SON DAKİKA

Aydın’da kaliteli eğitim adresi: Özel Aydın Rehber Koleji

3 Mart 2024, Pazar 11:32
Son güncelleme: 17 Mart 2024, Pazar 01:54

     


Selime Aydemir’in hazırlayıp sunduğu tvDEN ekranlarının sevilen programı “Uzmanına Sor” bu hafta Özel Aydın Rehber Koleji yöneticileri Hakan Kalkan ve Fatih Küçük’ü konuk etti.

Özel Aydın Rehber Koleji yöneticileri Kalkan ve Küçük, Moderatör Selime Aydemir’in sorularını yanıtlayıp, Aydın’ın eğitim durumunu da değerlendirdi.

“BU BAŞARIYI DAHA ÜST SEVİYELERE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Özel Aydın Rehber Koleji Müdürü Hakan Kalkan, şunları söyledi:

“Aydın eğitim göçü alan bir il, Türkiye'de eğitim kalitesinin yüksek olduğu bir il Aydın. Pandemi döneminde bizim ilkokul, ortaokul ve anaokulu olduğu için, ben LGS üzerinden değerlendireceğim. Bir pandemi döneminde Aydın LGS'de sıralamada Türkiye'de 40'lı sıralara geriledi. Daha sonra 2020-2021 sürecinde tekrar zirveye doğru tırmanıyor. Tabii buradaki il milli eğitimin yapmış olduğu çalışmalarla bizlere destekleriyle bu başarıyı daha üst seviyelere getirmeyi planlıyoruz. Özel okullaşma da arttı. Özel okullaşmanın sebebi de şu; Aydın dediğim gibi eğitime önem veren bir şehir ve ekonomik refahın da yüksek olduğu bir şehir. Böyle olunca da insanlar özel okullara öğrencilerini gönderme imkanları daha yüksek oluyor. Yüksek olunca da özel okullaşma oranı artıyor.”

“ÇOCUKLARI İYİ EĞİTİMLE TOPLUMA KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Özel Aydın Rehber Koleji Müdür Yardımcısı Fatih Küçük, doğma büyüme Aydınlı olduğunu anımsatarak “Eskiden Aydın'da bir veya iki özel okul vardı bizim çocukluğumuzda. Şu an oldukça fazla. Aydın'ın refahın bence ana temeli, eğitime verdiği önem üzerinden devam ediyor. Özellikle bundan bir 10 yıl önceye kadar, Aydın il olarak 1. ya da 2. şeklinde birinciliklerimiz her alanda devam ediyordu. Şuan bu şekilde devam etmeye çalışıyoruz. Sadece bir 5 yıl önceye kadar bununla alakalı bir gerileme olmuştu il genelinde. Birçok devlet okulumuz var aynı minvalde özel okullarımız var. Yaklaşık olarak şu an 25 tane özel okul var diye biliyorum. Şuan Aydın'da tabii ki bunların hepsi Aydın halkına iyi bir hizmet verdiğini düşünüyorum. Tabii ki de başta Rehber Koleji’nin. Süreçle alakalı bu şekilde devam edersek, çocukları iyi eğitimle topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Ana hedefimiz bu” diye konuştu.


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler