SON DAKİKA

“Aydın, Yunanistan’a bağlandıysa bunu çıkıp söylesinler”

22 Nisan 2021, Perşembe 09:30

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, “Özlem Çerçioğlu’nun bir ayrıcalığı varsa yargı tarafından, İçişler Bakanlığı tarafından ya da devletin diğer kurumları tarafından, Aydın halkı olarak bunu bilmek zorundayız. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar iddianın üzerinde sessizlik olmaz. Aydın, Yunanistan’a bağlandıysa, bizim bundan haberimiz yoksa çıkıp söylesinler. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir vilayetsek biz hakkımızı sonuna kadar ararız” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Seyhan, Aydın’daki yolsuzluk iddialarına karşın yerel muhalefetten bir ses gelmemesine eleştirilerde bulunarak, “Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri her gün yolsuzluk olduğu dedikodusunu yapıyorlar. CHP’lisi de, AKP’lisi de, MHP’lisi de, İP’lisi de her gün bunu tartışıyorlar ama bir tanesi de çıkıp sorma cesaretine sahip değil” dedi.

“AYDIN’DA CİDDİ BİR AYMAZLIK VAR”

Aydın’da birden fazla soruşturma ve kovuşturma sürecinden geçildiğini ifade eden Seyhan, “Onlarca soruşturma ve kovuşturmadan bahsettiğimiz bir süreçten geçiyoruz. Mücadele etmesi gerekenlerde kafalarını kuma gömüyorlar ve hiçbir şekilde olayların üzerine gitmiyorlar. Türkiye’deki tüm örnekleri net olarak ortadayken Aydın’da bana göre çok ciddi bir aymazlık var. Aydın’da bahsi geçen konularla ilgili olarak Türkiye’de yaşanan tüm emsaller Aydın’dakinin tam tersi hareket ettiğini gösteriyor. Aydın’da ihale dosyalarıyla ilgili uzun zamandır süren bir tartışma konusu var, ihale dosyalarıyla ilgili tartışma olmasına rağmen büyükşehir belediyesi bu tutumundan, davranışından vazgeçmiş durumda da değil. Fütursuzca davranışlarına devam etmektedirler. Bu korkusuz bir imaj çiziyor. Biz, birisi koruyor mu, kolluyor mu? dediğimiz zaman suç duyurusunda bulunuyorlar. Yani bunun altından başka bir anlam çıkmaz. Hangi kişiye sorarsanız sorun bir insan yanlış olan tutumu ısrarla devam ettirmeye çalışıyorsa ve bunu devam ettirmekten korkmuyorsa ya onu koruyan birileri vardır, ya da ortak olduğu birileri vardır. Bunun başka bir açıklaması yok” dedi.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN BİR AYRICALIĞI VARSA AYDIN HALKI OLARAK BİLMEK ZORUNDAYIZ”

Seyhan, “Yalova Belediyesinde mali hizmetlerde mali zimmet suçu sebebiyle Yalova Belediyesine operasyon düzenlendi. Yalova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı ve hala görevine dönmedi. Soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırıldı. Menemen Belediye Başkanı, hurda satışıyla ilgili zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Aydın’da ASKİ’de bu hafta gündeme gelen çok net iki tane zimmet ve rüşvet olayı var. Bu konuyla ilgili Aydın’da tek bir işlem yapılmış değil. Ne bir gözaltı kararı var, ne bir tutuklama kararı var, ne de mevcutlu olarak ifadeye çağrılma var, hiçbir şey yok. Yani kamunun parasını cebine indirmek bu kadar ucuz ve kolaysa o zaman banka soyan adama da dokunmamamız lazım. AK Partili, MHP’li örneklerden bahsetmiyorum, aynı partinin değişik belediyelerinde yaşanan örneklerden bahsediyorum. Bunlar hepsi yaşanmışken Özlem Çerçioğlu’nun bir ayrıcalığı varsa, yargı tarafından, İçişleri Bakanlığı tarafından ya da devletin diğer kurumları tarafından bir ayrıcalığı varsa biz bunu Aydın halkı olarak bilmek zorundayız. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar iddianın üzerinde sessizlik olmaz. Biz sessizliği sadece büyükşehir belediye başkanı ve yönettiği belediyede olduğunu anlatıyormuşuz gibi ama ben Aydın’da birçok noktada bu sessizliğin devam ettiğini söylüyorum. Yargıda var, bürokraside var, büyükşehir belediyesi iddialara karşı suskun, yerel muhalefet suskun. Hiçbir siyasi partiden de bu konuyla ilgili bir açıklama yok. Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri her gün yolsuzluk olduğu dedikodusunu yapıyorlar. CHP’’lisi de, AKP’lisi de, MHP’lisi de, İP’lisi de her gün bunu tartışıyorlar ama bir tanesi de çıkıp sorma cesaretine sahip değil” diye konuştu.

“6 YIL ÖNCE DOSYALAR BİRBİRİNİN İÇERİSİNDE KALMIŞ”

Seyhan, “Aydın, Yunanistan’a bağlandıysa, bizim bundan haberimiz yoksa çıkıp söylesinler. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir vilayetsek biz hakkımızı sonuna kadar ararız. Şunu kabul etmek zorundalar, bizim iddialarımız mesnetsiz, altı boş ve sadece bizim iddia ettiğimiz şeyler olmadığını büyükşehir belediyesi kaynakları da adli organlarda biliyorlar. 2018 yılının Eylül ayında mülkiye müfettişleri grubuna ifade verdim. Beni konulara vakıf olan sıfatıyla çağırdılar, sen büyükşehir belediyesi ile ilgili ne biliyorsun? dediler. Ben çıkmışım demişim ki, Asfalt dosyası, Eman dosyası, gazetecilere verilen doğrudan teminler, asfaltta pozlar hangi pozlarla çıkıldığını nasıl hak ediş yapıldığını ve ödendiğini tek tek anlatmışım. Müfettişler benim verdiğim ifadeleri götürüp savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar, aradan 3 yıl geçmiş şimdi bu söylediklerim üç yıl sonra ayrı ayrı soruşturma dosyası olarak kovuşturmaya dönüşeceği söyleniyor. Yani böyle bir iddia var ortada. Aydın Cumhuriyet Savcısına 6 yıl sonra bir dosya getiriliyor, 6 yıl sonra önüne getirilin dosyanın içerisinde kendi ifadesiyle şunu söylüyor,’ ben bunu şu sayılı soruşturma dosyasının içinde buldum’ diyor Danıştay’ın yargılama iznini, onu oradan çıkarıyor, tutanakla teslim alıyor ve davaya dönüştürüyor. Yani bütün dosyaların içi birleştirilmiş ve bu dosyaların bu kadar ertelenmesinin, uzamasının sebebi de budur. Tabi bu 5-6 yıl önce yapılmış bir şey, dosyalar birbirinin içerisinde kalmış. Danıştay’ın yargılama izni verdiği dosyanın 6 yıl sonra Türkiye’de davası açılıyorsa, bana biri bu durumu açıklasın!” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞAARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler