SON DAKİKA

“Gazeteciler inançlarından ve görüşlerinden taviz vermemeliler”

22 Nisan 2021, Perşembe 09:32

     


Genç meslektaşlarına inançlarından ve görüşlerinden vazgeçmemeleri gerektiğini söyleyen Rize Gazeteciler Derneği Başkanı Faik Bakoğlu, “Genç meslektaşlarım öncelikle inançlarından ve görüşlerinden taviz vermemeliler. Ekonomik yönden problem yaşasalar bile kalemlerini satmamalılar, kırmamalılar. İnandıkları çizgide Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatlerini koruyan yazılarına sahip çıkmaları ve mücadelelerini sürdürmeleri lazım” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Rize Gazeteciler Derneği Başkanı ve Zümrüt Rize Gazetesi sahibi Faik Bakoğlu, tvDEN ekranlarında yayınlanan Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu’nun konuğu oldu. Deneyimli Gazeteci Bakoğlu, genç gazetecilere tavsiyelerde bulundu.

“FAİK BAKOĞLU KİMDİR?”

Bakoğlu, “Uzun yıllar Rize’de yerel Zümrüt Rize Gazetesi’nin sahipliğini yaptım. Sonra işi oğluma devrettim. Şuan gazetede genel yayın yönetmeni olarak görev yapıyorum. Ulusal gazetelerden de ‘Cumhuriyet ve Fanatik’ gazetelerine yazıyorum. Maçlar öncesinde de programlar ve yorumlar yapıyorum. Rizespor Süper Lig’de olduğu için yayıncı kuruluşta görev yapıyorum. Yıllardır kurucusu olduğum Rize Gazeteciler Derneği’nin başkanlığını sürdürüyorum. Ayrıca federasyona bağlı olan derneğimiz adına da federasyonda da denetleme kurulu başkanı olarak görev almaktayım. 5 Mayıs 2021’de de Zümrüt Rize Gazetesi’nin 72’nci kuruluş yaşını kutlayacağız. Biz gazeteyi Rize Eski Belediye Başkanı Mustafa Ardal’dan devraldık ve yıllardır da bu zor mücadelemizi sürdürüyoruz. Meslekte amatörlük deneyimimizle beraber 50’nci yıla ayak basmak üzereyiz. Bu gazetecilik sevdasını ilkokulun son sınıfında elde ettik. Ortaokul ve lisede de bu heyecanı sürdürdük. Ondan sonrada profesyonel olarak ta sürdürmeye devam ediyoruz. Aynı aşk, istek ve heyecanla işimize gidip geliyoruz” dedi.

“TEKNOLOJİ İLERLEDİ AMA O GÜNKÜ HABER DEĞERİ YOK”

Geçmiş yıllardaki gazetecilik ile bugünkü gazeteciliğin arasında çok büyük farklılıklar olduğunu dile getiren Bakoğlu, “O günkü ve bugünkü gazeteler ve camialar arasında çok büyük farklılıklar var. Biz 60’lı ve 70’li yıllardan beri zor şartlarda yaşadık. O dönemde telefonların şehirlerarasına bağlandığı dönemlerde mücadelemizi sürdürdük. O günkü şartlar ile şimdiki şartlar arasında çok büyük farklar var. Teknoloji ilerledi ama maalesef o günkü haber değeri yok. O günlerde biz hep taze ve günlük haberler bulurduk, şimdi bakıyorsunuz ki her gazetede aynı haber ve aynı başlıklar var” diye konuştu.

“AYDIN TURİZMİN BAŞKENT ŞEHİRLERİNDEN”

Bakoğlu, “Aydın turizmin başkent şehirlerinden biridir. Herkes Kuşadası’nı İzmir’in bilir hâlbuki Aydınımızın, Didim Aydınımızın yani turizmde gerçek anlamda başkent sayarsak Akdeniz’deki illeri söylemememiz lazım. Aydın’ın atmosferi bir başkadır. Televizyon kanalına da burada yaşayan bürokratlar, işadamları, halk ve izleyici sahip çıkmalı sonra böyle bir televizyonumuz vardı nerede, diye de ağlamamaları gerekir diye düşünüyorum” dedi.

“ÇAYKUR KARADENİZ’İN LOKOMOTİF KURULUŞLARINDAN BİRİDİR”

Bakoğlu, “Çaykur, Karadeniz’in lokomotif kuruluşlarından biridir. Zaman zaman basında olumsuz yazıları çıksa bile bugün ekonomiden en az etkilenen illerin başında Rize geliyor. Zira her evde en az 3-4 kişi Çaykur’dan emekli. Sıcak ve nakit bir para akışı var. Bu tabi Rize’ye olumlu yansıyor. Buna karşın Artvin, Trabzon, Giresun’da aynı şekilde. Çaykur’dan her sene emekli olan memurlar ve işçiler var. İşçi ihtiyacı da olduğu için çok aşırı bir istek var. Başka illerden de başvuru var fakat alınan önlemlerden dolayı bölgedeki 4 ilde, ikamet eden kişiler arasında noter kanalıyla çekimler yapıldı ve orada yetkililer bulundu. Her çekimde de böyle olumuz şeyler gündeme gelir ama benim gözlemlediğim ve bildiğim en az hatayla yapılan bir kura çekimi oldu. 500 kişi alınacak ve bu kişiler mevsimlik olarak 4-5 ay çalışacak. 30 bin küsur başvuru var, bu durumda Türkiye’nin sorunu oldu. ‘Çaykur hem Rize’ye, Artvin’e, Trabzon ve Giresun’a da büyük katkı sağlıyor. Rizespor’un Süper Lig’de olması ve Türkiye’de ismini duyurması Çaykur’un sayesindedir. Çaykur, Rize’ye her türlü destek ve hizmet veren bir kurumdur” diye konuştu.

“İNANÇLARINDAN VE GÖRÜŞLERİNDEN TAVİZ VERMEMELİLER”

Genç gazetecilere de tavsiyelerde bulunan Deneyimli Gazeteci Bakoğlu,” Öncelikle inançlarından ve görüşlerinden taviz vermemeliler. Ekonomik yönden problem yaşasalar bile kalemlerini satmamalılar, kırmamalılar. İnandıkları çizgide Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatlerini koruyan yazılarına sahip çıkmaları ve mücadelelerini sürdürmeleri lazım. Ayrıca çok büyük bir özveri de yapmaları lazım” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler