Aydın’da renkli kutlama
7 Mayıs 2024, Salı 22:04| Tweet | ||
|
||
Aydın Arkeoloji Müzesi’nde Görsel sanatlar öğretmeni Begüm Senem Altunday’ın katkılarıyla hazırlanan program ile Hıdırellez Şenliği düzenlendi.
Bakanlık projesi kapsamında ‘Roman halkını hayata kazandırma’ projesi çerçevesinde Aydın’da eğitim alan roman çocuklar renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ilıcabaşı Ortaokulu, Ilıcabaşı İlkokulu ve Çeştepe Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı etkinlikte ilk olarak öğrenciler tarafından yapılan resimler sergilendi. Resim sergisinin ardından erkek öğrencilerden oluşan geleneksel halk dansları topluluğu yöresel oyunları ile izleyicilerden büyük alkış aldı. Kız öğrencilerden oluşan geleneksel halk dansları grubu ise Roman Havası oynayarak etkinliğe büyük renk kattı. Halk oyunlarının ardından Aşuk ile Maşuk oyunu sergilendi ve etkinlik Çestepe Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan Atatürk portresinin sergilenmesi ile son buldu.
Büyük emek vererek bu güne hazırlandıklarını aktaran görsel sanatlar öğretmeni Begüm Senem Altunday, “Gerçekleştirdiğimiz aslında bir bakanlık projesi, Roman halkımız hayata kazandırmaya dair bir proje. Bir yıl boyunca buna emek vererek hazırlandık. Özellikle bu bölgede yaşayan çocuklarımız hayata kazandırmamız gerekiyor, onlar benim yanımda daha büyük bir kıymete sahip. Bugün Hıdırellez programı kapsamında yöresel oyunlarımız ve çocuklarımızın çizdiği resimler sergilendi, amacımıza ulaştığımızı görüyorum, gurur duyuyorum onlarla. Manevi değerlerimizden biri olan Hıdırellez roman halkı için çok büyük önem arz ediyor. Bunun için bir sentez yapmak istedik. Hazırlığımız bayağı uzun sürdü, özellikle malzeme konusunda sıkıntılar yaşadık ama okul müdürlerim bu konuda çok destekçi oldula. Hazırladığımız gösteriye okula gelmeyen öğrencilerimizi de dahil ederek devamlılık sağlamalarını sağladık. Bu benim için çok kıymetli bir şey. Öğrencilerim ortaya bir eser çıkarmanın o hazzını yaşadı. Çünkü kendi aralarında oynamayı çok sevdikleri roman havasını ilk defa böyle bir ortamda sergileme fırsatı buldular. Bu da onların özgüven kazanmasına vesile oldu. Çocuklarımın birinin yüreğine dokunabilsem, iz bırakabildiysem ne mutlu bana. Gösteri de Atatürk posterini Çeştepe Atatürk Ortaokulu öğrencileri uzun bir süreçten geçerek hazırladı. Puzzle şeklinde yapılan bu portreye bütün çocukların kendi emekleri ile yaptı ve Atatürk’ün bize bıraktığı değerlerle yoluna devam etmiş olduğumuzu göstermiş olduk” ifadelerini kullandı.
Hıdırellez Şenliği etkinliğine, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Yahya Kızıltaş, Vali Yardımcısı Meral Uçar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
HABER VİDEOLARI

Aydın’da uzun yıllardır baklava ve tatlı sektöründe faaliyet gösteren

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül,

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Efeler’de Cumartesi Pazarı’nı

Aydın’da ticari araçlar otomobile dönüşüyor: Mazaka Otomobil

Yaklaşık 2 yıl önce yürürlüğe giren Katliam Yasası’nın ardından

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan cuma pazarında vatandaşlara Ramazan

Türkiye’de ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmaması konusu yeniden gündeme

Aydın’ın Efeler ilçesinde berberlik yapan Nazmi Aksoy, çocuk yaşta

Aydın’da Yeni Dörtyol projesi kapsamında başlatılan yol yapım çalışmaları,

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ömer İşgüzar, hem kendi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun,

Trafikte sahte plaka kullanımı, vatandaşları hem maddi hem hukuki olarak tehdit ediyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşlara “Nazilli’nin en büyük

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde vatandaşlar, kadınların

Son yıllarda doğal ürünlere olan ilgi artarken, halk arasında harnup olarak

Aydın’ın Efeler ilçesinde artan araç sayısı ve şehir merkezindeki

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in “Emekli ikramiyesi teklifimizde

Dünya, ABD ve İsrail ile İran arasındaki çatışmalarla sarsılıyor. Karşılıklı

Türkiye’de emeklilerin ekonomik koşulları giderek zorlaşırken, Aydın’da

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Silivri Cezaevi’nde bulunan İstanbul

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

tvDEN ekranlarında yayınlanan ve Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın

Küresel jeopolitik gerilim ve dövizdeki baskı, Türkiye’de akaryakıt

Ege Bölgesi’nin sesi, Aydın’ın kalbi tvDEN ekranlarında yayın hayatına

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir lisede yaşanan kavga okulda gerginliğe

fiyatlar ve düşen alım gücü oldu. Tezgâhlarda sebze ve meyve

Altın fiyatları, küresel gerilimlerin artmasıyla birlikte yeniden yükseliş

Türkiye genelinde bazı belediyelerin 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan

1–7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Aydın Valiliği önünde düzenlenen

Aydın’ın Efeler ilçesinin en kalabalık mahallelerinden Adnan Menderes

Koçarlı Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumu sert tartışmalara sahne

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kemer Mahallesi’nde yalnız yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan aile hekimi uzmanı Dr. Süleyman

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’a kazandırılan 15’i yeni, 1’i

Aydın’da 30 yıla yaklaşan esnaflık deneyimine sahip manav Turhan Vedat Terim,

Uluslararası çalışmalar, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yaklaşık

Ramazan ayının vazgeçilmez geleneklerinden biri olan davul geleneği, Aydın’ın







