Aydın’da renkli kutlama
7 Mayıs 2024, Salı 22:04| Tweet | ||
|
||
Aydın Arkeoloji Müzesi’nde Görsel sanatlar öğretmeni Begüm Senem Altunday’ın katkılarıyla hazırlanan program ile Hıdırellez Şenliği düzenlendi.
Bakanlık projesi kapsamında ‘Roman halkını hayata kazandırma’ projesi çerçevesinde Aydın’da eğitim alan roman çocuklar renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ilıcabaşı Ortaokulu, Ilıcabaşı İlkokulu ve Çeştepe Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı etkinlikte ilk olarak öğrenciler tarafından yapılan resimler sergilendi. Resim sergisinin ardından erkek öğrencilerden oluşan geleneksel halk dansları topluluğu yöresel oyunları ile izleyicilerden büyük alkış aldı. Kız öğrencilerden oluşan geleneksel halk dansları grubu ise Roman Havası oynayarak etkinliğe büyük renk kattı. Halk oyunlarının ardından Aşuk ile Maşuk oyunu sergilendi ve etkinlik Çestepe Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan Atatürk portresinin sergilenmesi ile son buldu.
Büyük emek vererek bu güne hazırlandıklarını aktaran görsel sanatlar öğretmeni Begüm Senem Altunday, “Gerçekleştirdiğimiz aslında bir bakanlık projesi, Roman halkımız hayata kazandırmaya dair bir proje. Bir yıl boyunca buna emek vererek hazırlandık. Özellikle bu bölgede yaşayan çocuklarımız hayata kazandırmamız gerekiyor, onlar benim yanımda daha büyük bir kıymete sahip. Bugün Hıdırellez programı kapsamında yöresel oyunlarımız ve çocuklarımızın çizdiği resimler sergilendi, amacımıza ulaştığımızı görüyorum, gurur duyuyorum onlarla. Manevi değerlerimizden biri olan Hıdırellez roman halkı için çok büyük önem arz ediyor. Bunun için bir sentez yapmak istedik. Hazırlığımız bayağı uzun sürdü, özellikle malzeme konusunda sıkıntılar yaşadık ama okul müdürlerim bu konuda çok destekçi oldula. Hazırladığımız gösteriye okula gelmeyen öğrencilerimizi de dahil ederek devamlılık sağlamalarını sağladık. Bu benim için çok kıymetli bir şey. Öğrencilerim ortaya bir eser çıkarmanın o hazzını yaşadı. Çünkü kendi aralarında oynamayı çok sevdikleri roman havasını ilk defa böyle bir ortamda sergileme fırsatı buldular. Bu da onların özgüven kazanmasına vesile oldu. Çocuklarımın birinin yüreğine dokunabilsem, iz bırakabildiysem ne mutlu bana. Gösteri de Atatürk posterini Çeştepe Atatürk Ortaokulu öğrencileri uzun bir süreçten geçerek hazırladı. Puzzle şeklinde yapılan bu portreye bütün çocukların kendi emekleri ile yaptı ve Atatürk’ün bize bıraktığı değerlerle yoluna devam etmiş olduğumuzu göstermiş olduk” ifadelerini kullandı.
Hıdırellez Şenliği etkinliğine, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Yahya Kızıltaş, Vali Yardımcısı Meral Uçar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
HABER VİDEOLARI

Akaryakıt fiyatlarındaki artış vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor.

Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçelerinde evlerini tadilat ettirmek

Aydın’ın Söke ilçesinde geçmişten günümüze

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Meclis kürsüsünde esnaf

Aydın'da yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte

Aydın'da yaşayan Karacasulu Servet Köse, muhasebe mezunu olmasına rağmen

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve önceki dönem

tvDEN ekranlarında yayınlanan “Gündem Özel” programının konuğu

YENİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Hikmet Saatçı, kurucu yönetim kuruluyla

Son dönemde yasa dışı bahis, dolandırıcılık ve kara para aklama soruşturmalarında

Aydın İki Teker Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü Abdullah Yıldırım,

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın'daki Tralleis Antik

Türk Tarih Kurumu (TTK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS)

Aydın'ın Çine ilçesinde çalınan motosiklet JASAT ekiplerinin

İzmir'in Ödemiş ilçesinde eski sevgilisi Fatma Kara'yı (27) sokak

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamların ardından bu kez sevindiren haber geldi.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin hızlı

Aydın’ın Karacasu ilçesinde tarım işçilerini taşıyan pikabın kontrolden

Antalya’da ağaçlık alanda elleri arkadan bağlı halde bulunan 25 yaşındaki

Bir markette meydana gelen bıçaklı saldırıda ağır yaralanan 22 yaşındaki genç

Muğla'nın Yatağan ilçesinde zirai alanda başlayıp ormanlık alana sıçrayan

Denizli’nin Bekilli ilçesinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde jandarma ekiplerince aranan şahıslara yönelik

tvDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın, Denge Medya Grubu Genel Koordinatörü

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde hakkında 25 yıl 3 ay 25 gün kesinleşmiş

Aydın Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında

Aydın'ın Söke ilçesinde hakkında 5 yıl 2 ay 15 gün kesinleşmiş

Aydın'ın Söke ilçesinde hakkında 25 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası

İzmir’de babasının pompalı tüfekle vurduğu oğlu hayatını kaybetti. Olay

Aydın'ın Karacasu ilçesinde tarım işçilerini taşıyan pikabın takla

Aydın Valisi Dr. Osman Varol, bundan sonra her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek

Aydın Valisi Dr. Osman Varol, kentte faaliyet gösteren Muşlu sivil toplum kuruluşlarının

Aydın Gençlik Merkezi Yaz Kulübü öğrencileri, aileleriyle birlikte

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk TBMM Grup Toplantısı'nda

Aydın Valisi Dr. Osman Varol, Temmuz ayı Asayiş ve Güvenlik Basın Toplantısı'nda

İzmir’de babasının pompalı tüfekle vurduğu oğlu hayatını kaybetti. Olay

Aydın Valisi Dr. Osman Varol, Çine ilçesinde geçtiğimiz günlerde

Efeler Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü yol yenileme çalışmalarına

Kayseri’nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi






