülü aldı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “İlimizden 2 proje derece alarak ödül almaya hak kazandı. Derece alanlar başta olmak üzere yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederim” dedi. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler