SON DAKİKA

AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Tonguç istifa etti

3 Aralık 2018, Pazartesi 19:23

     


Manisa’da 5,5 yıldır AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Tonguç, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliğine başvurmak için görevinden istifa etti. AK Partili Tonguç yaptığı açıklamada, “Bu yerel seçimlerde bende yerel yönetimlerde görev alabilmek amacıyla büyüklerimiz ve genel merkezimiz ile yaptığımız istişarede böyle bir karar aldık’’ dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

31 Mart 2019 yerel seçimlerine 4 aylık bir zaman kala yerel yönetimlerde görev almak isteyenler istifa etmeye başladı. 5,5 yıldır AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Tonguç, ilçe başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında yerel yönetimlerde görev almak amacıyla istifa ettiğini açıkladı.

Partililerin yoğun ilgisiyle istifasını açıklayan AK Parti İlçe Başkanı Tonguç yaptığı açıklamada, görevde bulunduğu 5,5 yıllık süreç içerisinde başarılı işlere imza attıklarını ifade ederek, “Yaklaşık 5,5 yıl önce Ak Parti Genel Merkezimizin takdiri ile Şehzadeler İlçe Başkanı olarak göreve başladım. O günden bu zamana kadar teşkilatımızda görev alan arkadaşlarımızla birlikte görevimizi layıkıyla tamamladık. Bu çalışmalar çerçevesinde halk oylaması ve Cumhurbaşkanıyla seçimi ile birlikte 1 yerel, 3 genel, 2 referandumu başaralı bir şekilde geçirmenin gururunu yaşadık’’ dedi.

“BÜYÜKLERİMİZ VE GENEL MERKEZİMİZLE YAPTIĞIMIZ İSTİŞARE SONRASI KARARI ALDIK’’

Yerel yönetimlerde görev alabilmek için ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan AK Partili Tonguç, “Önümüzdeki süreçte bir yerel seçimimiz olacak. Bu yerel seçimlerde bende yerel yönetimlerde görev alabilmek amacıyla büyüklerimiz ve genel merkezimiz ile yaptığımız istişarede böyle bir karar aldık. Şuan itibariyle Şehzadeler İlçe Başkanlığı görevimden sadece görevimden istifa ediyorum. Ben her zaman AK Parti’nin neferi olacağıma, AK Parti’de tüm arkadaşlarımızla birlikte olacağıma, tüm arkadaşlarımızın hakkını koruyup, Şehzadeler İlçesi’ne sonuna kadar hizmet etmeye devam edeceğimizin sözünü veriyorum’’ dedi.

Konuşmasında teşkilatçılığın zor bir iş olduğunun altını çizen AK Partili Tonguç, “Teşkilatçılık çok zordur. Sadece seçimlerle olmaz. Bizim arkadaşlarımız bugüne kadar AK Parti’nin yapmış olduğu hizmetlerin karşısında duran bir güruhunda 17-25 Aralık Operasyonlarıyla başlayan, Danıştay saldırıları ile devam eden MİT Operasyonları ile süren, aynı zamanda da Gezi Olayları ve Cumhuriyet Mitingleriyle birlikte bunu da 15 Temmuz ile taçlandırmaya çalışan güruhun karşısında dimdik durmuş bir teşkilattır. O nedenle herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

AK Partili Tonguç son olarak kendisi için yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Yerel yönetimler çok önemli. Bizim oturduğumuz koltuktansa sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oturduğu koltuk çok daha önemlidir. O nedenle benim şu veya bu görevde olacağım demenin hiçbir önemi yok. Ben AK Parti’nin neferi olduğumu herkes iyi bilir. Yaptığımı projeler ile de bilirler’’ dedi.

AK Parti Tonguç istifa açıklamasından sonra partililer tarafından dakikalarca alkışlandı. AK Partili Tonguç’un istifasının ardından AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı görevini genel merkezden atama yapılana kadar yönetim kurulu üyesi Mustafa Çimbil yapacak. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler