/>

SON DAKİKA

Aydın’da renkli kutlama

7 Mayıs 2024, Salı 22:04

     


Aydın Arkeoloji Müzesi’nde Görsel sanatlar öğretmeni Begüm Senem Altunday’ın katkılarıyla hazırlanan program ile Hıdırellez Şenliği düzenlendi.

Bakanlık projesi kapsamında ‘Roman halkını hayata kazandırma’ projesi çerçevesinde Aydın’da eğitim alan roman çocuklar renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ilıcabaşı Ortaokulu, Ilıcabaşı İlkokulu ve Çeştepe Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı etkinlikte ilk olarak öğrenciler tarafından yapılan resimler sergilendi. Resim sergisinin ardından erkek öğrencilerden oluşan geleneksel halk dansları topluluğu yöresel oyunları ile izleyicilerden büyük alkış aldı. Kız öğrencilerden oluşan geleneksel halk dansları grubu ise Roman Havası oynayarak etkinliğe büyük renk kattı. Halk oyunlarının ardından Aşuk ile Maşuk oyunu sergilendi ve etkinlik Çestepe Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan Atatürk portresinin sergilenmesi ile son buldu.

 

Büyük emek vererek bu güne hazırlandıklarını aktaran görsel sanatlar öğretmeni Begüm Senem Altunday, “Gerçekleştirdiğimiz aslında bir bakanlık projesi, Roman halkımız hayata kazandırmaya dair bir proje. Bir yıl boyunca buna emek vererek hazırlandık. Özellikle bu bölgede yaşayan çocuklarımız hayata kazandırmamız gerekiyor, onlar benim yanımda daha büyük bir kıymete sahip. Bugün Hıdırellez programı kapsamında yöresel oyunlarımız ve çocuklarımızın çizdiği resimler sergilendi, amacımıza ulaştığımızı görüyorum, gurur duyuyorum onlarla. Manevi değerlerimizden biri olan Hıdırellez roman halkı için çok büyük önem arz ediyor. Bunun için bir sentez yapmak istedik. Hazırlığımız bayağı uzun sürdü, özellikle malzeme konusunda sıkıntılar yaşadık ama okul müdürlerim bu konuda çok destekçi oldula. Hazırladığımız gösteriye okula gelmeyen öğrencilerimizi de dahil ederek devamlılık sağlamalarını sağladık. Bu benim için çok kıymetli bir şey. Öğrencilerim ortaya bir eser çıkarmanın o hazzını yaşadı. Çünkü kendi aralarında oynamayı çok sevdikleri roman havasını ilk defa böyle bir ortamda sergileme fırsatı buldular. Bu da onların özgüven kazanmasına vesile oldu. Çocuklarımın birinin yüreğine dokunabilsem, iz bırakabildiysem ne mutlu bana. Gösteri de Atatürk posterini Çeştepe Atatürk Ortaokulu öğrencileri uzun bir süreçten geçerek hazırladı. Puzzle şeklinde yapılan bu portreye bütün çocukların kendi emekleri ile yaptı ve Atatürk’ün bize bıraktığı değerlerle yoluna devam etmiş olduğumuzu göstermiş olduk” ifadelerini kullandı.

Hıdırellez Şenliği etkinliğine, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Yahya Kızıltaş, Vali Yardımcısı Meral Uçar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler