SON DAKİKA

Aydın’dan Türkiye’nin eğitimine büyük destek

4 Aralık 2020, Cuma 11:50

     


Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim modeline zorunlu olarak geçiş yapan Milli Eğitim Bakanlığı’na, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm imkanlarını seferber etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim için hazırladığı ve TRT işbirliği ile kurulan EBA TV kanallarında yayınlanan ders konularının bir bölümü, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenler aracılığıyla veriliyor. Bu derslerin çekimi, kurgu ve montajı, Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu (ATL) geçen yıl kurduğu Radyo Televizyon Stüdyosu’nda gerçekleştiriliyor.

“MESLEK LİSELERİNİN DERS İÇERİKLERİNİN VİDEOLARI ÇEKİLMEKTEDİR”

ATL Müdürü Fatih Celalettin Unay’ın okulda eğitim gören öğrencilerin pratikte de deneyim kazanması amacıyla kurduğu ve zorunlu olarak geçilen uzaktan eğitime katkı sunan stüdyoyu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, burada ülke eğitimi adına önemli bir hizmet verildiğini ifade etti. Burada çalışan ekibi ziyaret eden Okumuş, kendilerine tebrik ederek, “Bilindiği üzere geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitime geçilmesi ile beraber Bakanlığımız çok hızlı bir şekilde uzaktan eğitim araçlarını devreye soktu. İşte bunlardan biri TRT işbirliği ile kurulan EBA TV kanallarıdır. Bu kanallarda şimdiye kadar onlarca stüdyoda, yüzlerce öğretmenle, binlerce ders içeriği ve etkinlik çekimleri yapıldı. Bu çekimlerde Aydın'ımızın görev payına mesleki eğitime devam eden öğrencilerimizin ders çekimleri düştü. Şu anda meslek alanlarına ait ders içeriklerinin çekimlerine Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Radyo Televizyon Alanında kurduğumuz stüdyoda devam ediyoruz. Burada öğrencilerimizin uzaktan eğitim faaliyetlerinden sürekli faydalanabilmeleri amacıyla tüm meslek liselerinde ihtiyaç duyulan ders içeriklerinin videoları çekilmektedir” diye konuştu.

“7 ALANDA 14 DERSİN ÇEKİMİ YAPILMIŞTIR”

İstanbul Milli Eğitim Bakanlığı 2 alanda ders çekimi yaparken Aydın’da 7 farklı alan için ders çekimi yapıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, “Eylül ayının başından bu yana okulumuzun stüdyosunda 7 alanda 14 dersin çekimi yapılmıştır. Çekimlerde ilgili alanların öğretmenlerinden görevlendirdiğimiz 10 öğretmenimiz anlatım yapmaktadır. Bu öğretmenlerimizle beraber videoların çekimlerinin ve sunumlarının yapılmasında görevli 15 öğretmenimiz daha çalışmalarda görev yapmaktadır. Ders videolarının çekimleri sırasında Radyo Televizyon Alanı 11. Sınıf öğrencilerinden 4 öğrencimiz de atölyede çalışmaktadır. Burada çekilen ders videoları, TRT EBA TV Lise kanalında ve eba.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır. Burada derslere katılan öğretmenlerimiz, ayrıca diğer sınıf öğretmenleri gibi kendi öğrencileri için yine uzaktan eğitimlerine aksatmadan devam etmektedir. Bu özverilerinden dolayı hem bu öğretmenlerimizi hem de bu işi başarı ile yürüten okul yönetimi ile burada görev alan arkadaşlarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler