SON DAKİKA

Ağabeyi engelli kadını günlerce tecavüz etti

18 Şubat 2022, Cuma 17:48

     


Efeler’de kızıyla birlikte yaşayan 62 yaşındaki emekli polis memuru Akif Akdeniz, Nazilli’de tek başına yaşayan ve yüzde 70 engelli olan eşi Güler Akdeniz’in biri öz ağabeyi olmak üzere iki kişi tarafından tecavüze uğradığını, eşinin suç duyurusunda bulunmasına rağmen emniyet ve savcılık tarafından gereken çalışmanın yapılmadığını iddia etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’ın Efeler ilçesinde kızıyla birlikte yaşayan Akif Akdeniz, Nazilli’de yaşayan yüzde 70 zihinsel ve bedensel engelli olan eşi Güler Akdeniz’in öz ağabeyi Ş.K.'nin 15 gün boyunca tecavüzüne uğradığını iddia etti. Olayı eşinin suç duyurusunda bulunmasının ardından öğrendiğini belirten Akdeniz, “Eşim engelli olduğu için emniyet de savcılık da verdiği ifadeyi dikkate almadı, konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı” dedi.

"15 GÜN BOYUNCA TECAVÜZ ETMİŞ"

Eşinin yaşadıklarını anlatan Akif Akdeniz, “Kızımız engelli, Aydın Devlet Hastanesinde iş buldu. O yüzden hep birlikte Nazilli’den Efeler’e taşındık. Ama eşim Nazilli’de kalmak istediğini söyledi. Engelli de olsa birçok işini yapabiliyordu. Ben de arada onun yanına Nazilli’ye gidiyordum. Eşim yaklaşık üç ay önce dışarıdan eve gelince anahtarı kapının arkasında unuttuğu için eve girememiş ve ağabeyi Ş.K.'yi aramış. Abisi da ‘Bizim eve gel’ demiş. Eşim ağabeyinin evine gidince öz ağabeyi tarafından tecavüze uğramış. Bu tecavüz 15 gün sürmüş ve eşim evde kapalı kalmış. Ağabeyinin uyuduğu bir an evden kaçmayı başarmış ve bir parka gitmiş. Gittiği parkta E.Ç. isminde bir adam kendisini eve götüreceğini söylemiş. Eşim de inanıp arabasına binmiş. Bu kişi de eşimi Nazilli’nin Güzelköy Mahallesindeki bir bahçe arasına götürüp tecavüz etmiş. Sonra da geri bırakmış” dedi.

"AĞABEYİ TEHDİT ETMİŞ"

Talihsiz kadının yaşanan olaylardan sonra uzun bir süre sessiz kaldığını belirten Akdeniz, “Eşim bir süre olayı anlatmamış çünkü ağabeyi onu öldürmekle tehdit etmiş. Zaten ağabeyinin 24 ayrı suçtan kaydı var ve suçlarının arasında birçok kadına sarkıntılık da var. Aynı zamanda alkolik. Ama eşim daha fazla sessiz kalamamış ve İstanbul’da yaşayan ablasını aramış, o da olayı kapatmasını söylemiş. Eşim kendi kendine avukat bulmuş, gittiği iki avukat kendisini polis karakolunun önüne bırakmış. Eşim de karakola gidip kendisine tecavüz eden iki kişiden de şikayetçi olmuş” diye konuştu.

"EMNİYET VE SAVCILIK ÜSTLERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMADI"

Eşinin şikayetçi olmasına rağmen kendisine olayı anlatmadığını belirten Akdeniz, “Eşim bize ağabeyiyle münakaşa ettiklerini söylemişti. On gün önce avukatlardan olayı öğrendim. Nazilli Asayiş Büroya gittim. Oradakilere ‘Eşim buraya tecavüze uğrayıp gelmiş. Avukat ve psikolog çağırdınız mı?’ diye sordum. ‘Hayır, biz ifadesini alıp gönderdik’ dediler. Suç duyurusunun ardından eşimin ağabeyini ifadeye almışlar, sonra savcılık salıvermiş. E.Ç.’yi de bulamadıklarını söylediler. Ben E.Ç.’nin yaşadığı adresi de buldum ve emniyete söyledim. Onu da aldıkları ifadenin ardından serbest bıraktılar” dedi.

PSİKİYATRİ SERVİSİNDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Eşinin tüm olayı kendisine anlattığını ve hiçbir şekilde eşinin yalan söylemediğini dile getiren Akdeniz, “Eşim tüm detaylarıyla bana olayı anlattı. Onun söylediklerine inanıyorum. Kendisi şu an şokta. Onu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Pskiyatri Servisine getirdim. Orada yatıyor” diye konuştu.

"HASTA KADININ İFADESİ DEYİP GEÇMEYİN"

Emniyetin de savcılığın da gereken görevi yerine getirmediklerini söyleyen Akdeniz, “Eşim engelli olduğu için onu kimse ciddiye almadı. Emniyet ve savcılık olayın üzerinde durmadı. Ben bu olayı sonuna kadar takip edeceğim. Ama yetkililerden isteğim; lütfen bir hasta kadının ifadesi deyip geçmeyin. Olayın üzerine gidin. Eşimin ablasını aradığı ve söyledikleri HTS kayıtlarından çıkabilir. Emniyet de savcılık da üstlerine düşen görevi yapsın. Kadın cinayetleri de, tecavüzler de sona ersin” dedi. (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler