SON DAKİKA

Savaş: Kazanıyoruz

8 Mart 2024, Cuma 11:09
Son güncelleme: 11 Mart 2024, Pazartesi 01:24

     


Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Baş Başa Özel” programının konuğu, Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş oldu. Savaş, Aydın’ın artık bıkkın olduğunu ve sokakta görüştükleri seçmenlerin çok büyük bir çoğunluğunun “Artık yeter, değişim zamanı” dediklerini ifade etti. Aydın’ın belediyecilik anlamında sahipsiz kaldığını anımsatan Savaş, “Sokakta biz bu değişimin işaretlerini görüyoruz. Halkımız artık bizi göreve getirecek” ifadelerini kullandı.

“BİZ HEP SAHADAYDIK, ŞİMDİ DE SAHADAYIZ”

Yaklaşan yerel seçim öncesi saha çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş, “Biz daha önce de sahadaydık zaten. Halkımız bu durumu biliyor. TBMM çalışmaları ara verdiğinde biz hemen Aydın’a gelip ilçe, belde ve mahallelerde vatandaşımızla bir araya geliyorduk. Seçim için dolaştığımızda halkımız bu durumu yadırgamıyor” ifadelerini kullandı.

Söke’deki seçim ziyaretlerinden bahseden Savaş şunları kaydetti: “Şimdi de seçim çalışmaları kapsamında dolaşıyoruz. Söke gayet güzeldi. Pazarı gezdik, esnafımızı gezdik, şoför esnafımızla da bir araya geldik, harika diyebilirim.”

“10 YIL ÖNCEKİ VAADİNİN TEMELİNİ SEÇİME 20 GÜN KALA ATIYOR”

Savaş, Aydın’daki seçmenlerin genel olarak ne istediği sorusu üzerine “Seçmen çok şikâyetçi, yerel yönetim anlamında belediyenin hizmetlerinden, yetersizliğinden, ilgisizliğinden, belediye başkanının duyarsızlığından, belediye başkanının ulaşılamaz olmasından, belediye başkanının diğer belediye başkanlarıyla kendi partisinden olan belediye başkanlarından kavgalı olmasından dolayı, o kavganın o ilçeye olumsuz yansımasından, sokaklardan, yolların kötü olmasından, altyapının olmamasından kanalizasyon olmamasından, hala vidanjörle foseptik çukurlarından temizlik yapılmasından, yani velhasıl çok şeyden şikâyetçi. Şehir yorgun, şehir bıkkın, şehir ‘Artık yeter’ diyor. Şehir artık değişim istiyor. Yerel yönetim anlamında güzel hizmetler istiyor. Kayıp yıllar var Aydın'da yerel yönetim anlamında, belediyecilik anlamında. İnsanlar bıkmış artık, ‘yeter’ diyor, yani sokakların halinden, trafiğin halinden, otoparkın olmamasından gibi gibi birçok konu. Ve de verilen sözlerin yerine getirilmemesinden, vaat edip de tekrar pişirip pişirip aynı konuları gündeme getirilmesinden, bugün 2009 yılında vaat edilen ışıklı doğal yaşam parkının temel atma töreni ile ilgili, yani bunlar seçime 20 gün kala, 10 yıl önce vaat edilmiş. Yazıktır, ayıptır, günahtır. Hala siz 10 yıl önce söylediklerinizle ilgili, vaat ettikleriniz ile ilgili bugün ‘ben temel atıyorum’ diyorsanız, yani bunun belediyecilik hizmetlerini aslında konuşmamak lazım” diye konuştu.

“MUSTAFA SAVAŞ NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAK?”

“Belediye başkanının temel belediyecilik hizmetleri noktasında görevi var. Yolu yapmak, içme suyunu tedarik etmek, altyapı hizmetlerini yapmak, yani şehrin kimliği, kentsel dönüşümü gibi gibi birçok konular var belediyecilik hizmetleri anlamında. Zaten belediye başkanının asli görevi bunlar. Belediye başkanının olmazsa olmaz görevleri arasında, yetki alanında olan işler. Bir kere bunlar yapılması gerekiyor. Ben bunları yapacağım. Ben altyapıyı yapacağım. Ben yolu yapacağım, bunlar zaten görev alanı içerisinde. Ekstra olarak bir belediye başkanı şehrinin büyümesi için, şehrinin gelişmesi için rekabet edebilecek düzeye gelmesi için çünkü bir yarış var. Yani şehirler arasında da yarış var, ülkeler arasında yarış var, şirketler arasında yarış var. O yarışta geri kalmaması gerekiyor şehrin. Çünkü vatandaş size bu şehri yönetmeniz için o iradesini beyan etmiş, sandığa yansıtmış, sizi seçmiş. Aslında bir nevi şehrin lideri değil mi? Sahipsiz bir şehir gibi Aydın. Bilmiyorum siz nasıl algılıyorsun yerel yönetim anlamında sahipsiz bir şehir.” 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler