“Tralleis önümüzdeki yıl turizme açılacak”
10 Eylül 2024, Salı 23:47Tweet | ||
![]() |
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, “Tralleis Antik Kentimizde gerekli çalışmalar tamamlanıp önümüzdeki yıl turizme açılacak inşallah. Benim de ilk hedefim bu idi” dedi.
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir ile ilgili müdür yardımcıları ve Aydın il genelinde çalışmalarını yürüten kazı başkanları, Tralleis Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Murat Çekilmez ve ekibinin ev sahipliğinde bir araya geldi.
“BUGÜN KÜLTÜR KISMINI, YARIN DA TURİZMİ MASAYA YATIRACAĞIZ”
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, kazı başkanlarından bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İl Müdürü Demir, başkanların verdiği bilgileri not aldırarak bunu ilgili kurumlara ileteceklerini ifade etti. Toplantı sonrası bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, amaçlarının Aydın’daki kazı çalışmaları ve yüzey araştırmalarının birinci ağızdan bilgi edinilmesi olduğunu dile getirerek, “Bu toplantımız aynı zamanda sezonun değerlendirmesiydi. Çalışmalarımız bildiğiniz üzere 12 ay devam etmekte, bu konuda sayın Bakanımıza, sayın Valimize ve tüm destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bugün kültür kısmını masaya yatırdık, yarın da turizmcilerle Aydın turizmini masaya yatıracağız ve bakanlığımızdan da bu toplantımıza katılım olacak” açıklamasında bulundu.
“BAKANLIĞIMIZDAN 14 MİLYON LİRA ÖDENEK GÖNDERİLDİ”
Kendisinin Aydınlı olduğunu ve değişik yerlerde görev yaptığı dile getiren Demir, “Emekli olmadan önce Aydın'da, çok sevdiğim bu şehre eserler bırakmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi de Apollon Tapınağı'ndan başlayarak Kadı Kalesi, Magnesia, Tralleis ve Nysa antik kentlerinin gece ışıklandırmalarını yapıp turizme ve ticarete açılması. Bu konuda sayın bakanımızın ve valimizin büyük destekleri var. Bu dönem bakanlığımızdan 14 milyon lira çalışmalar için ödenek gönderildi, bu desteklerin devam edeceği ve hatta daha büyük meblağlarda ödenek gönderileceği belirtildi. Sayın Bakanımız ilk turizmi Aydın'dan başlattı, Kuşadası'nda başladı ve ilimize büyük önem göstermektedir. Kendilerine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Projelerin duraksamadan ve hiçbir aksamaya mahal vermeden 12 ay devam edeceğini bizlere iletti” diye konuştu.
“YEREL YÖNETİMLERDEN DE GEREKLİ DESTEĞİ BEKLİYORUZ”
Aydın il genelinde 30 tane toplam tescilli ören yeri olduğunu hatırlatan Müdür Demir, “Bunların 8 tanesi ziyarete açık ve kazılarımız aynı zamanda devam etmekte. 2 tane yüzeyi araştırmamız var. Bana bütün herkes haklı olarak soruyor, ‘Tralleis Antik Kentini niye turizme açmıyoruz?’ diye. Sizler de biliyorsunuz evimize bir misafir davet ettiğimizde önce evimize bir çeki düzen vermemiz gerekir. Onun için burada çevre ve peyzaj düzenlememiz devam ediyor ve projelerimiz bakanlıktan onaylandı. Tralleis Antik Kentimizin gereği yapılarak önümüzdeki yıl turizme açılacak inşallah. Benim ilk hedefim bu idi zaten ama her şeyin olması gerektiği gibi. Yürüyüş yolları, ışıklandırma, güvenliği, yeme-içme üniteleri, otopark alanları ile bunlar olmazsa reklam değil, anti reklam yapmış olursunuz. O nedenle biraz daha sabır istiyoruz. Aydın Valiliğimizden gerekli desteği görüyoruz ve yerel yönetimlerden de gerekli desteği bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
HABER VİDEOLARI

Kadın girişimciden Efeler’de ilham veren işletme: Destan Davetevi & Kafe

Söke Şoförler Odası Başkanı Refik Karataş, minibüsçü esnafının

Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar, üç yıllık görev sürecini

Aydın’ın Efeler ilçesinde, vergi, SSK ve Bağkur borçlarının yeniden

Köşk Beyköy Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından

Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki Halil Arabacı, 7 yaşında

Türkiye'nin birçok ilinde kış kendini hissettirmeye başlarken, Aydın’ın

Kış aylarının vazgeçilmezi kestane, Didim’de pazara indi. Efeler Kent

Aydın’ın Söke ilçesinde mikrofon uzattığımız vatandaşlar, Aydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı,

Aydın’ın Didim ilçesindeki Efeler Semt Pazarı’nda hem üreticiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanlığı’nın 19 Ekim’de gerçekleştirilecek

Diyetisyen Ege Boran Teke, obezitenin toplumda çoğu zaman estetik bir problem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, bir dizi ziyaret kapsamında geldiği

Aydın’da internet üzerinden vatandaşları dolandırdığı öne sürülen

Aydın’da bir kahvehaneyi silahla kurşunlama olayının firarisi olduğu belirlenen

Aydın’ın İncirliova ilçesinde iki aile arasında çıkan nişan kavgası

Aydın amatör spor camiasının sevilen ismi, Aydın Amatör Spor Kulüpleri

Aydın iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından AY-SİAD, kuruluşunun

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası, üyelerine yönelik düzenlediği

CHP Efeler İlçe Başkanlığı’na seçilen Kaan Erçetin, mazbatasını

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, son günlerde gündemde

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Vardar İş Hanı’nda 61 yıldır berberlik

tvDEN ekibi olarak mikrofon uzattığımız vatandaşlara "Aydın'da yaşamak size

Aydın’ın Efeler ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında

Bazı vatandaşlar fiyatları normal bulurken, bazıları “tane ile almaya başladık”

Aydın’ın Efeler ilçesinde 27 yıldır aynı sokakta ayakkabı tamiri yapan

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Beş Yıldız Eğitim Kurumları,

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üzerinde çalıştığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağının

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanlığı’nın 39. Olağan Kongresi

Aydın’ın yerel televizyon kanalı tvDEN, yeni yayın döneminde mahallelerin

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaklaşık yarım asırdır koltuk döşeme ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda kış sebzeleri

Aydın’da bir çay bahçesi, sadece çay ve kahve servisiyle

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmete giren Bakraç Restoran, görkemli

Aydın’da son dönemde altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş, vatandaşların