SON DAKİKA

Aydın'dan Bakan Soylu'ya çağrı

20 Mayıs 2021, Perşembe 13:39

     


tvDEN ekranlarından izleyiciyle buluşan Emin Aydın'la Günaydın programında Gazeteci Aydın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, "Sayın Soylu, Aydın'da büyük yolsuzluklar var, şapkayı önünüze koymanın zamanı geldi" dedi.

Gazeteci Emin Aydın, Emin Aydın'la Günaydın programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'in kendisi hakkında ortaya attığı iddialara yönelik 'Şaşkınım' açıklamasına ilişkin yorum yaptı. Devlet büyüklerinin adı kullanılarak Türkiye'de birçok iş çeviren vatandaşın olduğunu ifade eden Aydın, "Türkiye'de devlet büyüklerinin adını kullanarak iş çeviren bir çok insan var. Devlet bu kişilerin peşine düşmeli. Devlet Su İşleri Müdürü nasıl su kuyusu polisi istediyse, nüfus tacirleriyle mücadele konusunda da polis atanmalı. Kim nüfus ticareti yapıyorsa, kim devlet büyüklerinin adını kullanıp onların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak vatandaşı dolandırıyorsa, milletin üzerinde tahkim kuruyorsa, kirli ilişkiler içerisine giriyorsa onların da üstüne gidilsin. Öyle değilse de bazı yöneticiler ve bazı yetkililer şapkayı önüne koysun" diye konuştu.

"ŞAPKAYI ÖNÜNÜZE KOYMANIN ZAMANI GELDİ"

Aydın'da yolsuzluk ve hırsızlık yapıldığını vurgulayan Aydın, "Aydın'da Süleyman Soylu'nun adı ilginç iddialarla anılıyor. Geçtiğimiz günlerde Sedat Peker olayı patlamadan önce bu ekranlarda Süleyman Soylu ile ilgili 'Paçandan kopya gezdiriyorlar' demiştim. 'Hababam sınıfının kül yutmaz hocası gibisin' demiştim. Arkasından bu olaylar patladı. Aydın'da ilginç iddialar var. Sayın Soylu, Aydın'da büyük yolsuzluklar var. Aydın'da büyük hırsızlıklar olduğu iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı birimlerinin görevini yapmadığı ve bununla ilgili de Sedat Peker'in de içinde bulunduğu bir takım uygulamaların olduğu oluşumların Aydın'da hırsızlık ve yolsuzluk yaptığı iddia edilen kişileri koruduğu kolladığı iddiaları var. Bunlara ne dersin bilmiyorum. Sayın Soylu, şapkayı önünüze koymanın zamanı geldi. Aydın'da yaşayan, Aydın'daki olayları ve kulisleri tutan bir gazeteci olarak sadece yerelden gördüğüm konu bu" dedi.

"SEDAT PEKER'İN ADI AYDIN'DA BİRÇOK MEVZUYLA ANILIYOR"

Sedat Peker'in isminin Aydın'da birçok mevzuyla anıldığına dikkat çeken Aydın, "Aydın'da Atatürk Spor Kompleksi diye bir inşaat yapılıyor. Bu inşaat Aydın'ın beş milyon dolarıyla yapılıyor. FETÖ borsası olduğu iddia edilen içinde MİT Bölge Başkanı, Emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Savcısının yer aldığı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun FETÖ ile irtibatlı ve irtisaklı olduğu yönündeki bütün belgeleri yok etme karşılığında Atatürk Spor Kompleksini onlara verdiği iddia ediliyor. Burayı kiralayan kişi zaten evinde elektronik kelepçeyle tutukluyken polis kılıklı kişiler tarafından öldürülüyor. O açılışa Sedat Peker çelenk gönderiyor. Sedat Peker'in adı Aydın'da çok fazla mevzularla anılıyor. Sayın Soylu lütfen bunları da araştır" diye konuştu. (SELİME AYDEMİR)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler