SON DAKİKA

Aydın’da Adli Yıl törenle açıldı

1 Eylül 2021, Çarşamba 13:47

     


Aydın’da 2021-2022 Adli Yılı, Aydın Adliyesi önünde düzenlenen tören ile açıldı. Açılışta konuşan Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, “Bu dönemde yeni adliye binasının yapımı hususunda yol alacağımızı ve Aydın iline yakışır bir adliye binasının yapımına başlanacağını umut ediyoruz” derken, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, “Yeni adli yıldan en büyük beklentilerimizden birisi yeni büyük ve önümüzdeki en az yüzyılın ihtiyaçları düşünülerek planlanacak yeni adliye binasının temelinin atıldığını bir an önce görmektir” ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hukuk camiası, Aydın Adliyesi önünde düzenlenen 2021-2022 Adli Yılı açılışında bir araya geldi. Düzenlenen törene Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Aydın Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri ile avukatlar katıldı. Tören, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Aydın Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

“TARİHİMİZE KAPKARA HARFLERLE YAZILACAK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Aydın Barosu Başkanı Bozkurt, “Büyük önder Atatürk’ün de çok güzel bir şekilde ifade ettiği üzere, mecbur kalınmadıkça savaş bir cinayettir. Güzel olan, insana yakışan savaş değil barıştır. Bugün aynı zamanda 1 Eylül Dünya Barış günüdür. Kan gölüne dönmüş bir dünyada barıştan söz etmek gerçekten kolay olmasa da umudumuzu yitirmeyecek, barış için mücadeleye devam edeceği. Her adli yıl açılışında yenilerini ekleyerek tekrar etmekten bıktığımız sorunları bir yana koyarak önce tarihe kötü bir not daha bırakıyorum. Bugün sizlere, yüzbinlerce kişi ile açılışların, otobüslerde maskesiz ve davul zurnayla yolculukların lebalep parti kongrelerinin alenen yapıldığı ülkemizde pandemi bahane edilerek genel kurulu ve seçimleri dört kez ertelenmiş, beşincisini gerçekleştirebilmek üzere hazırlıklarını tamamlamış bir baronun başkanı olarak hitap ediyorum. Görev süresi dolmasına rağmen yedekleri olmadığı için istifa hakkını dahi kullanamamış bulunan yönetim, disiplin, denetleme kurullarının ve TBB delegelerimizin adına son olarak da 11 ay 22 gündür yeniden seçilme şansı bulamadan fazladan görev yapmak zorunda kalan şahsım adına ve en önemlisi 11 ay 22 gündür seçme ve seçilme hakkı genelgelerle hukuksuz olarak gasp edilen 1423 meslektaşım adına hitap ediyorum. Bu geçen süre demokrasimize ve hukuk devleti adına tarihimize kapkara harflerle yazılacak Savunma Makamı bunu asla unutmayacaktır” dedi.

“EN BÜYÜK BEKLENTİLERİMİZDEN BİRİSİ YENİ ADLİYE BİNASININ TEMELİNİN ATILDIĞINI GÖRMEKTİR”

“Dünyanın en büyük binasının yapmakla da üzerine adalet sarayı yazmakla da yurttaşların yüzde yüz güvenebileceği bir yargı sisteminin kurulamayacağını biliyoruz” diyen Başkan Bozkurt, “Adalet elbette yalnızca liyakatın olduğu bir yerde yeşerir, boy verir ve gölgesinde yurttaşlar huzur içerisinde yaşayabilir. Ancak mevcut adliye binamızda hiç kimse için sağlıklı bir çalışma ortamı kurulabilmesinin mümkün olmadığı dışarıdan bakıldığında bile görülen apaçık bir gerçektir. Bu nedenle yeni adli yıldan en büyük beklentilerimizden birisi yeni büyük ve önümüzdeki en az yüzyılın ihtiyaçları düşünülerek planlanacak yeni adliye binasının temelinin atıldığını bir an önce görmektir. Bu bizim, adliye çalışanlarının, hakimlerimizin, savcılarımızın ve adalet aramak için gelen tüm vatandaşların hakkıdır. Bu Aydın’ın, Aydınlıların en doğal hakkıdır. Aydın ilinin de tamamında yeni adliye binası bulunan diğer bütün illerimiz gibi, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin bulunduğu Türk vatanında yer aldığını buradan bir kez daha tüm yetkililere hatırlatmak isterim” açıklamasında bulundu.

“CUMHURİYETİN VE DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİ OLMAYA İLELEBET DEVAM EDECEĞİZ”

Sürekli sorunları değil daha iyi nasıl hizmet verilebileceğini konuşmak istediklerini belirten Başkan Gökhan Bozkurt, “Demokrasinin, Hukuk Devletinin, Laikliğin, hak arama özgürlüğünün, adil yargılanma hakkının güvencesi, Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetin ve devrimlerinin bekçisi olmaya ilelebet devam edeceğimizi bildirerek, bir sonraki adli yıl açılışında sorunları değil artık sadece daha kaliteli bir yargı hizmetini nasıl verebileceğimizi konuşabilmemiz dileğiyle, adalet için fedakarca çalışan avukat, hakim ve savcı meslektaşlarımız ile adliye, baro ve avukatlık bürosu çalışanlarımız başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızın yeni adli yılını kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“TÜRK DEVLETLERİ HEP ADALET İDEALİ ÜZERİNDE YÜKSELMİŞLERDİR”

Aydın Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, yeni adli yılın hayırlı olmasını temenni ederken, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, geçen yıl Kovid-19 salgını nedeni ile tertiplenemeyen Adli Yıl açılış programını bu sene gerçekleştiriyor olmanın mutluluk verici olduğunu kaydetti. Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, “Adalet toplumla devlet arasında manevi bağdır. Büyük medeniyetler adaletle yükselmiş, adalet güneşinin sönmesiyle yok olup gitmişlerdir. Tarih boyunca kurulan Türk Devletleri hep adalet ideali üzerinde yükselmişlerdir. Bu nedenle bağımsız, tarafsız, güvenilir, dürüşt ve evrensel hukuk değerlerini özümseyen bir yargı sistemi tüm vatandaşların en doğal hakkıdır. Bu hak, hukuk devleti ve adil yargılanma hakkı gibi ilkeler dikkate alındığında aynı zamanda anayasal bir haktır. Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız yargı görevini yerine getiren biz yargı mensupları, gücünü anayasadan aldığımız bu kutsal görevi bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonrada en iyi şekilde yerine getireceğiz” sözlerine yer verdi.

“AYDIN İLİNE YAKIŞIR BİR ADLİYE BİNASININ YAPIMINA BAŞLANACAĞINI UMUT EDİYORUZ”

“Yeni Adli yılda haklıya hakkını verme noktasında süratli ve adil kararlar ihdas etmek en büyük hedefimiz olacaktır” diyen Cumhuriyet Başsavcısı Eker, “Zira geciken adaletin adalet olmadığının bilinci içerisindeyiz. Amacımız Aydın şehrine, Aydınlılara adalet hizmetini en iyi şekilde verebilmek olacaktır. Aydın özelinde adliye binamızın fiziksel durumunu hepiniz biliyorsunuz. Bu dönemde yeni adliye binasının yapımı hususunda yol alacağımızı ve Aydın iline yakışır bir adliye binasının yapımına başlanacağını umut ediyoruz. Ayrıca iki gün evvel idrak ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha kutluyorum. Milli mücadelemizin zaferle taçlandığı bu büyük günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Yine vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum. Sözlerimin sonunda; Adalet hizmetinin yerine getirilmesinde büyük özveriyle çalışan Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımızın yanında, adliye ve icra personelimize, denetimli serbestlik ve cezaevi personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yine yargının üç sacayağından birisini teşkil eden avukat meslektaşlarımıza da adaletin tecellisi noktasındaki katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ve yeni adli yılın yargı teşkilatımıza, avukat meslektaşlarımıza ve aziz milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören sona ererken, 2021-2022 Adli Yılı start almış oldu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler