SON DAKİKA

“Aydın’da kronikleşmiş sorunlar var”

25 Şubat 2024, Pazar 00:13
Son güncelleme: 17 Mart 2024, Pazar 01:57

     


Gazeteci Erman Çetin’in sunduğu tvDEN ve Aydınpost ortak yayınında “Seçim Özel” programına konuk olan Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın’da yaşayan vatandaşların merak ettiği konularda açıklamalarda bulundu.

 

“AYDIN’IMIZI KARIŞ KARIŞ GEZİYORUZ”

Mustafa Savaş, seçim çalışmalarına hızla devam ettiklerini ve her gün başka bir ilçede, başka bir mahallede olduklarını ifade etti. Çalışmaların iyi ve güzel gittiğini söyleyen Savaş “Zaten biz sürekli sahada olduğumuz için, 8 bin kilometrekarelik Aydın’ımızın 17 ilçesini biz karış karış dolaştık. Geçmişte de dolaştık. TBMM’deki genel kurul çalışmalarına ara verildiğinde biz hemen burada tekrar çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı dinleyip taleplerini alıyoruz. Onları Ankara’daki ilgili daire başkanlarımıza, genel müdürlerimize ve sayın bakanlarımıza iletiyoruz. İlimizin sorunlarına çözüm üretmek adına gece gündüz demeden zaten çalışıyoruz” diye konuştu.

Aydın’daki kayıp yılları telafi etmek için yola çıktıklarını belirten Mustafa Savaş, “Dillere destan olan o güzel şehrimiz yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın canlı yayında söylediklerinden satır başları şöyle:

AYDIN’IN KRONİK SORUNLARI

“Aydın’ın kronik sorunları var. Mesela ulaşım, trafik. Başlı başına Aydın’da büyük bir problem. Altyapı sorunları, kanalizasyon, arıtma. Aydın’ın merkezinde bazı mahallelerde hala kanalizasyon yok, fosseptik çukurları var. Oralarda oturan vatandaşlar o çukurlarını temizleyebilmek için vidanjör çağırıyorlar. Aydın’da 2024 yılında durum bu. Vatandaş para vererek vidanjör tutup çukurları temizletiyorlar. Bu aynı şekilde Kuşadası ve Didim’de de geçerli. Bizim çok güzel iki turizm beldemiz bunlar. Bu durum Aydın’a yakışmıyor. Arıtmalar ekonomik ömrünü tamamlamış durumda. Germencik ve İncirliova’nın arıtması yok. Aydın maalesef belediyeciliğin en temel hizmetlerinden yararlanamıyor. Aydın bu hizmetlerden yoksun.

AYDIN’IN ULAŞIM MASTER PLANI YOK

Aydın’ın ulaşım master planı yok. ‘2014 yılında 21 tane tane battı-çıktı yapacağım’ dedi mevcut belediye başkanı. Buharkent’ten Didim’e kadar 21 tane. Kaç tanesini yaptı? 2 tane yaptı sadece. Aydın kırmızı ışıktan geçilmiyor. Evet, trafik sinyalizasyonları olması gerekir ama siz trafiği rahatlatmanız gerekir. Zaman çok kıymetli. Sabah okula giden evlatlarımız var, işçilerimiz var. Geçen Umurlu’daki OSB’ye gittim. Oradaki işçilerle sohbet ettim. ‘Abi 1 saatte evimize gidemiyoruz akşam saatinde’ dedi. Sabah da 1 saatte de OSB’ye işe gelemiyorlar. Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’in nüfusu 300 bin. Bu kadar nüfusta böylesine bir trafiğin olması normal mi? Bunların dışında ayrıca şu da var; kitleler halinde sokak hayvanları dolaşıyor. Barınaklardaki sokak hayvanlarının durumu malum.

SOKAKTAKİ VATANDAŞ SU FİYATLARINI KONUŞUYOR

Sokakta vatandaşların en çok konuştuğu konuların başında da su fiyatları geliyor. Bu konuları defalarca anlattım. Bir daha söylemek gerekirse Aydın’daki kayıp yılları telafi etmek için yola çıktık. 15 yıllık mevcut yönetimin yetersizlikleri var. Aydın’da kayıp yıllar var. Bu kayıp yılları telafi etmek için yola çıktık. Altyapı problemleri var, kronik sorunlar var Aydın’da. Ulaşım başlı başına bir sorun. Aydın deprem bölgesinde bir il ve bu ciddi bir problem. Bununla ilgili bugüne kadar hiçbir çözüm üretilmemiş, işlem yapılmamış ve burada bir duyarsızlık var. Otopark problem, yağmur yağdığında bu yağmur Aydın’da çile haline geliyor. Altyapı ve kanalizasyon yetersizliği, birçok ilçemizde kanalizasyon olmasına rağmen, artıma yok, olanlar da ekonomik ömrünü tamamlamış vaziyette. Arıtmalar çalışmıyor ve Menderes’e akıyor.


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler